30 C
Willemstad
• vrijdag 1 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

SGTZ-aandachtspunten naar minister Whiteman

artsenWILLEMSTAD — De Stichting Garantie Toegankelijkheid Zorg (SGTZ) stuurt binnenkort een brief naar minister Bernard ‘Ben’ Whiteman (Gezondheid, Milieu en Natuur, PS), waarin zij haar aandachtspunten rond de invoering van de basisverzekering ziektekosten naar voren zal brengen.

Deze aandachtspunten hebben volgens de voorzitter van de Raad van Commissarissen, Tony Hernandez, onder meer betrekking op het feit dat brillen en tandheelkundige zorg niet in het pakket van de bvz zijn opgenomen.
De leiding van SGTZ kreeg het mandaat van de deelnemers tijdens een goed bezochte informatiebijeenkomst, die afgelopen donderdag werd gehouden.
Tijdens deze info-ochtend werden de leden door experts van lokale instanties geïnformeerd over wat er allemaal kwam kijken bij de introductie van de bvz per 1 februari.
Volgens Hernandez waren de aanwezigen te spreken over de informatie die zij kregen, maar was er toch enige bezorgdheid over het feit dat brillen en tandheelkundige zorg niet in het basispakket van de bvz zitten.
Dit was aanleiding voor de aanwezigen om de RvC het mandaat te geven om de eerdergenoemde brief naar Whiteman te sturen.
Hernandez is hoopvol dat de brief tot actie bij de regering zal leiden.
Hij wijst erop dat medio vorig jaar, ten tijde van het kabinet-Schotte toen er al gesprekken gaande waren over de introductie van de bvz, SGTZ al een brief stuurde naar de regering.
In deze brief werd indertijd gewezen op de gevolgen van het hanteren van een premie van 12 procent voor iedereen die onder de nieuwe verzekering moest vallen.
Hernandez wijst erop dat deze brief heeft gewerkt, want in het eindconcept van de bvz – dat begin dit jaar door de Staten is aangenomen – wordt nu gesproken van een premie van 10 procent.
Maar volgens Hernandez is SGTZ niet alleen bezig om ‘aandachtspunten’ naar voren te brengen.
De stichting is volgens de voorzitter van de RvC ook bezig om oplossingen te vinden voor de problemen en pijnen die door haar zijn geconstateerd.
De hoop van de stichting is dat deze worden meegenomen in de reparatiewetgeving, die door de regering al is aangekondigd.
Onder de SGTZ vallen de ziektekostenregelingen voor voormalige Shell- (AKM) en ALM/DCA-werknemers, die een inkomen hebben van meer dan 1500 gulden per maand.
De stichting heeft rond de 1300 deelnemers.

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

RTL | Curaçao haalt opgelucht adem: gevreesde storm blijft uit

Storm Bonnie zou flink gaan huishouden op Curaçao, Bonaire en Aruba, zo werd de afgelopen dagen gewaarschuwd, maar uiteindelijk liep het allemaal met een sisser af. De...

PBC | Eilanden lijken te ontsnappen aan ‘storm Bonnie’

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De eilanden lijken te ontsnappen aan storm Bonnie. Nadat het weersysteem vanochtend met een enorme snelheid richting de eilanden trok, nam de kans op...

PBC | Vermiste man gevonden door drone in Jan Thiel

Persbureau Curacao Securitybedrijf Jan Thiel Security heeft vanmiddag een levenloos lichaam aangetroffen nadat met een drone naar de vermiste Wladimir Wanga werd gezocht. De 44-jarige Curaçaose man werd...

ParadiseFM | Toke de Keda vervroegd

De toke de keda is vervroegd naar 11 uur ‘s ochtends. Dat betekent dat iedereen die geen vitale functie beoefent om 11 uur thuis moet zijn. De...

Democracy now! | Wednesday, June 29, 2022

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Nu.cw | Storm heftiger en eerder dan verwacht, avondklok vervroegd

De avondklok die de overheid heeft ingesteld in verband met de naderende tropische storm is vervroegd. Dat heeft premier Gilmar ‘Pik’ Pisas (MFK) bekendgemaakt. De Toke...
- Advertentie -
- Advertentie -