31 C
Willemstad
• donderdag 21 oktober 2021 14:01

Laatste reacties

- Advertentie -

St. Maarten doorvoerhaven mensenhandel 25 juni 2014

St. Maarten doorvoerhaven mensenhandel
St. Maarten doorvoerhaven mensenhandel

PHILIPSBURG – St. Maarten is een bron, doorvoerhaven en bestemming voor vrouwen, kinderen en mannen die onderworpen worden aan mensenhandel voor de prostitutie en dwangarbeid. Sommige vrouwen in de seksindustrie zijn slachtoffer van schuldslavernij.
Zij zijn voornamelijk afkomstig uit Colombia, de Dominicaanse Republiek, Jamaica, Rusland en Oost-Europa. Dit staat in het 2014 Trafficking in Persons (TIP) Rapport van het Amerikaanse State Departement.


Het rapport schat, net als vorig jaar, dat 15.000 illegale migranten in St. Maarten bijzonder kwetsbaar zijn om ten prooi te vallen aan dwangarbeid in de aannemerij, als huisbediende, in Chinese supermarkten en andere winkels, beveiligings- en hoveniersbedrijven en huishouding.
St. Maarten haalt de minimumstandaards niet voor het uitbannen van mensenhandel, maar het land doet wel serieuze pogingen daartoe.
Een voorbeeld is de opening van een nationale meldpunt voor de mensenhandel.
Gebrekkige slachtofferidentificatie, ondanks een grote en kwetsbare bevolking van illegale immigranten en buitenlandse vrouwen in de seksindustrie, heeft een significant nadelig effect op de strijd tegen mensenhandel.

Verblijfsvergunning
Het centrale meldpunt voor mensenhandel ontving in 2013 tenminste zeven meldingen over arbeidgerelateerde mensenhandel, maar het verwees geen enkele van deze potentiële slachtoffers naar een hulpinstelling.
De regering meldde dat slachtoffers een tijdelijke verblijfsvergunning kunnen krijgen, maar kende in 2013 geen enkele vergunning toe.

- Advertentie -

Prostitutie
Vorig jaar meldde het Tip-rapport dat sommige meisjes uit St. Maarten die in Nederland gaan studeren in de prostitutie belanden en dat de regering een onderzoek zou hebben gelanceerd naar de betrokkenheid van hooggeplaatste ambtenaren bij mensenhandel.

“Daar weten wij helemaal niets van,” was destijds de reactie van procureur-generaal Taco Stein.
Door Hilbert Haar

Bron: Caribisch Netwerk/NTR

- Advertisement -

Artikel delen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Opinie | Het toppunt van onverdraagzaamheid

Naar aanleiding van het stuk van de Asosashon over homo’s van dominees en pastoors die verenigd zijn in de associatie van christelijke voorgangers (APK) wil ondergetekende graag...

Telegraaf | Politici Bonaire boos op Ollongren: ’Dit verraadt onbekendheid met het leven in Caribisch Nederland’

Den Haag - Een Kamerbrief van demissionair minister Ollongren (Binnenlandse Zaken) waarin de bevolking van Caribisch Nederland wordt opgeroepen om korter te douchen en de airco vaker...

Democracy now! | Wednesday, October 20, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 20 oktober 2021

 Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Overheidsschuld Curaçao ruim vier miljard gulden

De overheidsschuld van Curaçao is ten opzichte van het einde van het kwartaal weinig veranderd. De schuld van het tweede kwartaal van 2021 is ruim 4 miljard...

PBC | Inflatie Caribisch Nederland stijgt weer

Persbureau Curacao KRALENDIJK – De prijzen op Bonaire zijn in juli, augustus en september 4,3 procent gestegen ten opzichte van het jaar daarvoor. Dit meldt het CBS. In...
- Advertentie -