27.8 C
Willemstad
• dinsdag 28 november 2023

Extra | Journaal 27 november 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | El Capitan shooters in Pointe Blanche after extradition from the United States

El Capitan shooters in Pointe Blanche after extradition from the United States PHILIPSBURG—Dante Ottley and Stevevanus Richardson, known as the El Capitan shooters, and as fugitives after...

NTR | Ambulans Deseo vervult laatste wensen: ‘Nog één keer op de pontjesbrug’

Eva Breukink Een laatste ritje over het eiland, nog een keer op de pontjesbrug staan of weer even thuis in je eigen bed liggen.   Dankzij stichting Ambulans Deseo...

PBC | Wapen uitgeleend aan moordenaar Boechi: 12 maanden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De rechtbank in Willemstad heeft de 45-jarige D. Gabriel veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 maanden wegens wapenbezit. Het betreffende wapen zou gebruikt zijn...

PBC | Lichte stijging kamerbezetting en hotelinkomsten op Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De toeristische sector op Curaçao heeft in oktober 2023 een positieve trend laten zien met een lichte stijging in het aantal toeristen dat een...

PBC | HAL Holding verruilt Curaçao voor Rotterdam

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Belegger HAL Holding is van plan zijn hoofdkantoor van Curaçao naar Rotterdam te verhuizen. De grootaandeelhouder van Coolblue en eigenaar van bedrijven als Boskalis,...
- Advertisement -spot_img

SSC wacht op restantbedrag voor uitvoering gratis onderwijs

HomeLandenCuraçaoSSC wacht op restantbedrag voor uitvoering gratis onderwijs

WILLEMSTAD — Stichting Studiefinanciering Curaçao (SSC) verwacht dat overheids-nv Refineria

Morgen is de laatste dag dat ouders zich na kantoortijd bij SSC kunnen registreren voor ‘gratis onderwijs’. Speciaal voor de wachtende ouders heeft SSC een tent op de parkeerplaats opgesteld voor bescherming tegen eventueel regenval en zon.

di Kòrsou (RdK) op korte termijn het restantbedrag voor de uitvoering van het project ‘Gratis Onderwijs’ op haar rekening stort. SSC heeft al 10 miljoen gulden van het overheidsbedrijf gekregen, maar dat is 65 procent van het begrote bedrag. Daardoor hebben niet alle (openbare) scholen het geld ontvangen waar ze om verlegen zitten.In een persbericht laat SSC weten dat ze begrip heeft voor de situatie van de schoolleiders van de openbare scholen op Curaçao.
De schoolleiders maken zich zorgen om het geldgebrek en de beslissing om studeren op alle scholen van het voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs gratis te maken.
SSC kondigt aan deze week nog enkele scholen uit te betalen.
Volgens SSC zal dit de last verlichten van scholen die met liquiditeitsproblemen kampen.
SSC keert in opdracht van de overheid de reeds gemaakte kosten voor school en boeken uit aan ouders.
Personen die nog niet hadden betaald zouden via SSC een cheque op naam van de school krijgen. Deze cheque zou dan weer bij de school van het studerend kind moeten worden ingeleverd.
Om deze betalingsstroom in goede banen te leiden moesten alle ouders zich met hun eventuele aankoopbewijzen bij SSC registreren.
Daarnaast moest SSC de leerlingenlijsten die door de schoolbesturen (VPCO, RKCS en DOS) zijn aangeleverd controleren met de informatie die door de ouders is opgegeven.
Tot nu toe hebben verschillende ouders hun geld teruggekregen.
Het proces van registratiecontrole en teruggave is nog niet afgerond.
Verder hebben ook schoolbesturen en leveranciers van studieboeken enkele betalingen ontvangen.

Sommige scholen wachten nog op hun geld.
SSC vraagt alle betrokkenen om even geduld te hebben.
Het interim-kabinet, dat op 29 september is geïnstalleerd, heeft alle betalingen van RdK stopgezet.
Er zou geen besluit van de Algemene Vergadering van Aandeelhouders zijn waaruit blijkt dat het bedrag van 10 miljoen gulden als interim-dividend uitgekeerd kan worden aan SSC.
Ook het College financieel toezicht (Cft) heeft de constructie voor de financiering van gratis onderwijs niet goedgekeurd, omdat deze niet strookt met de beginselen van good corporate governance.
Het is onbekend wanneer SSC de overige 35 procent zal ontvangen om het project uit te voeren. Zodra het restantbedrag wordt overgemaakt kan SSC het project succesvol afsluiten.

Laatste registratiedag
Morgen, 16 november, is de laatste dag dat SSC in de avonduren open is voor de registratie om in aanmerking te komen voor ‘Gratis Onderwijs’.
Ouders die tot nu toe geen gebruik hebben gemaakt van deze regeling moeten zich zo snel mogelijk komen registreren.
Slechts personen die zich hebben ingeschreven komen voor de regeling in aanmerking.
Het SSC-kantoor bevindt zich aan de Prof. Kernkampweg z/n.
Vandaag is het kantoor geopend van vijf uur ‘s middags tot negen uur ‘s avonds en vrijdag van vijf uur ‘s middags tot acht uur ‘s avonds.

Meer informatie over het project ‘Gratis Onderwijs’ is verkrijgbaar via telefoonnummers: 513-3509 en 513-3514.

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties