31 C
Willemstad
• donderdag 13 juni 2024

Telegraaf | Dit zijn alle ministers in het nieuwe kabinet-Schoof

Den Haag - De invulling van het nieuwe kabinet-Schoof wordt steeds duidelijker. Oud-Kamerlid Reinette Klever wordt door de PVV naar voren geschoven als minister voor Buitenlandse handel...

ParadiseFM | Colombia voert extreem zware beveiliging door voor VN-top

Colombia gaat rond de twaalfduizend militairen en politieagenten inzetten om de veiligheid te garanderen tijdens een top van de Verenigde Naties die van 21 oktober tot 1...

ParadiseFM | Muzikant op Sint Maarten doodgeschoten

Op Sint Maarten is een man doodgeschoten. Het incident vond plaats op Guana Bay Road rond kwart over negen dinsdagvond bij de ingang van het sociale woningproject...

ParadiseFM | Minister laat kartonopslag in Sans Souci opruimen

Op bevel van minister Silvania is gisteren de veelbesproken karton-scrap yard opgeruimd. Stapels karton en grote machines zijn verwijderd. Op 23 september vorig jaar gaf de minister...

ParadiseFM | Delegatie IMF praat met regering over economische ontwikkelingen

Een delegatie van het Internationaal Monetair Fonds is op Curaçao voor besprekingen met de regering en verschillende andere organisaties. Gisteren was er een succesvolle ‘Courtesy Meeting’ met...

ParadiseFM | CASHA: Bezettingsgraad in mei iets hoger dan vorig jaar

De bezettingsgraad van kleine accommodaties op Curaçao die zijn aangesloten bij toerismeorganisatie CASHA was in mei van dit jaar iets hoger dan in april. Dat blijkt uit...
- Advertisement -spot_img

SGTZ-aandachtspunten naar minister Whiteman

HomeNieuwsSGTZ-aandachtspunten naar minister Whiteman

artsenWILLEMSTAD — De Stichting Garantie Toegankelijkheid Zorg (SGTZ) stuurt binnenkort een brief naar minister Bernard ‘Ben’ Whiteman (Gezondheid, Milieu en Natuur, PS), waarin zij haar aandachtspunten rond de invoering van de basisverzekering ziektekosten naar voren zal brengen.

Deze aandachtspunten hebben volgens de voorzitter van de Raad van Commissarissen, Tony Hernandez, onder meer betrekking op het feit dat brillen en tandheelkundige zorg niet in het pakket van de bvz zijn opgenomen.
De leiding van SGTZ kreeg het mandaat van de deelnemers tijdens een goed bezochte informatiebijeenkomst, die afgelopen donderdag werd gehouden.
Tijdens deze info-ochtend werden de leden door experts van lokale instanties geïnformeerd over wat er allemaal kwam kijken bij de introductie van de bvz per 1 februari.
Volgens Hernandez waren de aanwezigen te spreken over de informatie die zij kregen, maar was er toch enige bezorgdheid over het feit dat brillen en tandheelkundige zorg niet in het basispakket van de bvz zitten.
Dit was aanleiding voor de aanwezigen om de RvC het mandaat te geven om de eerdergenoemde brief naar Whiteman te sturen.
Hernandez is hoopvol dat de brief tot actie bij de regering zal leiden.
Hij wijst erop dat medio vorig jaar, ten tijde van het kabinet-Schotte toen er al gesprekken gaande waren over de introductie van de bvz, SGTZ al een brief stuurde naar de regering.
In deze brief werd indertijd gewezen op de gevolgen van het hanteren van een premie van 12 procent voor iedereen die onder de nieuwe verzekering moest vallen.
Hernandez wijst erop dat deze brief heeft gewerkt, want in het eindconcept van de bvz – dat begin dit jaar door de Staten is aangenomen – wordt nu gesproken van een premie van 10 procent.
Maar volgens Hernandez is SGTZ niet alleen bezig om ‘aandachtspunten’ naar voren te brengen.
De stichting is volgens de voorzitter van de RvC ook bezig om oplossingen te vinden voor de problemen en pijnen die door haar zijn geconstateerd.
De hoop van de stichting is dat deze worden meegenomen in de reparatiewetgeving, die door de regering al is aangekondigd.
Onder de SGTZ vallen de ziektekostenregelingen voor voormalige Shell- (AKM) en ALM/DCA-werknemers, die een inkomen hebben van meer dan 1500 gulden per maand.
De stichting heeft rond de 1300 deelnemers.

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties