33 C
Willemstad
• dinsdag 28 september 2021 16:21

Laatste reacties

- Advertentie -

SSC wacht op restantbedrag voor uitvoering gratis onderwijs

WILLEMSTAD — Stichting Studiefinanciering Curaçao (SSC) verwacht dat overheids-nv Refineria

Morgen is de laatste dag dat ouders zich na kantoortijd bij SSC kunnen registreren voor ‘gratis onderwijs’. Speciaal voor de wachtende ouders heeft SSC een tent op de parkeerplaats opgesteld voor bescherming tegen eventueel regenval en zon.

di Kòrsou (RdK) op korte termijn het restantbedrag voor de uitvoering van het project ‘Gratis Onderwijs’ op haar rekening stort. SSC heeft al 10 miljoen gulden van het overheidsbedrijf gekregen, maar dat is 65 procent van het begrote bedrag. Daardoor hebben niet alle (openbare) scholen het geld ontvangen waar ze om verlegen zitten.In een persbericht laat SSC weten dat ze begrip heeft voor de situatie van de schoolleiders van de openbare scholen op Curaçao.
De schoolleiders maken zich zorgen om het geldgebrek en de beslissing om studeren op alle scholen van het voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs gratis te maken.
SSC kondigt aan deze week nog enkele scholen uit te betalen.
Volgens SSC zal dit de last verlichten van scholen die met liquiditeitsproblemen kampen.
SSC keert in opdracht van de overheid de reeds gemaakte kosten voor school en boeken uit aan ouders.
Personen die nog niet hadden betaald zouden via SSC een cheque op naam van de school krijgen. Deze cheque zou dan weer bij de school van het studerend kind moeten worden ingeleverd.
Om deze betalingsstroom in goede banen te leiden moesten alle ouders zich met hun eventuele aankoopbewijzen bij SSC registreren.
Daarnaast moest SSC de leerlingenlijsten die door de schoolbesturen (VPCO, RKCS en DOS) zijn aangeleverd controleren met de informatie die door de ouders is opgegeven.
Tot nu toe hebben verschillende ouders hun geld teruggekregen.
Het proces van registratiecontrole en teruggave is nog niet afgerond.
Verder hebben ook schoolbesturen en leveranciers van studieboeken enkele betalingen ontvangen.

Sommige scholen wachten nog op hun geld.
SSC vraagt alle betrokkenen om even geduld te hebben.
Het interim-kabinet, dat op 29 september is geïnstalleerd, heeft alle betalingen van RdK stopgezet.
Er zou geen besluit van de Algemene Vergadering van Aandeelhouders zijn waaruit blijkt dat het bedrag van 10 miljoen gulden als interim-dividend uitgekeerd kan worden aan SSC.
Ook het College financieel toezicht (Cft) heeft de constructie voor de financiering van gratis onderwijs niet goedgekeurd, omdat deze niet strookt met de beginselen van good corporate governance.
Het is onbekend wanneer SSC de overige 35 procent zal ontvangen om het project uit te voeren. Zodra het restantbedrag wordt overgemaakt kan SSC het project succesvol afsluiten.

- Advertentie -

Laatste registratiedag
Morgen, 16 november, is de laatste dag dat SSC in de avonduren open is voor de registratie om in aanmerking te komen voor ‘Gratis Onderwijs’.
Ouders die tot nu toe geen gebruik hebben gemaakt van deze regeling moeten zich zo snel mogelijk komen registreren.
Slechts personen die zich hebben ingeschreven komen voor de regeling in aanmerking.
Het SSC-kantoor bevindt zich aan de Prof. Kernkampweg z/n.
Vandaag is het kantoor geopend van vijf uur ‘s middags tot negen uur ‘s avonds en vrijdag van vijf uur ‘s middags tot acht uur ‘s avonds.

Meer informatie over het project ‘Gratis Onderwijs’ is verkrijgbaar via telefoonnummers: 513-3509 en 513-3514.

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Tuesday, September 28, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 28 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Nederland pakt gokmaffia Curaçao aan

Nederland gaat de gokmaffia op Curaçao flink aanpakken. Dat kondigde voorzitter René Jansen van de Raad van Bestuur van de Nederlandse Kansspelautoriteit (Ksa) maandag aan in de...

Nu.cw | 93 procent van coronapatiënten CMC niet volledig gevaccineerd

Van de 181 opgenomen coronapatiënten in het Curaçao Medical Center (CMC) zijn 169 personen niet of niet volledig gevaccineerd. Dat is 93 procent van de ziekenhuisopnames in...

Nu.cw | ENNIA: “Foute berichtgeving pensioenbetalingen september”

De pensioenbetalingen in de maand september worden gewoon uitbetaald door ENNIA. Dat bevestigt de directie. Op sociale media gaat een bericht rond waarin wordt vermeld dat de...

Opinie | Discriminatie

Opinie Dr. Jeff Sybesma Op 25 september 2021 stond in het Antilliaans Dagblad het onderstaande bericht (zie aangehechte bijlage). Ik twijfel niet aan de getrouwheid van het artikel...
- Advertentie -