St. Joris nu al stukken schoner

 voorproefje op de komende clean-up

voorproefje op de komende clean-up

CURAÇAO – Als voorproefje op de komende clean-up is St. Joris nu al een stuk schoner. Zo’n 200 vrijwilligers hebben sinds vorige maand geholpen met het schoonmaken van de baai. De vrijwilligers waren deelnemers aan het vakantieplan Kuifje Educasport en leerlingen van Kolegio Juan Pablo Duarte en Kolegio Alejandro Paula.

De actie vond plaats onder begeleiding van Green Force en Stichting Uniek Curaçao.

Green Force-eigenaar Timo Brouwer sprak de scholieren ook toe.

Brouwer: “Het gaat niet alleen om palliatieve maatregelen zoals de schoonmaak, maar ook preventieve maatregelen zoals een stukje bewustwording over wat afval allemaal voor een schade kan aanrichten en wat men kan doen vanuit huis. Zo hebben de studenten geleerd hoe zij thuis hun plastic flessen kunnen identificeren en hoe zij een recyclingsysteem kunnen opzetten voor inzameling, om zo later hun verpakkingsmateriaal te kunnen deponeren in de recycling centers van Green Force.”

‘Groot succes’
Door de actie zijn meerdere pick-ups en trucks zijn gevuld met afval. Green Force noemt de schoonmaakactie een ‘groot succes’, maar tekent daarbij aan dat het herhaaldelijk moet plaatsvinden. Veel afval is namelijk afkomstig uit omliggende landen en hier aangespoeld. Op 20 september is er een grootschalige Clean-Up, waar zowel Green Force als Stichting Uniek Curaçao bij betrokken zijn.

Bron: Versgeperst

2 Reacties op “St. Joris nu al stukken schoner

  1. Mossel je begrijpt Cooper c.s. niet. Alles wat hij zelf niet bedenkt is al bij voorbaat afgekeurt.
    Dan nemen we de crimineeltjes op de koop toe, ad hoc ja, lange termijn denken da’s moeilijk voor de gemiddelde “politicus” hier.

  2. Abraham Mossel

    Waarom mocht ik geen kartbaan openen die er aanwezig was in 2002 bij St Joris, Hinderwet, in no body, hier had ik al zo wie zo 500 crimineeltjes van de straat gehouden die nu los lopen met ??????????? van dien. dank je wel MAN Cooper. mijn familie heeft in NL duizenden straat kinderen van de straat geholpen, met een omgebouwde fiets. Dat is nu WK sport.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *