31 C
Willemstad
• woensdag 4 oktober 2023

Extra | Journaal 3 oktober 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, October 2, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 2 oktober 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | ’Trump maandag aanwezig bij opening proces over aandikken vermogen’

NEW YORK - Voormalig president Donald Trump woont naar verwachting maandag de opening bij van het proces waarin moet worden bepaald wat de straf wordt voor de...

PBC | Veiligheidsheffing maakt vluchten uit Curaçao weer een stukje duurder

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een nieuwe heffing op vertrekkende passagiers op Curaçao, de Passenger Safety Oversight Charge (PSOC), gaat reizen van of naar Curaçao weer wat duurder maken. Het...

AD commentaar | Analyse: Dag van de waarheid nadert

Je zou het met alle fratsen van de regering-Pisas rond de controversiële aankoop van Campo Alegre en alle (zure) grappen die erover worden gemaakt, gezien de...
- Advertisement -spot_img

Sint Maarten ‘on hold’ bij VDC

HomeNieuwsSint Maarten ‘on hold’ bij VDC

 

Willemstad – Het proces waarbij dossiers van de Veiligheidsdienst van Curaçao (VDC) worden overgebracht naar de Veiligheidsdienst van Sint Maarten (VDSM), is ‘on hold’ gezet.

Dat zei premier Sarah Wescot- Williams van Sint Maarten gisteren, tijdens de eerste persconferentie van de nieuwe ministersploeg.

,,Onze lokale dienst is een proces begonnen waarbij dossiers over Sint Maarten, die na het opheffen van de Veiligheidsdienst Nederlandse Antillen (VNA) in Curaçao zijn blijven liggen, hiernaartoe worden gebracht. Dit proces verloopt moeilijk. Gezien de laatste ontwikkelingen rond de VDC is dit proces nu ‘on hold’ gezet.”

Ondertussen gaat de VDSM verder met het opstellen van eigen files en dossiers, aldus Wescot- Williams. Verder gaf de premier aan dat het moeilijk is vast te stellen of er daadwerkelijk dossiers van Sint Maarten zijn vernietigd door de VNA, en zo ja, om welke dossiers het dan zou gaan.

,,Er heeft geen overdracht plaatsgevonden op 10-10- ’10 van de VNA aan de VDSM, dus dat is moeilijk te achterhalen.”

De lokale veiligheidsdienst van Sint Maarten doet hier nu onderzoek naar, aldus Wescot- Williams. Tijdens de Statenvergadering van 4 mei gaf premier Gerrit Schotte aan bezorgd te zijn over het feit dat het archief van Sint Maarten is vernietigd.

,,Het is duidelijk dat de adjunct- directeur van de VDC en de netwerkbeheerder naar Sint Maarten zijn gegaan om hun zaken te verbranden. Hiervan is geen enkel verslag of proces-verbaal opgemaakt. Nadat dit door de crisismanagers van de VDC is opgemerkt, zijn er verslagen opgesteld.”

Bron: Antiliaans Dagblad

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties