28 C
Willemstad
• zaterdag 23 oktober 2021 00:59

Laatste reacties

- Advertentie -

Sprookjes

 

Soms vraag ik mij af hoe het mogelijk is dat mensen vandaag aan de dag nog steeds in sprookjes kunnen geloven en ons proberen wijs te maken dat het realiteit is.

Oplichters zijn daar goed in want die verkopen je lucht en jij accepteert het als realiteit en hapt erin met plezier totdat je erachter komt dat ze jou geplukt hebben en dat je het ook nog als plezierig hebt ervaren.

Op Curaçao schijnt het bijzonder makkelijk te zijn want met een fles goede whiskey kom je ook heel ver want je zal er versteld van staan wat mensen allemaal niet doen voor een fles drank of een paar dukaten, zoals goudzoeker Christiaan van Assendelft van Wijck (Chris voor ingewijden) onlangs nog over zijn advocaten op dit eiland verkondigde:

- Advertentie -

Die viltstiften daar schieten mekaar dood voor 100 Euro” Komt deze sprookjes verkoper op Curaçao met een grootste plan om een boulevard langs de zee aan te leggen van de Penstraat tot Marie Pampoen en als toetje nog 2 eilandjes voor de kust met een plukje hotels erop.

Meneer gaat met “eigen middelen” van al zijn 22 miljoen Nafjes erin stoppen, want het totale project moet 1 .3 miljard gulden gaan kosten. Waar de rest vandaan moet komen wordt angstvallig geheim gehouden want schijnbaar kan de andere belegger niet aan zijn geld komen omdat het elders in de USA vastzit.

Curaçao heeft ook geen geld om te investeren want het schijnt dat onze betalingsbalans met rasse schreden achteruit gaat omdat elke keer als onze bestuurders twee borsten zien, zij met hun credit card in die decolete proberen te pinnen.

Meneer gaat te werk en overtreedt dagelijks elke wet die er bestaat want het is toch een ritseleiland en je mag alles als je een beetje geld hebt en een voorraadje Chivas Regal whiskey. Iedereen buigt en kijkt de andere kant uit en laat meneer zijn gang gaan, regering, DROV, DOW, OM, Kadaster, Monumentenzorg, Bureau Economische Zaken, banken noem maar op niemand legt deze man een haar in de weg en meneer is de Koning van Villa Toscana tot St Tropez. Iedereen gelooft hem en geeft links en rechts crediet wat later blijkt dat zijn specialisatie is niemand te betalen, aannemers niet, advocaten niet, werklui niet, geen horeca vergunning, Aqualectra niet noem maar op.

- Advertisement -

Don Juan heeft meer vrouwen, vriendinnetjes en bijslaapjes dan de sjeik van Bahrein die ook allemaal onderhoud moeten krijgen. Dus als alle schuldeisers zich op een rijtje melden, waaronder 2 opgelichte ex-compagnons in Nederland voor 900.000 euro en een andere van 20 miljoen euro is deze meneer zijn hele eigen vermogen op voorhand al kwijt en kan hij die eilandjes, zijn boulevard, bootjes, optrekjes, Mercedes S-series en zijn twee gloednieuwe Rolls Royces stoppen waar de zon niet schijnt.

Maar onze bestuurders geloven graag in sprookjes want ze leven in The Land of Oz wat Curaçao heet waar alles mogelijk is en zolang de whiskey blijft stromen en de pakken geld blijven komen geloven we iedereen, inclusief een veroordeelde gevangene met een dure naam die iedereen moet doen geloven dat het een heel belangrijk persoon is terwijl hij feitelijk slechts een sprookjesverteller is.

In Den Haag zouden ze tegen deze fantast zeggen “Opzouten!!” Net als onze vorige regering. Maar onze huidige Cirque de Soleil regering  staat zeer positief tegenover deze zichzelfverklaarde projectontwikkelaar.

En ik blijf lachen op deze klip want deze fantasten komen hier naar toe met de gedachten dat er een stel domme negertjes zitten die je met een paar spiegeltjes en kraaltjes kan imponeren en je kan doen en laten wat je wilt.

Arthur Donker

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Extra | Journaal 22 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Video: eerste smart bushalte bij Cas Coraweg

Op de Cas Coraweg is gisteren de allereerste smartbushalte op Curaçao geplaatst. De ‘slimme’ bushalte werd geplaatst tegenover het Radulphus College. Bij de halte staat een touchscreen, waar...

Nu.cw | Stichting Ambulans Deseo laat laatste wens in vervulling gaan

Fundashon Ambulans Deseo Korsou (FADK) is onlangs opgericht naar voorbeeld van de Nederlandse Stichting Ambulance Wens. Het doel van de stichting is om nog eenmaal een laatste...

PBC | EZ Air vanaf 3 december naar Medellín

Persbureau Curacao WILLEMSTAD- Na een periode van enkele maanden voorbereiding, is luchtvaartmaatschappij EZ Air op donderdag van start gegaan met de verkoop van vluchten naar Medellín in Colombia....

PBC | Journalist Dick Drayer over zijn Covid: Het scheelde niet veel

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – “Het had niet veel gescheeld of ik had hier niet gezeten”, verteld NOS-correspondent Dick Drayer, die de dood in de ogen keek nadat bij...

PBC | Sint Eustatius wil verhoging minimumloon van tien procent

Persbureau Curacao Sint Eustatius wil een verhoging van het minimumloon van tien procent. Een voorstel van de politiek en sociale partners is neergelegd in Den Haag. Maar de...
- Advertentie -