27 C
Willemstad
• woensdag 14 april 2021 09:19

DH | Sneek gets answers on ‘Made in Statia’ queries

PHILIPSBURG--Independent Island Councilmember Koos Sneek has received answers from the Executive Council on queries he had made about Made in Statia. Sneek had asked the Executive Council a...

Ingezonden | Open brief aan Gilmar Pisas

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

AntilliaansDagblad | Hotel op Aruba biedt bonus voor vaccinatie

Oranjestad - Alle werknemers van het hotel Wind Creek Aruba krijgen een bonus van 300 dollar als ze zich hebben laten vaccineren tegen het coronavirus. Wind Creek...

AntilliaansDagblad | Eerste Kamer: Meer prioriteit Koninkrijksrelaties

Den Haag - De Eerste Kamer vindt dat Koninkrijksrelaties meer prioriteit moet krijgen van het volgende Nederlandse kabinet. Een motie van GroenLinks-senator Paul Rosenmöller waarin dit wordt...

AntilliaansDagblad | Chester Peterson voorgedragen als formateur

Willemstad - Movementu Futuro Kòrsou (MFK) - de grote winnaar van de verkiezingen van 19 maart 2021 - heeft bij gouverneur Lucille George-Wout Chester Peterson voorgedragen als...

AntilliaansDagblad | Hervormingplan CBCS voor financiële sector

Willemstad/Philipsburg - Om de weerbaarheid van de financiële sector te vergroten heeft de Centrale Bank van Curaçao en Sint-Maarten (CBCS) een uitgebreid hervormingspakket opgesteld. Bij de analyse...
- Advertisement -spot_img
HomeLandenCuraçaoSGTZ-aandachtspunten naar minister Whiteman

SGTZ-aandachtspunten naar minister Whiteman

artsenWILLEMSTAD — De Stichting Garantie Toegankelijkheid Zorg (SGTZ) stuurt binnenkort een brief naar minister Bernard ‘Ben’ Whiteman (Gezondheid, Milieu en Natuur, PS), waarin zij haar aandachtspunten rond de invoering van de basisverzekering ziektekosten naar voren zal brengen.

Deze aandachtspunten hebben volgens de voorzitter van de Raad van Commissarissen, Tony Hernandez, onder meer betrekking op het feit dat brillen en tandheelkundige zorg niet in het pakket van de bvz zijn opgenomen.
De leiding van SGTZ kreeg het mandaat van de deelnemers tijdens een goed bezochte informatiebijeenkomst, die afgelopen donderdag werd gehouden.
Tijdens deze info-ochtend werden de leden door experts van lokale instanties geïnformeerd over wat er allemaal kwam kijken bij de introductie van de bvz per 1 februari.
Volgens Hernandez waren de aanwezigen te spreken over de informatie die zij kregen, maar was er toch enige bezorgdheid over het feit dat brillen en tandheelkundige zorg niet in het basispakket van de bvz zitten.
Dit was aanleiding voor de aanwezigen om de RvC het mandaat te geven om de eerdergenoemde brief naar Whiteman te sturen.
Hernandez is hoopvol dat de brief tot actie bij de regering zal leiden.
Hij wijst erop dat medio vorig jaar, ten tijde van het kabinet-Schotte toen er al gesprekken gaande waren over de introductie van de bvz, SGTZ al een brief stuurde naar de regering.
In deze brief werd indertijd gewezen op de gevolgen van het hanteren van een premie van 12 procent voor iedereen die onder de nieuwe verzekering moest vallen.
Hernandez wijst erop dat deze brief heeft gewerkt, want in het eindconcept van de bvz – dat begin dit jaar door de Staten is aangenomen – wordt nu gesproken van een premie van 10 procent.
Maar volgens Hernandez is SGTZ niet alleen bezig om ‘aandachtspunten’ naar voren te brengen.
De stichting is volgens de voorzitter van de RvC ook bezig om oplossingen te vinden voor de problemen en pijnen die door haar zijn geconstateerd.
De hoop van de stichting is dat deze worden meegenomen in de reparatiewetgeving, die door de regering al is aangekondigd.
Onder de SGTZ vallen de ziektekostenregelingen voor voormalige Shell- (AKM) en ALM/DCA-werknemers, die een inkomen hebben van meer dan 1500 gulden per maand.
De stichting heeft rond de 1300 deelnemers.

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties