26 C
Willemstad
• vrijdag 16 april 2021 03:43

ParadiseFM | 49.000 toeristen bezochten Aruba in maart

Bijna 49.000 verblijfstoeristen bezochten Aruba in de maand maart. Dat heeft het Arubaanse toerismebureau gisteren bekend gemaakt. Daarvan waren ruim 43.000 toeristen afkomstig uit Noord-Amerika. De rest kwam...

NRC | Curaçao verlengt lockdown tot 30 april

Flori Hofman De lockdown op Curaçao wordt zeker tot 30 april verlengd. Dat heeft premier Eugene Rhuggenaath donderdag bekendgemaakt, meldt persbureau ANP. Daarmee zal de avondklok, die tussen...

NTR | Curaçao verlengt lockdown, omdat er geen andere optie is

Oscar van Dam WILLEMSTAD – ‘‘Een versoepeling van de corona maatregelen op Curaçao is op dit moment geen enkele optie. We hebben te maken met de Britse variant,...

DH | Invest in kingdom relations, Council of State reemphasises

THE HAGUE--Relations in the Dutch Kingdom require constant investment, the Council of State reemphasised in its 2020 annual report. The relationship of mutual respect between governments and...

AntilliaansDagblad | Maatregelen Bonaire voorzichtig afgeschaald

Kralendijk - Gezaghebber Edison Rijna heeft tijdens de persconferentie van gisteren het risiconiveau verlaagd van niveau 6 naar niveau 5. Er is volgens Rijna verbetering opgetreden, maar hij...

AntilliaansDagblad | Perspectief politieplannen St. Maarten verdwijnt

Den Haag - Waar de voortgangscommissie eind 2019 optimistisch was over het Korps Politie Sint Maarten (KPSM), is het perspectief op verbeteringen nu erg laag. Anderzijds lijkt...
- Advertisement -spot_img
HomeLandenCuraçaoSt. Thomas: Nog geen deal inzake verhuizing van Kranshi

St. Thomas: Nog geen deal inzake verhuizing van Kranshi

 

Aannemer overheid begint al met verbouwing

WILLEMSTAD — Er is nog geen enkel besluit genomen over de verhuizing van overheidsdienst Publieke Werken/Kranshi van de Roodeweg naar het gebouw van het voormalige St. Thomas College aan het L.B.H. Smithplein in Otrobanda. Dit stelt Sixto Wallé, voorzitter van Stichting St. Thomas. Volgens Wallé liggen de gesprekken tussen de overheid en de stichting al twee maanden stil en zijn er ook geen vervolgafspraken gemaakt. Desondanks is een aannemer illegaal begonnen met bouwwerkzaamheden.

Eerder deze week bevestigde minister Carlos Monk (Bestuur, Planning en Dienstverlening, PS) de aanstaande verhuizing tegenover de Amigoe. Volgens de minister zou dit vorige week door de Raad van Ministers zijn besloten en zal de verhuizing zo snel mogelijk plaatsvinden.Ook gaf hij aan hiervoor in afwachting te zijn van een advies van Juridische Zaken.

In een reactie tegenover de Amigoe stelt Wallé echter dat dit voor hem nieuw is. “Ik begrijp hieruit dat de minister veel verder is dan wij. Het klopt wel dat vertegenwoordigers van Kranshi vier tot vijf maal het gebouw hebben bezocht. De minister zou ook komen, maar was verhinderd.”

Wallé geeft aan dat Stichting St. Thomas het gebouw aan het L.B.H. Smithplein wil verkopen. Dit was ook de inzet van de stichting tijdens de gesprekken met de vertegenwoordigers van de regering. Deze gesprekken werden gestaakt, toen namens de regering het idee van huurkoop werd gelanceerd.

Onze eerste optie is verkopen. Ik heb toen gezegd dat ik niet alleen kon beslissen of wij tot een huurkoop konden overgaan. Daar beslist het bestuur over.”

Sinds het staken van de gesprekken, nu twee maanden terug, zijn er geen besprekingen meer geweest tussen de overheid en Stichting St. Thomas, aldus Wallé.

Hij was dan ook verrast door de opmerkingen van Monk in deze krant.

Bluf

Zijn verbazing werd nog groter toen hij door deze krant werd gebeld met de vraag of hij wist dat een aannemer, in opdracht van het ministerie van BPD, gisteren is begonnen met bouwwerkzaamheden.

Circustheaterschool Danzarte Studio, die de gymzaal en een lokaal huurt van de stichting, kreeg namelijk van sectordirecteur Sherwin Thielman van het ministerie van BPD te horen dat ze het pand moeten verlaten, omdat Kranshi daar zijn intrek zal nemen.

Inmiddels heeft de aannemer een vuilstortbak bij het historische pand gezet. Gisteren begonnen ook de eerste bouwwerkzaamheden. Volgens een bestuurslid van Danzarte Studio is hen verteld dat de gymzaal zou worden verbouwd tot trouwzaal.

De toiletten worden eruit gesloopt. Daarvoor in de plaats zouden er nieuwe komen. Het bestuur van Danzarte werd door de actie overrompeld. Het is voor hen onbegrijpelijk hoe minister Monk, die ook Cultuur en Sport in zijn portefeuille heeft, twee organisaties kan verjagen die zich juist bezighouden met de jeugd. Ongeveer 60 jongeren trainen wekelijks bij de circustheaterschool. Ook wordt er door William Millerson karate en judo gegeven in de voormalige school.

Volgens Wallé kunnen deze twee huurders onmogelijk op straat worden gezet. “Wettelijk is bepaald dat koop een huurcontract niet kan verbreken. Indien er sprake zou zijn van koop, dan moet de nieuwe eigenaar met de huurders om de tafel gaan zitten.”

Maar dat is volgens de voorzitter van Stichting St. Thomas voorlopig niet aan de orde.

Er is geen nieuwe eigenaar. Bovendien is de organisatie niet geïnteresseerd in huurkoop. “Het bestuur wil het gebouw verkopen. Met de opbrengst willen we de overige drie panden die we beheren, waaronder jongensinternaat Scherpenheuvel, het St. Willibrord College en Emmaüs in Soto, restaureren”, zegt Wallé.

De actie van het ministerie van BPD is volgens hem dan ook niet rechtsgeldig. Voordat het bestuur tot actie overgaat wacht Wallé op een officiële melding van de huurders.

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties