SMOC | Isla en WHO rijmt niet

November 2014 SO2 Beth Chaim en Kas Chikitu

November 2014 SO2 Beth Chaim en Kas Chikitu

Bij afwezigheid van een Curaçaose overheid die de bevolking actief informeert over het gezondheidsgevaar dat Isla heet, geeft SMOC met de regelmaat van de maandelijkse klok een up-date. Welnu, ook in november 2014 was het weer flink raak. Uit eerste metingen blijkt dat, ter hoogte van Beth Chaim en Kas Chikitu, de WHO-normen voor SO2 tig keer zijn overschreden (10 minuten-gemiddelde = 500 μg/m3; 24 uurs-gemiddelde = 20 μg/m3). Deze overschrijdingen zijn in lijn met de klachten die SMOC afgelopen maand heeft ontvangen van burgers onder de rook van de Isla. Situaties als deze zijn strijdig met de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens (Art. 25) en Het Internationaal Verdrag Inzake de Rechten van het Kind (Art. 24 en 29).

Bron: SMOC

Een Reactie op “SMOC | Isla en WHO rijmt niet

  1. “Bij afwezigheid van een Curaçaose overheid die de bevolking actief informeert over het gezondheidsgevaar dat Isla heet”.
    En alle overige milieuzakenwaar men schittert door afwezigheid overigens. Ons Milieu en Gezondheidsbeleid wordt vanuit de struisvogelfarm gerund, daar staan ze allemaal met de kop in het zand en weten dus van niets.
    Hulde voor Smoc !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *