SK | Kustwacht Caribisch Gebied beboet aantal ‘speervissers’ bij Piscaderabaai op Curaçao

'Harpoeneren' en in het bezit hebben van een harpoen is verboden op het eiland

‘Harpoeneren’ en in het bezit hebben van een harpoen is verboden op het eiland

Het Reddings en Coördinatie Centrum (RCC) van de Kustwacht Caribisch Gebied (KWCARIB) ontving gisteren een melding, dat een aantal personen ter hoogte van Piscaderabaai op Curaçao aan het speervissen waren. Een patrouille van de Kustwacht rukte gelijk uit en trof een groep mannen aan die met harpoenen/speergeweren bezig waren, zo bericht de Kustwacht vandag, woensdag 13 april 2016, in een persbericht.

Op het moment dat de mannen de Kustwachtpatrouille zagen trachtten zij de harpoens te verstoppen door ze in het water te gooien, maar de Kustwachtmedewerkers vonden de harpoens in het water bij de mannen en ook een in de kofferbak van auto die bij de mannen hoorde.

geharpoeneerde vissen

geharpoeneerde vissen

De mannen hadden ook zakken met geharpoeneerde vissen. De vissen en de speergeweren (zie foto: Bron: Kustwacht Caribisch Gebied) zijn in beslag genomen en de mannen hebben allemaal een oproep proces verbaal (OPV) en een proces-verbaal (PV) uitgereikt gekregen.

De Kustwacht wil hierbij weer benadrukken, dat het harpoeneren of het in bezit hebben van een harpoen niet is toegestaan. Bij aantreffen zal er altijd tot in beslagname overgaan en de persoon zal een OPV uitgereikt krijgen. De komende periode zal de Kustwacht hier extra attent op zijn.

Foto | Google Earth

Foto | Google Earth

Bron: Surinaamse Krant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *