VP | Schotte: ‘Tromp koopt politici St. Maarten om’

gerrit-schotte-1

Schotte: ‘Tromp koopt politici St. Maarten om’

CURAÇAO – Volgens MFK-leider en oud-premier Gerrit Schotte zou Emsley Tromp zich schuldig hebben gemaakt aan het omkopen van politici op Sint Maarten. De president van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) zou dit doen ‘om zijn macht te behouden.

Ook zou hij op deze manier eenvoudig dubieuze transacties goedkeuren, zonder enige vorm van weerstand vanuit de directie van de CBCS en de huidige regering van Sint Maarten.

Dat blijkt volgens Schotte uit het rapport van PricewaterhouseCoopers (PwC). De positie van Tara Asjes-Prins (de vrouw van premier Ivar Asjes) binnen de bank zou daarnaast kritiek vanuit de Curaçaose regering tegenwerken.

Onderzoek
Schotte, die op dit moment zelf wordt verdacht van onder meer witwaspraktijken, is van mening dat er een strafrechtelijk financieel onderzoek moet worden uitgevoerd naar de gang van zaken binnen de CBCS. Dit onderzoek zou niet alleen betrekking moeten hebben op de rol van Tromp.

“Het zou een grootschalig onderzoek moeten worden naar de rol van directeuren van verschillende banken een politici binnen dit omkoopschandaal. Er moet hierbij onderzocht worden of zij zich de afgelopen tien tot vijftien jaar schuldig hebben gemaakt aan soortgelijke strafbare feiten”, stelt hij.

Tegenwerking
Daarnaast zouden werknemers die in het verleden een boekje open hebben gedaan over de malversaties geïntimideerd en zelfs ontslagen zijn. Schotte voegt hieraan toe dat Tromp uit is op de dollarisatie van Curaçao. Op deze manier zou hij financiële controles willen belemmeren door de huidige financiële administratie op te doeken. Dit alles zou volgens de MFK-leider slechts een tipje van de sluier zijn:

“Het is een nest van corruptie in ons bankwezen.”

Bron: Versgeperst

3 Reacties op “VP | Schotte: ‘Tromp koopt politici St. Maarten om’

 1. niet achterom kijken

  och, onze Raaf wil gewoon proberen om de aandacht te verleggen naar een ander probleem

 2. hij heeft zoveel boter op zijn hoofd…..ongelooflijk.
  Hoeveel mensen heeft Gerrit S. zelf omgekocht?
  en hoe vaak heeft hij zich om laten kopen?

  ik denk ook dat Tromp niet deugd, familie benoemen en mevrouw asjes een baantje bezorgen…
  dat klopt gewoon niet…

 3. Kat in nood doet rare sprongen, schijnbaar heeft hij niet in de gaten dat hij een groot deel van het volk onderschat en zich zelf belachelijk maakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *