28.2 C
Willemstad
• vrijdag 17 september 2021 22:40

Laatste reacties

- Advertentie -

Soloactie van Sulvaran

PS, PAIS en PNP wisten van niets

Willemstad – Niet alleen de PAR wist niets van de actie van Glenn Sulvaran om als onafhankelijk Statenlid de intentieverklaring met PS, PAIS en PNP te tekenen, ook deze drie partijen waren verrast door de soloactie van het PAR-Statenlid.

,,We hebben de verklaring rond vier uur ondertekend, pas rond kwart over vier hoorden we dat Sulvaran zich onafhankelijk had opgesteld. Het was een totale verrassing”

, laat PAISleider Alex Rosaria tegenover deze krant weten.
Ook Humphrey Davelaar, leider van PNP, kreeg pas na de ondertekening van de verklaring door dat niet PAR had getekend, maar alleen Sulvaran.

,,Ik wist van niets, hoorde dit pas na de ondertekening. Ik was verbaasd, want we zaten aan tafel met de partij PAR, niet met een onafhankelijk lid.”

Hoewel ook Pueblo Soberano-leider Helmin Wiels pas op het allerlaatste moment doorkreeg dat Sulvaran het enige PAR-lid was dat de verklaring kwam ondertekenen, noemt hij het achteraf gezien niet verbazingwekkend.

,,Het was een verrassing, maar als je even nadenkt is het logisch, want we wisten wel van interne problemen binnen de PAR vanwege het wel of niet in zee gaan met de MFK.”

Volgens Wiels waren er, op het moment dat MFK samen met MAN een intentieverklaring tekende met PS, al gesprekken gaande tussen PAR en MFK.
Ook toen PAR aan de onderhandelingstafel met PS, PAIS en PNP zat, gingen die gesprekken nog door, stelt Wiels.

,,De gedachtegang van Sulvaran om niet met MFK in zee te willen gaan vind ik een gezonde gedachtegang. Het is uiterst kwalijk en lafhartig dat MFK met MAN en PS aan tafel zat en gedurende al die tijd ook met PAR in gesprek was.
Ook nu is het van PAR niet politiek fatsoenlijk om nog met MFK te praten.”

- Advertentie -

Rosaria heeft ook vernomen dat er nog gesprekken gaande waren tussen PAR en MFK.

,,Ik heb gehoord dat die gesprekken er waren. Dat is niet netjes en niet zoals wij het zouden doen, wij handelen via de informateur. Wij zitten slechts aan één onderhandelingstafel en wij verwachten van onze partners dat ze datzelfde doen.”

Rosaria kan zich vinden in het argument van Sulvaran om niet met MFK in zee te willen gaan.

,,Wij werken ook niet met partijen die banden hebben met criminele organisaties en die niet de screening willen passeren. Ik heb wel degelijk begrepen dat men bij MFK erop uit was om de screeningswetgeving op een of andere manier aan te passen, daar doen wij niet aan mee.”

Glenn Sulvaran was gisteren niet bereikbaar voor commentaar.

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Rijksoverheid | Sluiting drugspanden op de BES-eilanden

De gezaghebbers van de openbare lichamen Bonaire, Sint Eustatius en Saba (BES) constateren een toename in drugshandel vanuit woningen en lokalen. Nu ontbreekt vaak de wettelijke grondslag...

ParadiseFM | Caribbean Motors failliet volgens eigenaar Autocity

Caribbean Motors is in feite failliet. Dat zegt Jolly Holding, de Arubaanse eigenaar van AutoCity, Ultimate Automobiles en Crown Automotives, in het Antilliaans Dagblad. Door verschuivingen in...

Democracy now! | Friday, September 17, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 17 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Nog geen toestemming Centrale Bank Aruba voor verkoop Banco di Caribe

De Centrale Bank van Aruba (CBA) heeft nog geen toestemming gegeven voor de verkoop van Banco di Caribe aan United Group Holdings. Zo schrijft de CBA vrijdag...

Nu.cw | Aruba Tourism Authority richt zich op duurzamer toerisme

De ATA-directeur Ronella Croes heeft woensdag tijdens een bijeenkomst met de minister van Toerisme, Dangui Oduber, haar marketingplan voor 2022 toegereikt. Aruba Tourism Authority (ATA) heeft een strategie...
- Advertentie -