31 C
Willemstad
• zaterdag 16 oktober 2021 11:15

Laatste reacties

- Advertentie -

Sprout | ‘Curaçao biedt bedrijven een plek om hun product te testen’

‘Curaçao biedt bedrijven een plek om hun product te testen’

Een groep Nederlandse investeerders bezoekt eind augustus Curaçao, om te onderzoeken welke businesskansen het eiland biedt. Sprout blikt alvast vooruit met de Curaçaose investeringsaanjager Ramon Koffijberg. ‘We hebben vijf keer zoveel hotelkamers nodig.’

Koffijberg (foto rechtsonder) is directeur van de lokale investeringspromotor Curaçao Investment & Export Promotion Agency (Cinex). Namens Cinex probeert de Curaçaoënaar zijn eiland te promoten als investeringsbestemming en zoekt hij naar internationale investeerders, die hij koppelt aan Curaçaose projecten. Koffijberg organiseert hiervoor investeringsevenementen en bezoekt handelsmissies. Tot slot helpt zijn instellingen overzeese ondernemers met het vervelende papierwerk, zoals verblijfs- en vestigingsvergunningen en bankzaken.
Waarom zou je als Nederlander in Curaçao moeten investeren?

“Curaçao is als het ware je eigen voortuin. De wetgeving is er voor 90 procent dezelfde als in Nederland, waardoor je geen juridische verrassingen krijgt. Bovendien spreekt men er vier talen waaronder Nederlands, zodat je geen taalproblemen ondervindt. Je kunt meeprofiteren van financiële structuren die samen met Nederland tot stand zijn gekomen na de Tweede Wereldoorlog. Er zijn investeringsvoordelen om Zuid- en Noord-Amerika in te gaan en we doen mee aan de Nederlandse handelsverdragen.”

- Advertentie -

“Als je bij ons voor een bepaald bedrag in bepaalde sectoren investeert, zijn er belastingvrije mogelijkheden. Zo geldt er voor de toeristische sector 10 jaar vrije winst- en grondbelasting. Ook zijn er belastingvoordelen voor de sector agricultuur. Nadat Venezuela de grenzen dichtgooide, konden wij uit dat land geen groente en vruchten meer importeren. Curaçao is een vulkanisch eilandje, waardoor de landbouw moeilijk was. Door vertical farming, hydrofarming en aquafarming gaat dat nu makkelijker. Dit soort projecten trekken we graag naar Curaçao.”

Bron: Sprout

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

7 reacties

 1. Koffijberggoud ziet weer gouden kansen na het Plaze debacle?
  Als het ijzer heet is (vrienden aan de macht) moet je het smeden.
  ´We´ zullen doorgaan…

 2. Wat een uitvinder die Koffijberg, je word belazerd waar je bij staat hier op curacrim, als je niet op tijd betaald aan Flow trekken ze de stekker er uit, maar zelf leveren zij geen WK voetbal op NOP 1 tv, wat een zooitje, ben van plan om een vat b.nz..n. het kantoor in te pluren, wat een op lichters . ze zetten NOP 1 gewoon op zwart, of is Gerrit de Raaf weer bezig met zijn schroevendraaier vriend??

 3. @ Brian S,

  Vergeet ook niet hoe we investeerders alles afhandig maken en hen vervolgens besmeurd met pek en veren op een bolderkar het land uitjagen. Denk maar eens aan de Winery, volledig kapot gemaakt door jaloerse politici.
  En wat te denken van ons oplichtingsproject, CTEX ?
  Of ons andere falende clubje, INSEL ?
  Of van de immense bureaucratie die we hier op weten te werpen ?
  Of van de geweldige inzet van de Curacaose werknemers, nooit te beroerd om te stelen van de eigen werkgever en als zij het niet doen heb je wel een clubje nietsnutten die vooral ‘s avonds en ‘s nachts werken.

  Curacao als goede plek om te investeren ? Vergeet het maar. Er zijn veel betere alternatieven.

 4. Vertel ook er meteen bij dat het een zooitje is bij de belastingdienst en dat mensen je maar aanslagen geven terwijl ze niet eens weten of het correct is maar als je niet betaald staat de deurwaarder voor de deur. Dit is alleen voor eerlijke ondernemers want een aantal politieke ondernemers betalen al jaren geen belastingen.

 5. Bovendien spreekt men er vier talen waaronder Nederlands, zodat je geen taalproblemen ondervindt.

  Dit is niet helemaal waar.

 6. Koffijberg is een luchtfietser, die nog geen cent voor het eiland verdiend heeft maar met zijn secretaresse met heel andere dingen bezig is op zijn talloze snoepreizen.

  ‘We hebben vijf keer zoveel hotelkamers nodig’? Koffijberg was belast met de verkoop van Plaza hotel dat voor een appel en een ei te koop is, maar zelfs daar wist hij geen koper voor te vinden terwijl inmiddels Howard Johnson leeg staat en enkele andere hotels in Otrobanda op een haar na failliet zijn.

  Maar Koffijberg gaat rustig door met het bouwen van luchtkastelen.

  Zou wel eens willen zijn wat hij en zijn toko de belastingbetaler jaarlijks kosten.

 7. ‘We hebben vijf keer zoveel hotelkamers nodig.’ Dit heb ik nooit begrepen, er gaan hotels dicht en anderen hebben een bezetting van minder dan 30% en toch wordt meer hotels bijgebouwd.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Carls’ blog | Keizer Karel

DEN HAAG - Terwijl gevolmachtigde minister Carlson Manuel in het vliegtuig zit op weg naar Curaçao (gezien zijn kruistocht tegen verspilling van geld van de Curaçaose belastingbetaler...

Democracy now! | Friday, October 15, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 15 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Schade Ansary bij Ennia meer dan 700 miljoen gulden

Door wanbeleid van oud-beleidsbepalers en aandeelhouders zou Ennia volgens toezichthouder de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) een schade hebben geleden van minimaal 700 miljoen...

Nu.cw | Ewout Genemans in gevangenis op Bonaire voor nieuw programma

De Nederlandse presentator Ewout Genemans gaat met zijn programma ‘Ewout’ langs in de gevangenis op Bonaire. Hij laat zich drie dagen opsluiten en gaat in gesprek met...

DolfijnFM | Ruim 11.000 inwoners van Curaçao hebben QR-code aangevraagd

Ruim 11.000 mensen op Curaçao hebben een QR-code aangevraagd. Daarmee kan naar Nederland gereisd worden. Vanaf aanstaande dinsdag, 19 oktober is de code ook nodig om evenementen...
- Advertentie -