29 C
Willemstad
• zondag 26 juni 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

SGTK gaat zich beraden over AAV-standpunt

WILLEMSTAD — De vakbond SGTK, die opkomt voor rechten van werknemers in dienst van aannemersbedrijven op het Isla-terrein, zal zich intern gaan beraden over de eis van aannemersvereniging AAV om gevrijwaard te worden van de cao die beide partijen met elkaar zijn overeengekomen. SGTK-vicevoorzitter Hensley Harms sluit niet uit dat deze zaak in een confrontatie uitmondt.

Advertentie

- Advertentie -

Volgens AAV-directeur Mike Willem staat de vereniging nog steeds op het standpunt dat zij als organisatie niet verantwoordelijk kan worden gehouden voor de cao.

Niet al onze leden hebben een band met SGTK.
Dus de vereniging wenst dan ook niet verantwoordelijk te worden gehouden.
De AAV heeft indertijd, toen de vakbond vorm begon te krijgen, besloten om het een en ander in het kader van een gentleman’s agreement te coördineren.”

Medio december vond er een informele bijeenkomst plaats tussen de AAV en SGTK. Tijdens dit gesprek gaven de vertegenwoordigers van AAV aan dat zij zich niet konden vinden in een uitspraak van de rechter tijdens de rechtszaak die de vakbond tegen de AAV had aangespannen over uitbetaling van een salarisverhoging van 3 procent, die al op 1 januari 2013 in had moeten gaan.
De rechter stelde dat de cao met SGTK een mantel-cao was en dat de AAV hierin partij was.
De AAV was het hier niet mee eens en dit werd naar voren gebracht in het eerdergenoemde overleg van medio december vorig jaar.
Tijdens die bewuste vergadering kwamen de partijen overeen dat de juristen van beide partijen zich over dit punt zouden buigen.
Volgens Willem heeft de advocaat van de AAV inmiddels een voorstel op papier gezet.
Dit voorstel is naar de SGTK gestuurd, maar een antwoord is tot nu toe uitgebleven.

Als wij niet tot een akkoord kunnen komen, dan zal SGTK aan tafel moeten met onze individuele leden met wie zij een relatie hebben.”

De vicevoorzitter van de SGTK, Hensley Harms, stelt dat de vakbond zich nu zal gaan beraden over het feit dat de vereniging op haar punt blijft staan.

Het heeft onze voorkeur dat wij er samen uitkomen, maar als de vereniging op haar punt blijft staan dan zullen wij ook een standpunt moeten innemen. Wij willen geen confrontatie, maar als dit zo doorgaat dan sluiten wij niets uit.”

bron: Amigoe

Advertentie

back home

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Ingezonden | Libra nos di nan

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

Nu.cw | CBCS in gesprek met stakeholders op Sint Maarten

De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) heeft verschillende gesprekken gevoerd met stakeholders op Sint Maarten. De ontmoeting volgde op de publicatie van het Financial...

Nu.cw | Tropische golf groeit mogelijk uit tot cycloon

Een tropische golf boven de Atlantische oceaan verplaatst zich in westelijke richting. De golf heeft zestig procent kans om zich in de komende vijf dagen tot een...

DH | Aruba may phase out 12.6%, Curaçao, St. Maarten not yet

THE HAGUE--The Kingdom Council of Ministers RMR on Friday decided that Aruba can start with the reversing of the 12.6% labour benefits reduction for its (semi) government...

AntilliaansDagblad | Elektriciteit 30 procent duurder

Kralendijk - De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft de maximumtarieven vastgesteld voor de distributie van elektriciteit in Caribisch Nederland (CN). De stijging bedraagt 30 procent en...

AntilliaansDagblad | ‘Verlaag financieringstekort dit jaar’

Oranjestad - De economie van Aruba herstelt voorspoedig. Het pre-coronaniveau van 2019 is in april en mei overtroffen. Aruba moet van dit herstel gebruikmaken om de begroting...
- Advertentie -
- Advertentie -