29 C
Willemstad
• zaterdag 10 april 2021 15:50

PBC | Reproductiegetal op Curaçao blijft boven de 1

Persbureau Curacao Willemstad- Alhoewel het aantal gevallen wellicht iets zijn gedaald is de positivity rate onverminderd hoog. Volgens epidemioloog Izzy Gerstenbluth ligt deze rond de 35 procent. Ook...

PBC | Vaccinatielocatie WTC wordt ingericht

Persbureau Curacao Er wordt nog een locatie geopend om te vaccineren. Ook het WTC wordt ingericht als vaccinatielocatie. Deze opent op 14 april. Vanaf morgen kunnen mensen zich...

NTR | Tien partijen in verkiezingsrace: boosheid over beperkingen campagnevoering

Sharina Henriquez ORANJESTAD – Tien partijen hebben aangegeven mee te willen doen aan de verkiezingen die na de val van de regering vervroegd op 25 juni plaatsvinden. Maar...

PB | Gouverneur samen met Gilmar Pisas en Ruthmila Larmonie-Cecilia

WILLEMSTAD – De Gouverneur van Curacao, Hare Excellentie Lucille George-Wout, heeft op 9 april 2021 de politieke leiders van de Movementu Futuro Korsou, de heer Gilmar Pisas...

BNR | Zorgmedewerkers schieten te hulp op Curaçao

Tientallen zorgmedewerkers stappen vanmiddag op het vliegtuig naar Curaçao. Ze gaan daar hun collega's helpen. De intensive cares op het eiland liggen namelijk bomvol coronapatiënten. 'We gaan met...

ParadiseFM | Twee mensen overleden; bijna 26% positivity rate

Opnieuw twee coronadoden op ons eiland vandaag, blijkt uit de cijfers: een persoon in het ziekenhuis en een persoon thuis. In totaal zijn nu 60 mensen aan...
- Advertisement -spot_img
HomeLandenCuraçaoSfeer weer goed

Sfeer weer goed

Willemstad – Voor het eerst sinds een paar jaar is er weer de positieve sfeer binnen het Koninkrijk als het gaat om samenwerking.

Dat zegt de Vertegenwoordiger van Nederland op Curaçao, Gerard van der Wulp, nadat de afgelopen dagen de toppen van de vier Koninkrijksregeringen in Den Haag waren.
En daar ‘proefde’ hij voor het eerst sinds enige tijd weer die

Groot was de opkomst voor de eindejaarsontvangst bij het onderkomen van de Vertegenwoordiging in Scharloo. Onder de aanwezigen ook Alex Rosaria, de voorman van PAIS.
FOTO JEU OLIMPIO ©

positieve sfeer wat de samenwerking betreft.

,,Laten we daar nu op gaan voortbouwen”

, riep Van der Wulp gisteren op tijdens een drukbezochte eindejaarsontvangst bij het onderkomen van de Vertegenwoordiging in Scharloo.
Daarbij werd door Van der Wulp terug- en vooruitgeblikt:

,,In Curaçao deed zich de bijzondere situatie voor dat een meerderheid in het parlement het vertrouwen opzegde in het demissionaire kabinet (Schotte, red.) en een interim- kabinet (Betrian, red.) installeerde.”

Dat waren volgens de Vertegenwoordiger ‘uiterst spannende dagen voor deze nog jonge democratie, maar uiteindelijk zegevierde de wil van de parlementaire meerderheid’.
Het interim-kabinet van premier Stanley Betrian gaf snel opening van zaken, vervolgde Van der Wulp zijn toespraak gisteren, en het werd duidelijk dat óók Curaçao – naast Nederland, dat een ongekend bezuinigingspakket doorvoert – zich financieel en economisch in zeer zwaar weer bevindt.

,,De problematiek is nu helder; de harde maar onvermijdelijke oplossingen beginnen zich af te tekenen. Een ruime meerderheid in de Staten heeft er blijk van gegeven dat ze de riskante economische en financiële situatie onderkennen.”

Het is nu aan het te vormen transitiekabinet van PS, PAIS, PNP en onafhankelijk Statenlid Sulvaran – en vooral de Staten – om de weg naar herstel in te slaan.

,,We kunnen elkaar daarbij helpen en steunen”

, aldus de Vertegenwoordiger van Nederland.

,,Als we dat tenminste vol overtuiging willen. Niet zoals vroeger, door geld van het ene land naar het andere over te maken. Maar wel door op alle mogelijke gebieden samen te werken.”

Van der Wulp:

,,Door gebruik te maken van elkaars sterke punten, zoals het delen van expertise en contacten, op basis van gelijkwaardigheid en ten behoeve van het welzijn van ieders bevolking. Met de nieuwe politieke verhoudingen in onze beide landen lijkt het er nu op dat we kunnen gaan werken aan volwassen bilaterale relaties tussen Curaçao en Nederland, en binnen het Koninkrijk.”

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties