26 C
Willemstad
• woensdag 6 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Situatie rond illegale lozing onduidelijk

illegale lozingWillemstad – Is er nu wel of niet illegaal water uit een beerput geleegd op een terrein nabij Oostpunt? Deze vraag houdt de gemoederen al enige dagen bezig nadat eigenaar van Oostpunt, Willy Maal, een foto van een Atco-truck via de sociale media verspreidde, met daarbij het verhaal dat hij de chauffeur ‘eindelijk’ op heterdaad betrapte tijdens het lozen.

Advertentie

- Advertentie -

ATCOVolgens de grootgrondbezitter is er wel degelijk een hoeveelheid ‘septic’ water geloosd en alhoewel MetaCorp-woordvoerder Angelo Martes niet ontkent dat er een illegale lozing heeft plaatsgevonden door een Atcotruck wordt dit ook niet bevestigd.
Martes noemt de situatie ‘bijzonder vervelend’ omdat volgens hem juist MetaCorp en Atco duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan.

,,We kregen afgelopen vrijdag een melding dat een Atco-truck septic water had geloosd in de buurt van Oostpunt. We hebben dit meteen heel serieus genomen en een grondig onderzoek ingesteld”

, licht Martes de gang van zaken toe.
Maandag is het onderzoek voltooid en zijn de conclusies getrokken.

,,Hierop hebben we passende maatregelen genomen”, aldus de woordvoerder.

Volgens Maal, zo schrijft hij via de sociale media, komt de truck elke vrijdag en is het water precies gedumpt op de grens van zijn land.

,,Toen de chauffeur mij zag aankomen, heeft hij de kraan gedicht en meteen het hazenpad gekozen, doch heb ik hem iets verder tot stoppen kunnen dwingen.
Hij begon met ‘laat me even uitleggen wat er gebeurd is’.
Waarop ik hem aansprak dat hij staande gehouden wordt, en nu maar op politie moet wachten.”

De politie kwam echter niet en de chauffeur ging er volgens Maal vandoor.

,,We hebben in dit kader alle gangbare procedures gevolgd”, legt Martes uit.

Volgens de woordvoerder hebben alle trucks een GPS-systeem waarmee de auto’s kunnen worden gevolgd en tijdens hun werkzaamheden.

De woordvoerder: ,,Alles bij elkaar nemend, zowel de GPS als de procedures die gevolgd moesten worden, hebben we passende maatregelen genomen.”

Over wat deze ‘maatregelen’ zijn wil Martes niet ingaan.

,,Wij gaan niet in op persoonlijke zaken.”

Foto’s Willy Maal

To Top

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Wednesday, July 5, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

ParadiseFM | Experts leggen wet over topinkomens in Staten uit

Morgen zijn verschillende directeuren van overheidsentiteiten in de Staten. Ze komen uitleg geven over de wet die topinkomens binnen overheidsbedrijven aan banden legt. Deze technische briefing is...

Democracy now! | Monday, July 4, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 4 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Opinie | De VN, zelf bestuur en zelf beschikking

Door Lucita Moenir Alam, Arjen van Rijn en Kees Flinterman Op 15 december 1955 heeft de Tiende Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in Resolutie 945(X) de Nederlandse...

ParadiseFM | Campagne voor een nieuw nationaal wapen Curaçao

Curaçao moet een nieuw nationaal embleem hebben. Cultuurminister Van Heydoorn heeft daarom een ontwerpwedstrijd uitgeschreven. Iedereen kan aan de wedstrijd meedoen. Vandaag wordt het startschot gegeven voor...
- Advertentie -
- Advertentie -