27 C
Willemstad
• maandag 4 maart 2024

Democracy now! | Tuesday, February 27, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Fire breaks out at Geminga boatyard in Sandy Ground

MARIGOT--St. Martin firefighters (pompiers) intervened Saturday night to extinguish a fire that broke out in a 200-square-metre shed in the Geminga boatyard in Sandy Ground. According to...

CN | Gokkers starten rechtszaak tegen Stake

Jeffrey Noeken | Casinonieuws.nl Een vijftal gokkers is op Curaçao een rechtszaak gestart tegen het gokbedrijf Stake. De gokkers willen het geld terugkrijgen wat zij vergokten omdat het...

Democracy now! | Monday, February 26, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 26 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

Sehos is goed bezig

HomeMediaSehos is goed bezig

FWG: Veel initiatieven kwaliteitsverbetering ziekenhuis

sehos-logoWillemstad – Er zijn verschillende ontwikkelingen en inmiddels ondernomen initiatieven door het Sint Elisabeth Hospitaal (Sehos) ter verbetering van de kwaliteit van zorg.

Advertentie

Zo worden alle vakgroepen gevisiteerd door buitenlandse collega’s; is geïnvesteerd in een opleidingsprogramma voor het verplegend personeel in samenwerking met het UMC Groningen; en het ‘cathlab’, waar voor het eerst op Curaçao hartkatheterisatie en dotterbehandelingen uitgevoerd kunnen worden, waardoor de noodzaak voor medische uitzendingen afneemt.
Daarnaast is de polikliniek uitgebreid, die nu uit vijftien specialisten bestaat, wordt de operatiekamer vernieuwd, en is de afdeling radiologie gedigitaliseerd, waardoor uitslagen van onderzoeken sneller voorhanden zijn.
Volgens Jan Helmond, directeur van FWG, ‘toe te juichen initiatieven’.
FWG is een stichting die het functiewaarderingssysteem voor de zorgsector in Nederland ontwikkelt en onderhoudt.
De brancheverenigingen van de verpleging en verzorging, thuiszorg, ziekenhuiszorg, gehandicaptenzorg en geestelijke gezondheidzorg vormen de eigenaren van de stichting. FWG is sinds 2002 actief in de meeste zorgorganisaties in het Caribisch gebied.
Vrijdag kreeg Jarvier Hernandez, voorzitter van de Raad van Bestuur van het Sehos, een exemplaar van het Trendrapport Caribisch gebied 2013, Monitor op ontwikkelingen in de zorg aangeboden.
Het rapport is het eerste dat de ontwikkelingen in de zorg op Bonaire, Sint Eustatius, Saba, Curaçao, Aruba en Sint Maarten in samenhang in beeld brengt.
Het is geschreven door FWG op verzoek van zorgbestuurders van Caribisch Nederland.
Uit het onderzoek kwamen vijf hoofdthema’s naar voren: public health en preventie, medische uitzendingen, ‘vergeten groepen’, eerstelijnszorg en ketenzorg en kwaliteit en arbeidsmarkt. Daarnaast komt de invloed van de staatkundige hervorming in 2010 op de inrichting en samenwerking in de zorg aan bod.
Uniek aan het rapport is dat de ontwikkelingen en de gevolgen ervan voor de afzonderlijke eilanden in samenhang met elkaar zijn beschreven.
Ook bestaat de mogelijkheid om op basis hiervan gericht onderzoek te doen in de zorgsector.
FWG hoopt met het rapport een positieve bijdrage te leveren aan de discussies over de richting waarin de zorg zich kan ontwikkelen.

Bron: Antiliaans Dagblad

Advertentie

back home

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties