27 C
Willemstad
• maandag 4 maart 2024

Democracy now! | Tuesday, February 27, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Fire breaks out at Geminga boatyard in Sandy Ground

MARIGOT--St. Martin firefighters (pompiers) intervened Saturday night to extinguish a fire that broke out in a 200-square-metre shed in the Geminga boatyard in Sandy Ground. According to...

CN | Gokkers starten rechtszaak tegen Stake

Jeffrey Noeken | Casinonieuws.nl Een vijftal gokkers is op Curaçao een rechtszaak gestart tegen het gokbedrijf Stake. De gokkers willen het geld terugkrijgen wat zij vergokten omdat het...

Democracy now! | Monday, February 26, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 26 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

Amigoe | Schotte: ‘Tromp koopt politici om’

HomeMediaAmigoe | Schotte: ‘Tromp koopt politici om’

Oud-premier Schotte opent aanval op president CBCS

Gerrit-Schotte
Oud-premier Schotte opent aanval op president CBCS

Willemstad – Oudpremier Gerrit Schotte beschuldigt president van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) Emsley Tromp ervan politici van Sint Maarten om te kopen. Volgens Schotte ‘wijst alles erop’ dat politici elke twee weken overleg voeren met Tromp in Miami, waar zij onderlinge afspraken zouden doornemen.

Volgens Schotte koopt Tromp de politici om zodat hij de macht behoudt. Welke politici hieraan zouden meewerken, maakt Schotte niet bekend.
Hij stelt dat uit rapporten van de Algemene Rekenkamer en PricewaterhouseCoopers (PwC) duidelijk blijkt dat er al jaren twijfelachtige transacties door de Centrale Bank worden goedgekeurd, die het daglicht niet kunnen verdragen.

,,Vreemde financiële transacties die vermoedelijk door de Centrale Bank worden gemonitord en gecontroleerd, worden juist door de huidige directie van de Centrale Bank in de doofpot gestopt en achtergehouden. Bovendien werd de Algemene Rekenkamer belemmerd om de Centrale Bank binnen te gaan, in hun rapport worden verschillende onregelmatigheden genoemd. Een ander onderzoek dat tot het rapport van PwC leidde, wordt door de regering van Sint Maarten achtergehouden”, somt Schotte op.

De regering van Curaçao wordt volgens de oudpremier het zwijgen opgelegd met de benoeming van Tara Prins, echtgenote van premier Ivar Asjes, bij CBCS. Schotte pleit voor een ‘strafrechtelijk financieel onderzoek’ naar Tromp en naar directeuren van bepaalde banken in de laatste tien tot vijftien jaar die zich schuldig hebben gemaakt aan overtredingen, zo stelt de MFK’er.

,,Maar ook naar politici die met hen onderhandelen in ruil voor financiële bescherming.”

Volgens Schotte zou Tromp pleiten voor dollarisatie van Curaçao zodat hij de administratieve boeken van de Antilliaanse gulden, die ‘duidelijk niet kloppen’, kan sluiten en de discussies hieromtrent stoppen.

Werknemers die in de afgelopen 22 jaar tijdens het ‘koninkrijk’ van Tromp hun mond hebben opengedaan wanneer zij foute dingen signaleerden, zouden volgens Schotte ontslagen zijn en geïntimideerd worden.

Tromp zou een corrupt nest in de bancaire sector hebben, aldus Schotte. Overigens loopt momenteel het onderzoek Babel, waarbij Schotte en zijn partner Cicely van der Dijs worden verdacht van het witwassen van geld en valsheid in geschrifte. Lees meer…

Bron: Antilliaans Dagblad

Zie ook: Dossier: Consensus Rijkswetten – en de strijd tegen de Rijkswetten

Dit artikel is geplaatst in

4 reacties

  1. Eigenlijk denk ik ook wel dat Tromp, de godenzoon uithangt en te lang op een functie zit, waar geen goede cotrole (lees transparantie) is.
    Tromp doet hoogst waarschijnlijk dingen, die niet door de beugel kunnen.
    Maar als alleenheerser, komt hij daar iedere keer mee weg.

    Maar Gerrit S. is de grootste leugenaar en fantast ooit, die soms met een waar verhaal komt.

  2. Zwakbegaafde Gerrit is getikt en blijft getikt. Behalve een pathologisch leugenaar een narcist, het groepje om hem heen zal almaar kleiner worden.

  3. Of Tromp wel of niet zuiver op de graat is weet ik niet, wat ik wel weet, dat Tromp geen psychopaat en pathologisch beroeps leugenaar is, en dat is de roeptoeter van boven staand schrijven wel degelijk, Gerrit de Raaf wil zoals zo vaak geen namen noemen, nou neem van mij maar aan dat als hij “Gerrit de Raaf” Tromp tot aan zijn enkels kan afbreken dat dan ook voor 100% zal doen, dus weer een warrig verhaal met politieke doeleinden, Het valt mij mee dat er niet weer afluister apparatuur is gevonden in zijn auto cq MFK/ Reforma kantoor, maar ja dat zijn ouwe koeien verhalen die onderhand afgekeurd zijn, omdat ze niet meer te vreten zijn.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties