‘Sherwin Burke nog in dienst bij Curaçaohuis’

Good Corporate Governance volgens Gevolmachtigde Minister van Curaçao in Den Haag Marvelyne Wiels is de afdeling Financiën van het Curaçaohuis volledig in eigen beheer brengen zonder controle door onafhankelijke derden.

Gevolmachtigde Minister van Curaçao in Den Haag Marvelyne Wiels: ‘ Sherwin Burke nog in dienst bij Curaçaohuis’ Foto | Nico van der Ven

DEN HAAG — Sherwin Burke, verantwoordelijk voor het financieel beheer van het Curaçaohuis, is nog steeds in dienst van het Kabinet van de Gevolmachtigde Minister van Curaçao.

“Dit is in strijd met de waarheid. De heer Burke is in actieve dienst”, reageert perswoordvoerder Jassir de Windt op berichten dat Burke sinds 1 maart op non-actief zou zijn gesteld.

Uit de reactie valt niet af te leiden of Burke nog steeds dezelfde werkzaamheden uitvoert.

In de media werd gespeculeerd dat Burke, 33 jaar werkzaam bij het Curaçaohuis, op een zijspoor zou zijn gezet door de huidige gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels, nadat eerder ook het Hoofd Communicatie en Voorlichting Marije Berkhouwer moest vertrekken.

Het Curaçaohuis reageert niet op de wens van het Curaçaose Statenlid Omayra Leeflang om een onderzoek te laten doen door de Algemene Rekenkamer naar het financieel beleid sinds het aantreden van Wiels. Voor een antwoord op dergelijke vragen wordt doorverwezen naar de afdeling Communicatie en Voorlichting van de Curaçaose regering.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *