29 C
Willemstad
• maandag 26 februari 2024

Telegraaf | ’Joran van der Sloot heeft seks met drie vrouwen in Peruaanse gevangenis’

Lima - Joran van der Sloot heeft in de gevangenis seks met minstens drie verschillende vrouwen. Ondanks dat hij in Peru nog tot 2045 een straf uitzit voor...

Column Youp | Telkens weer

Waarom vind ik het bericht dat Gordon het liedje Telkens weer vals gezongen heeft nou zo grappig? Dat komt door de woorden vals, Gordon en de titel...

Column Kadushi | Sil the Fixer

Column Kadushi | Dossier Koninkrijksrelaties.nl Het zal je maar gebeuren: Denk je gezegend te zijn met een onweerstaanbare aantrekkingskracht en dan keert je partner je ijskoud de rug...

ParadiseFM | Pisas: Geen relatie meer met CPR

Minister-president Pisas heeft gisteren tijdens een vergadering het parlement aangegeven dat er geen enkele relatie meer is met Caribbean Petroleum Refinery. Het bedrijf was eerst ‘preferred bidder’...

ParadiseFM | Drie mogelijke gasvelden ontdekt onder Arubaanse zeebodem

Het Amerikaanse bedrijf Armstrong Oil and Gas Inc. heeft de regering van Aruba laten weten dat ze ten noordoosten van Aruba in de zeebodem drie mogelijke gasvelden...

ParadiseFM | Courtyard by Marriott wil in april 2024 openen

Na een lange bouwperiode en veel vertraging heeft Courtyard by Marriott in Rif een hindervergunning aangevraagd om als hotel te kunnen opereren. Dat betekent dat het op...
- Advertisement -spot_img

Sectordirecteur Arbeid weer terug naar ministerie

HomeMediaSectordirecteur Arbeid weer terug naar ministerie

uitspraak rechter

Donna PhilbertWILLEMSTAD — De rechter heeft gisteren de terbeschikkingstelling van topambtenaar Donna Philbert aan de minister van Sociale Ontwikkeling en Arbeid (Soaw) vernietigd. Philbert is sectordirecteur Arbeid binnen het ministerie van Soaw en werd door toenmalig minister Sherwin Josepha op een zijspoor gezet. Het besluit hiertoe is volgens de rechter in strijd met het zorgvuldigheidsbeginsel. Philbert moet weer in de gelegenheid worden gesteld haar werkzaamheden te verrichten.

Advertentie

Philbert nam geen advocaat in de arm. Ze procedeerde in persoon. Josepha’s opvolger, minister Jeanne-Marie Francisca, werd vertegenwoordigd door Lisanne Asjes.
De eisen voor schadevergoeding en rectificatie zijn echter wel door de rechter afgewezen. Volgens de rechter is niet gebleken dat de salarisbetaling aan Philbert is gestopt.
In dat opzicht heeft zij geen financiële schade geleden.
Daarnaast is haar op nonactief stelling niet bewust in ruime mate door de ministers in de publiciteit gebracht.
Philbert werd op 7 mei 2013 opzij gezet.
Josepha voerde twaalf punten aan waaruit zou moeten blijken dat de op non-actief stelling terecht is geweest.
Zo beschuldigde hij haar van het ontberen van creativiteit, betwijfelde hij of ze wel wist wat haar taken waren, en zouden er klachten zijn over haar houding tijdens mediation sessies.
In het kort gezegd kwam het erop neer dat de minister vond dat zij niet geschikt was om haar taak goed te vervullen en zou ze bij de uitvoering fouten hebben gemaakt.
Volgens de rechter is niet gebleken dat er intenties waren om haar direct ander werk op te dragen of in een andere betrekking te plaatsen.
Verder is de minister niet bevoegd om de sectordirecteur te schorsen, omdat alleen de regering die maatregel mag opleggen.
Die reden alleen al was voldoende voor Philbert om de zaak te winnen, maar de rechter vond nog meer bezwaren.
Zo heeft Josepha zich onzorgvuldig voorbereid en zijn er geen documenten overhandigd die de twaalf punten van kritiek ondersteunen.
Daarnaast zijn deze punten niet met Philbert besproken en is haar niet de mogelijkheid geboden om haar weerwoord te doen.

Op al deze punten is de bestreden beschikking in strijd met het zorgvuldigheidsbeginsel”, aldus de rechter.

bron: Amigoe

Advertentie

back home

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties