27 C
Willemstad
• vrijdag 1 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Shuttlebus stilgelegd

Juridisch adviseurs verschillen van mening over ‘vergoeding’

logo-dmoWillemstad – Minister Earl Balborda van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning heeft gisteren een brief gestuurd naar Downtown Management Organization (DMO) waarin directeur Raygen Zuiverloon wordt geïnstrueerd om de Punda Tourist Shuttle per direct stil te leggen. Volgens de minister is de shuttlebus helemaal niet gratis zoals beweerd wordt.

- Advertentie -

DMO is afgelopen maandag begonnen met een nieuw initiatief om meer toeristen naar de binnenstad te krijgen; toeristen uit de gebieden van Jan Thiel en Bapor Kibra werden gratis met een door DMO ingehuurde bus van Taber Tours, van hun hotel naar Punda gebracht.
Het initiatief, dat in eerste instantie voor een proefperiode van drie maanden zou draaien, zette meteen al kwaad bloed bij de taxichauffeurs die van mening waren dat de shuttlebus illegaal was en dat hun inkomsten werden afgenomen.
Zuiverloon verklaarde echter meteen tegenover deze krant dat hun initiatief geheel conform de wet is:

,,Voordat dit initiatief afgelopen maandag daadwerkelijk werd geïmplementeerd, hebben wij advies ingewonnen van onze advocaat en van het departement van Openbaar Transport.
Uit de wet blijkt dat hetgeen wij doen, enkel is toegestaan als het gratis is.
Daar houden we ons ook aan.”

Na juridisch advies te hebben ingewonnen, is minister Balborda echter van mening dat het hier helemaal niet gaat om een vergoedingloos transport.
Dit kaart hij dan ook aan in zijn brief aan de DMO-directeur. Zuiverloon:

,,Het is een kwestie van hoe de vergoeding wordt geïnterpreteerd.
Door ons wordt het geïnterpreteerd als dat de toerist niet voor het transport hoeft te betalen, maar door de regering wordt het anders opgevat.
Zij gaan ervan uit dat DMO voor de bus heeft betaald die gebruikt wordt om de toeristen te transporteren.
Hiermee geven ze aan dat het dus helemaal niet gratis is.”

Inmiddels heeft DMO ook een brief teruggestuurd naar de minister waarin om een gesprek wordt gevraagd.

,,Nu moeten alle partijen samen om de tafel gaan zodat duidelijk wordt wat wel kan”

, aldus Zuiverloon.
Als de partijen er dan nog niet uitkomen, wordt een rechtszaak niet uitgesloten, maar als tijdens het gesprek blijkt dat de shuttlebus van DMO echt niet volgens de wet is, moet er volgens Zuiverloon gekeken worden naar wat dan wel kan.

,,Gebleken is dat er wel degelijk behoefte is; de bereikbaarheid van de stad moet beter; de mobiliteit van de toeristische sector moet verbeterd.
Misschien kunnen de ABC-bussen die nu de route van Jan Thiel naar de stad rijden, vaker worden ingezet.
Ik weet nog niet wat er allemaal mogelijk is, maar we moeten in ieder geval wel gaan denken aan hoe we de stad aantrekkelijker en toegankelijker maken voor de toerist.”

Minister Balborda gaf gisteren in een gesprek met het Antilliaans Dagblad aan dat Curaçao uit meer bestaat dan enkel de binnenstad.
Op de vraag of de minister van plan is om met de andere partijen tot alternatieven te komen waardoor meer toeristen naar de stad kunnen worden getrokken, reageert Balborda:

,,Ik ben de minister van Verkeer en Vervoer.
Het is mijn taak om ervoor te zorgen dat het transport op Curaçao volgens de wet geschiedt.
We hebben regels en wetgeving en het is mijn taak dat deze ook worden nageleefd.”

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

RTL | Curaçao haalt opgelucht adem: gevreesde storm blijft uit

Storm Bonnie zou flink gaan huishouden op Curaçao, Bonaire en Aruba, zo werd de afgelopen dagen gewaarschuwd, maar uiteindelijk liep het allemaal met een sisser af. De...

PBC | Eilanden lijken te ontsnappen aan ‘storm Bonnie’

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De eilanden lijken te ontsnappen aan storm Bonnie. Nadat het weersysteem vanochtend met een enorme snelheid richting de eilanden trok, nam de kans op...

PBC | Vermiste man gevonden door drone in Jan Thiel

Persbureau Curacao Securitybedrijf Jan Thiel Security heeft vanmiddag een levenloos lichaam aangetroffen nadat met een drone naar de vermiste Wladimir Wanga werd gezocht. De 44-jarige Curaçaose man werd...

ParadiseFM | Toke de Keda vervroegd

De toke de keda is vervroegd naar 11 uur ‘s ochtends. Dat betekent dat iedereen die geen vitale functie beoefent om 11 uur thuis moet zijn. De...

Democracy now! | Wednesday, June 29, 2022

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Nu.cw | Storm heftiger en eerder dan verwacht, avondklok vervroegd

De avondklok die de overheid heeft ingesteld in verband met de naderende tropische storm is vervroegd. Dat heeft premier Gilmar ‘Pik’ Pisas (MFK) bekendgemaakt. De Toke...
- Advertentie -
- Advertentie -