30 C
Willemstad
• woensdag 21 april 2021 16:29

PBC | Rekenkamer: ernstige tekortkomingen en zwaktes financieel beheer overheid

Persbureau Curacao De Rekenkamer constateert bij herhaling dat er ernstige tekortkomingen en zwaktes zijn in het financieel beheer van het Land. Dit heeft geleid, om 10 oktober 2010...

PBC | Overheid neemt besluit avondklok pas op 3 mei

Persbureau Curacao De maatregelen die gisteren zijn ingesteld of verlengd duren tot maandag 3 mei. Eerder had de overheid 30 april aangehouden. Dat wordt nu dus over het...

PBC | Curaçao is het snelst vaccinerende land ter wereld

Persbureau Curacao Curaçao is op dit moment het land waar de meeste vaccins worden gezet. Met 13,44 prikken per 100 bewoners is Curaçao volgens De Volkskrant het snelst...

PBC | Advocaten en Notarissen hebben weer ontheffing

Persbureau Curacao Weer is de lijst met ontheffingen aangepast. Vanaf vandaag staan onder andere advocaten en notarissen weer op de lijst van vitale functies en processen maar ook...

Democracy now! | Wednesday April 20, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 21 april 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img
HomeLandenCuraçaoStafleden Aqualectra verwerpen voorstel directie

Stafleden Aqualectra verwerpen voorstel directie

 

Unaniem verwerpen de vakbondsleden het voorstel van de directie.

WILLEMSTAD — De tussenkomst van de Landsbemiddelaar heeft niet mogen baten. Vanochtend verworpen de leden van Aqualectra-vakbond SEU het voorstel van de directie over de uitbetaling van de prestatiebeloning. De aangesloten stafleden vinden het voorstel te laag. Ook maken ze zich zorgen over de koers van het nutsbedrijf. Volgens adviseur Errol Cova doen de meest wilde geruchten de ronde, waaronder een dreigend massaontslag.

Het middenkaderpersoneel kwam vanochtend samen voor het hoofdkantoor op Mundo Nobo. SEU-voorzitter Errold Bishop en adviseur Cova deden het voorstel van de directie uit de doeken.

Directeur Darick Jonis is bereid hooguit 0,75 procent over het brutoloon van 2010 en 1 procent over het brutoloon van 2011 als prestatiebeloning uit te keren. Meer dan dit wil de directeur niet uitbetalen aan de leden die daarvoor in aanmerking komen. Dat kwam gisteren tijdens de onderhandelingen onder toezicht van de Landsbemiddelaar al duidelijk naar voren.

Vakbond SEU eist echter voor alle werknemers een extra betaling van 1,25 procent over het loon van zowel 2010 als 2011. Volgens de vakbond heeft het personeel hier conform de cao recht op.

Dat is ook de wil van de leden, zo bleek vanochtend tijdens de vergadering die onder werktijd was belegd. Het personeel toog nadat het voorstel van de directie unaniem werd afgewezen naar het SSK-gebouw in Groot Davelaar. Daar zouden de leden vervolgens dieper ingaan op de huidige situatie bij Aqualectra.

Volgens het technisch personeel voert het nutsbedrijf een afbouwscenario uit. Hun schrik was dan ook groot toen ze vanochtend in een krant lazen dat het bedrijf van plan is om 400 man te ontslaan.   Intussen is er ook contact geweest tussen de twee overige vakbonden binnen Aqualectra. Ook met hun is de directie in onderhandeling.

Uiterlijk dinsdagmiddag zal de directie met een tegenvoorstel voor de overige vakbonden komen. Dat meldt Cova.   Doordat de vakbondsleden vanochtend niet aan het werk zijn gegaan moest Aqualectra drie betalingskantoren sluiten. Tot nader bericht kunnen cliënten van het nutsbedrijf niet terecht bij de contactcentra in Sta. Rosa, Sta. Maria en Barber.

Slechts het kantoor aan de Pater Euwensweg in Otrobanda is vandaag geopend.   Tussen Aqualectra en vakbond SEU bestaat al langer een verschil van inzicht met betrekking tot onder anderen de interpretatie en afronding van de prestatiebeloning. Volgens Jonis is er de afgelopen maanden veelvuldig overlegd met de vakbond, zowel schriftelijk als mondeling. Jonis betreurt de ontstane situatie en hoopt nog steeds om tot een voor beide partijen acceptabele oplossing te kunnen geraken. De directeur spreekt de geruchten van massaontslag tegen. Jonis zegt niet op de hoogte te zijn van eventuele gedwongen ontslagen.

“Ik ben meer een voorstander van een efficiënter beleid. Indien er mensen naar huis worden gestuurd, dan is dat op basis van natuurlijke afvloeiing en geen gedwongen ontslag.”

Bron: Amigoe

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties