28 C
Willemstad
• woensdag 18 mei 2022 09:51

Laatste reacties

- Advertentie -

Soab ontkent lekken documenten

UOOW volgt regels niet
UOOW volgt
regels niet

WILLEMSTAD — De overheidsaccountant Soab ontkent met klem dat zij documenten van het Fondo pa Desaroyo i Responsabilidat Sosial (FDRS) naar leden van de Staten heeft gelekt. In haar rapport naar aanleiding van haar onderzoek bij de stichting spreekt de Soab insinuaties van soortgelijke strekking tegen. Ook stelt de organisatie dat de FDRS-documenten die de MFK-fractie in handen had, niet de originele stukken waren die de overheidsaccountant van het fonds heeft gekregen.

Advertentie

- Advertentie -

De reactie van Soab volgt nadat leden van de MFK-fractie tijdens een openbare vergadering van de Staten over FDRS opeens over interne documenten leken te beschikken van FDRS.
Deze documenten werden ook naar de Soab verstuurd.
In haar rapport gaat de overheidsaccountant uitgebreid in op deze documenten om alle verwijten aan haar adres van tafel te krijgen.
De Soab stelt dat er veel documenten van FDRS bij derden bekend zijn, die nimmer door Soab zijn opgevraagd dan wel ontvangen van geconsulteerde instanties.

Daarnaast bestaan er volgens de Soab verschillen tussen een aantal kopieën die zij tot haar beschikking heeft gekregen en kopieën die bij derden bekend zijn.
Aan het rapport voegt de overheidsaccountant een lijst van de bewuste kopieën toe. Hieruit blijkt dat Soab op 10 januari een dossier met een begeleidende brief heeft ontvangen van de MFK-Statenleden Gerrit Schotte, Amerigo Thode en Monique Koeyers-Felida.
Bij dit dossier werden enige documenten aangetroffen die onbekend waren voor Soab, zoals e-mailberichten tussen medewerkers van FDRS en derden.

Op 27 januari ontving de Soab wederom een dossier van de MFK-Statenfractie.
In dit dossier bevonden zich weer enige documenten, zoals facturen, die niet eerder door de Soab werden opgevraagd of ontvangen.
In het dossier bleken ook enkele financiële overzichten te zitten die afweken van overzichten die Soab van de FDRS had ontvangen.
Soab geeft aan dat zij niet over expertise beschikt op het gebied van print-, afdruk- en schrifttechnieken, maar dat op het eerste oog te constateren valt dat de regelhoogte, regel- en kolomafstanden en compressie afwijkend zijn van de exemplaren die de overheidsaccountant van FDRS had ontvangen.

Verder zat in het dossier ook een kopie van de oprichtingsakte van de stichting.
Maar op deze kopie stond de zegel van de betrokken notaris, terwijl de kopie die Soab van FDRS had ontvangen geen zegel bevatte.
Ook zijn er documenten waaraan gegevens ontbreken en waar regels anders zijn, maar ook met bedragen die niet overeenkomen met stukken die van FDRS werden ontvangen.

Voor de Soab zijn deze stukken aanleiding om te benadrukken dat de integriteit van haar medewerkers intern gegarandeerd wordt door vastgestelde en gevalideerde richtlijnen en procedures.

Opzet, bestaan en werking van de richtlijnen worden intern, maar ook door externen beoordeeld.”

Het rapport inzake FDRS komt volgende week woensdag om twee uur ‘s middags aan bod tijdens de voortzetting van een openbare vergadering van de Staten.

bron: Amigoe

Advertentie

back home

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

NRC | Scheuring in Brusselse fractie van D66, klachten over Europarlementariër Samira Rafaela

Lamyae Aharouay, Philip de Witt Wijnen Onveilige werkomgeving Een interne D66-commissie verklaarde klachten over Europarlementariër Samira Rafaela gegrond. Zij vindt dat het onderzoek rammelt. Zondag praat de D66-top...

PBC | Zeespiegel stijgt bij Caribische eilanden net wat sneller

Persbureau Curacao Een nieuw KNMI-rapport geeft aan dat het water rondom de Caribische eilanden waarschijnlijk iets sneller zal stijgen dan de wereldgemiddelde zeespiegel. De wereldgemiddelde zeespiegel is de...

PBC | Aantal coronacases op Curaçao en Aruba blijven stijgen

Persbureau Curacao Afgelopen week zijn er 450 nieuwe coronacases bijgekomen, bijna 125 meer dan de week ervoor, toen 328 mensen positief werden getest. Het aantal actieve cases steeg...

PBC | Geen mondkapje meer om in vliegtuig en op Schiphol

Persbureau Curacao Volgend weekend, 21 mei, vervalt de mondkapjesplicht in het vliegtuig en op de luchthaven Schiphol na de security. Dat heeft het Nederlandse kabinet vrijdag officieel besloten,...

Column Youp | Drijgen

Dinsdagavond is mijn vaste dreigavond. Dan kies ik mijn slachtoffers. Zoals deze week de Amsterdamse burgemeester die niet genoeg personeel had om het slopen van het Museumplein...

CC | Sargassum becoming a major problem for sea turtles

WILLEMSTAD - The Sea Turtle Conservation Curaçao rescued three sea turtles that were trapped in the sargassum weed on Wednesday. The animals regularly get into trouble because...
- Advertentie -
- Advertentie -