26 C
Willemstad
• woensdag 21 februari 2024

PBC | Zoektocht naar vermiste Amerkaanse toerist gestaakt

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De zoektocht naar de 73-jarige Amerikaanse toerist bij Porto Mari is gestaakt. Donderdag raakte hij vermist nadat zijn groep in zee had gesnorkeld. Gisteren...

PBC | Chauffeurs op de vuist na ongeluk: arrestatie om poging tot moord

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een verkeersongeval in Saliña liep gisteren uit de hand toen twee betrokken bestuurders eerst met elkaar op de vuist gingen en vervolgens één van...

PBC | Lichaam vermiste jongen na bootongeluk gevonden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Het lichaam van de jongen die gisterenmiddag in het water viel in het Spaanse Water is gevonden. Dit heeft een politiewoordvoerder bevestigd. De 16-jarige jongen...

PBC | Daling aantal Caribische Geneeskundestudenten

Persbureau Curacao Sinds de invoering van de decentrale selectie bij geneeskunde- en vervolgopleidingen is er een duidelijke daling te zien in het aantal toegelaten Caribische studenten. Deze trend...

Column Youp | Eigenmoord

Terwijl we afgelopen week in ons land vooral bezig waren met de zo herkenbare troela van de BBB die haar truitje andersom en binnenstebuiten droeg. En natuurlijk...

NTR | Uitzending gemist: Nacht van Caribisch Netwerk met Ruth Groenewoud

In de Nacht van Caribisch Netwerk op NPO Radio 1 ontvangt presentator Guilliano Payne gasten die een link hebben met de eilanden. Vanavond is dat Ruth Groenewoud....
- Advertisement -spot_img

SGTK gaat zich beraden over AAV-standpunt

HomeMediaSGTK gaat zich beraden over AAV-standpunt

WILLEMSTAD — De vakbond SGTK, die opkomt voor rechten van werknemers in dienst van aannemersbedrijven op het Isla-terrein, zal zich intern gaan beraden over de eis van aannemersvereniging AAV om gevrijwaard te worden van de cao die beide partijen met elkaar zijn overeengekomen. SGTK-vicevoorzitter Hensley Harms sluit niet uit dat deze zaak in een confrontatie uitmondt.

Advertentie

Volgens AAV-directeur Mike Willem staat de vereniging nog steeds op het standpunt dat zij als organisatie niet verantwoordelijk kan worden gehouden voor de cao.

Niet al onze leden hebben een band met SGTK.
Dus de vereniging wenst dan ook niet verantwoordelijk te worden gehouden.
De AAV heeft indertijd, toen de vakbond vorm begon te krijgen, besloten om het een en ander in het kader van een gentleman’s agreement te coördineren.”

Medio december vond er een informele bijeenkomst plaats tussen de AAV en SGTK. Tijdens dit gesprek gaven de vertegenwoordigers van AAV aan dat zij zich niet konden vinden in een uitspraak van de rechter tijdens de rechtszaak die de vakbond tegen de AAV had aangespannen over uitbetaling van een salarisverhoging van 3 procent, die al op 1 januari 2013 in had moeten gaan.
De rechter stelde dat de cao met SGTK een mantel-cao was en dat de AAV hierin partij was.
De AAV was het hier niet mee eens en dit werd naar voren gebracht in het eerdergenoemde overleg van medio december vorig jaar.
Tijdens die bewuste vergadering kwamen de partijen overeen dat de juristen van beide partijen zich over dit punt zouden buigen.
Volgens Willem heeft de advocaat van de AAV inmiddels een voorstel op papier gezet.
Dit voorstel is naar de SGTK gestuurd, maar een antwoord is tot nu toe uitgebleven.

Als wij niet tot een akkoord kunnen komen, dan zal SGTK aan tafel moeten met onze individuele leden met wie zij een relatie hebben.”

De vicevoorzitter van de SGTK, Hensley Harms, stelt dat de vakbond zich nu zal gaan beraden over het feit dat de vereniging op haar punt blijft staan.

Het heeft onze voorkeur dat wij er samen uitkomen, maar als de vereniging op haar punt blijft staan dan zullen wij ook een standpunt moeten innemen. Wij willen geen confrontatie, maar als dit zo doorgaat dan sluiten wij niets uit.”

bron: Amigoe

Advertentie

back home

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties