28 C
Willemstad
• donderdag 15 april 2021 18:46

ParadiseFM | Ruim 4000 vaccinaties op 1 dag

Het aantal dagelijkse vaccinaties op Curacao neemt toe. De afgelopen 24 uur zijn 4269 personen gevaccineerd. In totaal hadden om 10 uur vanmorgen 45.386 mensen hun eerste...

Democracy now! | Thursday April 15, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 15 april 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Meer dan 65.000 registraties voor vaccinatie

Inmiddels hebben meer dan 65.000 mensen zich geregistreerd voor een vaccinatie, zo meldt de overheid. Omdat het grote aantal besmettingen tot grote problemen in het ziekenhuis leidt,...

PBC | Het wordt stoffig de komende dagen

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De komende dagen worden weer stoffig: Sahara zand trekt over de Caribische regio. Het Caribbean Weather Center benadrukt dat het hier niet gaat om...

PBC | Vulkaan op Sint-Vincent ‘blijft voorlopig nog wel rommelen’

Persbureau Curacao De vulkaan op Sint-Vincent blijft de komende tijd nog wel rommelen en as uitspuwen. Dat zegt het seismologische centrum van de University of the West Indies....
- Advertisement -spot_img
HomeMediaSK | Rosaria: 'Schotte is niet veroordeeld voor het stelen van een...

SK | Rosaria: ‘Schotte is niet veroordeeld voor het stelen van een blik sardientjes’

‘Het feit dat hij nu schermt met hoger beroep, bewijst hoe hij manipuleert en mensen verkeerd informeert’

Coalitie tekent bij brief bezwaar aan tegen deelname veroordeeld Statenlid Schotte aan Staten
Coalitie tekent bij brief bezwaar aan tegen deelname veroordeeld Statenlid Schotte aan Staten | Foto Persbureau Curacao

Politiek leider Alex Rosaria van regeringspartij PAIS heeft op verzoek van de coalitiepartijen een brief opgesteld waarin hij bezwaar aantekent tegen de deelname van ex-premier Gerrit Schotte (MFK) aan de Staten nu de rechter hem tot een gevangenisstraf van drie jaar heeft veroordeeld.

Dat verklaart Rosaria vandaag, 14 maart 2016, in het Antilliaans Dagblad.

‘De coalitie heeft aan mij gevraagd om een brief te concipiëren waarin wij protest aantekenen tegen de aanwezigheid van een veroordeelde persoon in de Staten. Die brief zal aan alle Statenleden worden uitgereikt. Ik hoop dat ook de oppositie zich achter de brief schaart, het is een ontwerptekst.’

Schotte werd afgelopen vrijdag veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar voor valsheid in geschrifte, witwassen en het in bezit hebben van frequency jammers. Bovendien mag hij zich de komende vijf jaar niet verkiesbaar stellen.

In een toelichting op de brief stelt Rosaria dat het aanzien van de Staten en het land meer schade is toegebracht door de veroordeling van Schotte.

‘Nu een parlementslid door de rechter is veroordeeld, zijn de Staten en het land daarmee nog meer in diskrediet gebracht. Schotte heeft laten zien dat hij niet integer is. Hij heeft zich ook niet gehouden aan de eed die Statenleden bij de gouverneur afleggen, namelijk dat zij het werk doen zonder druk van buitenaf en zonder dat anderen hun opdragen wat zij wel of niet moeten doen. In het geval van Schotte is het bij de rechtbank duidelijk bewezen dat hij zich hier niet aan heeft gehouden. Hij is niet veroordeeld voor het stelen van een blik sardientjes, nee, hij is veroordeeld voor valsheid in geschrifte en het witwassen van geld, zaken die overduidelijk in strijd zijn met de eed die Statenleden afleggen. Dat hij in hoger beroep gaat tegen het vonnis doet niets af aan het feit dat hij veroordeeld is. Het feit dat hij nu hiermee schermt, bewijst hoe hij manipuleert en de mensen verkeerd informeert.’

Rosaria is vastbesloten om druk uit te oefenen opdat de ex-premier opstapt.

‘Ik ben mij ervan bewust dat we een heel lange weg hebben om af te leggen. Hoe kun je een ethisch beroep doen op een persoon wanneer uit zijn staat van dienst duidelijk blijkt dat hij geen ethisch besef heeft? Wat er nu gebeurt moet een waarschuwing, een les zijn voor de kiezers dat als zij niet opletten, er mensen zijn die zich verkiesbaar stellen die een crimineel verleden hebben.’

De politiek leider van PAIS verklaart ook het te betreuren, dat de Staten vorig jaar niet akkoord is gegaan met een voorstel waarmee een eind gemaakt had kunnen worden aan de situatie waarin de Staten zich nu bevinden. Met name coalitiegenoot Pueblo Soberano en oppositiepartij MFK waren ertegen.
Bron: Surinaamse Krant

16 reacties

 1. Henkie, met”Schotte is niet veroordeeld voor het stelen van een blik sardientjes” wordt kennelijk in overdrachtelijke zin bedoeld, dat hij niet veroordeeld is voor een kleinigheidje.
  Stelen en bedriegen is zoals je ongetwijfeld weet strafrechtelijk niet toegestaan; ook niet “zolang je niet gepakt wordt”.
  Politiek en cultureel kan dat door sommigen anders uitgelegd worden natuurlijk … 🙂

 2. @Brian S. ik begrijp je helemaal en je hebt gelijk!
  Maar ik zou niet zo snel de rechter beschuldigen voor het feit dat die vent vrij rondloopt zonder dat er strafrechterlijk meer gedaan kan worden. Ik geef liever de schuld aan de parlementariers en in minder mate de ministers die verantwoordelijk zijn voor het maken van wetten. Zij zijn degenen die d’r voor moeten zorgen dat ons Strafrecht voorgoed aangepast wordt overeenkomstig de tijd en omstandigheden waarin wij leven. Dan pas is er een “balans”, subjectief gezien, want tevreden zullen we nooit zijn.

  Trouwens, hoe lang geleden is het al dat een politicus op dit eiland zich bemoeidt met het verhogen of verlagen van straffen, al is het maar in vorm van een concept?

 3. tsja dus stelen en bedriegen mag wel als je een blikje sardientjes jat.
  dus stelen en liegen mag wel zolang je niet gepakt word.
  De Pais houdt er rare regels op na, het parlement dus ook.

 4. Fran, Elke dag dat we Nelson DS rond zien lopen met een grote glimlach en er 3 families de rest van hun leven met pijn moeten leven kunnen we weinig goeds van Mw Lips vinden

 5. Precies, MFK is geen poilieke groepering, maar een criminele organisatie die politiek bedrijft om haar financiers te bevoordelen. De MFK opvolgers staan al in de steigers. Ook PS is niet zuiver op de graat. PS wekt alle schijn een trekpop van de Venezolaanse olie maffia te zijn.

 6. Wat een trut die Lips. Je mag als rechter ook hoger straffen dan de eis van de OvJ. Wat een slap wijf.

  Zo goed Bartje? 🙂

 7. Beter zo, dat gezeur over en weer moest eens een keer ophouden. En complimenten zal deze rechter van deze zeurkousen ook niet krijgen, helaas. Tristu.

 8. de staten moeten niet heiliger zijn dan de Paus.
  straks zijn ze allemaal veroordeeld voor poging tot moord, want ze laten met hun allen de ISLA zijn gif uitstoten. Willens en wetens, het is afwachten tot iemand een aanklacht doet. de statenleden zijn nit Piatus die hun handen in onschuld kunnen wassen.

 9. Rosaria heeft 100% gelijk, al toonde hij zelf ook aan alles behalve een rechte rug te hebben in de zaak Fraudelyne Wiels.

  En dat geld ook voor Cordoba, die zich fel tegen Schotte keert maar wel Fraudelyne en de laffe luie vetzak Wilsoe, notabene handlanger van verdachte Robbie dos Santos en zelf verdachte in de moord op Helmin Wiels, in de Staten gedoogt.

  Maar dat Schotte zich nog in de Staten zou vertonen, zou idioot zijn. Al geld dat ook voor partijgenoten Constantia en Thode, die niet alleen zelf strafbladen hebben maar ook familie in het criminele circuit hebben.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties