28 C
Willemstad
• maandag 8 maart 2021 11:41

AntilliaansDagblad | Oppositie halsstarrig

Willemstad - Gisteren konden weer twee vergaderingen van het parlement niet doorgaan door het wegblijven van alle tien de oppositieleden. Toch is er nog geen verzoek uitgegaan naar...

AntilliaansDagblad | Mogelijk meer salaris Statenlid

Willemstad - De regering overweegt de hoogste salarisschaal voor ambtenaren, te weten schaal 18, die sinds 10 oktober 2010 toegepast wordt voor de secretarissen-generaal (SG’s) dit jaar...

AntilliaansDagblad | Wietplantage in Flip ontdekt

Willemstad - De politie stuitte dinsdag op een enorme wietplantage in Flip op Bándabou. De actie was een gezamenlijke actie van het politiebureau Barber, het politiebureau Montaña en...

AntilliaansDagblad | Wensen oud-minister ingewilligd

Oranjestad - Het Hof heeft in de zaak Ibis de verzoeken van de verdediging toegewezen. Er worden daarom op korte termijn meer getuigen gehoord. Eind januari vond een...

AntilliaansDagblad | SMMC-personeel gevaccineerd

Philipsburg - Het personeel van St. Maarten Medical Center (SMMC) mocht als een van de eersten het Covid-19-vaccin ontvangen. Dit gebeurde afgelopen maandag in de Auxiliary Care...

DH | 474 persons are now vaccinated in Statia

ST. EUSTATIUS--A total of 474 persons had been vaccinated in St. Eustatius up to Wednesday, February 24, an increase of 190 from the day prior. GTI Statia Terminals...
- Advertisement -

Meest gelezen 7 dagen

Home Classificatie SK | Muntslag in USA schuldig bevonden aan poging cocaïnesmokkel naar VS

SK | Muntslag in USA schuldig bevonden aan poging cocaïnesmokkel naar VS

‘Muntslag en de zoon van de president waren tot op het bot corrupt’

Rechterhand van Dino Bouterse, Edmunt Muntslag, hangt celstraf van minimum 10 jaar en maximum levenslang boven hoofd
Rechterhand van Dino Bouterse, Edmunt Muntslag, hangt celstraf van minimum 10 jaar en maximum levenslang boven hoofd

Het Openbaar Ministerie (OM) in New York (VS) heeft vandaag, woensdag 23 maart 2016, bekendgemaakt, dat de rechterhand van Dino Bouterse, Edmund Muntslag, gisteren door een federale jury schuldig bevonden is aan poging tot cocaïnesmokkel naar de VS.

Dit bericht onder andere de Britse krant Daily Mail op gezag van het persbureau Reuters.

Een en ander volgt een jaar nadat Dino Bouterse werd veroordeeld tot 16 1/4 jaar gevangenisstraf, nadat hij ten laste gelegde feiten had bekend in ruil voor strafvermindering.

De 32-jarige Muntslag hangt een celstraf boven het hoofd van minimaal tien jaar en maximaal levenslang, aldus een woordvoerster van Officier van Justitie Preet Bharara in Manhattan. Volgens César de Castro, advocaat van Muntslag, gaat zijn cliënt in beroep.

Volgens het OM zouden Bouterse en Muntslag in 2013 contact hebben gezocht met leden van een Mexicaans drugskartel, die in werkelijkheid undercover agenten van de VS ‘Drug Enforcement Adminstration’ (DEA) waren, om cocaïne ter waarde van miljoenen dollars naar de VS te smokkelen.

Andres DeFilippis van het OM zei in een verklaring ‘Muntslag en de zoon van de president waren tot op het bot corrupt. Ze gebruikten hun macht en status in Suriname om cocaïne te smokkelen en om hun eigen zakken te vullen’.

Muntslag liet in juli 2013 een testlading van 10 kilo cocaïne met een commerciële vlucht van Suriname naar Trinidad vervoeren, waarna de drugs zou worden door vervoerd naar New York om op de markt te zetten.
Ondertussen was Bouterse met de zogenoemde kartelleden een wapendeal met de Libanese terreurorganisatie Hezbollah overeengekomen. Tijdens een ontmoeting met een undercover agent van de DEA in Griekenland ,ging Dino Bouterse akkoord met de vestiging van een Hezbollah-basis in Suriname in ruil voor 2 miljoen dollar, aldus het OM in New York.

Dino Bouterse werd vervolgens eind augustus 2013 in Panama gearresteerd. Muntslag werd enkele dagen later aangehouden op Trinidad, waar hij een ontmoeting zou hebben met een DEA undercover agent die zich voordeed als een Hezbollah-agent voor Suriname.

(Red. De Surinaamse Krant/Daily Mail/Reuters)

Bron: Surinaame Krant

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Steun Knipselkrant Curacao

Knipsel brengt regelmatig misstanden aan het licht met de nodige bewijzen en onderbouwing.
Als je de analytische blogs en naschriften van KKC waardeert kan je ons helpen dit nieuwsforum mogelijk te blijven maken.

Een donatie helpt onafhankelijke onderzoeksjournalistiek op de eilanden in stand te houden. Uw steun zorgt dat wij kunnen doorgaan met dit werk. Masha danki!

Geselecteerd bedrag € -

Vragen over doneren? Kijk hier voor meer informatie.

Zoeken

Recente reacties