Schotte: ‘Regering liegt volk voor’

 Gerrit Schotte

Gerrit Schotte


WILLEMSTAD — De lokale economie zit muurvast, steeds meer mensen verliezen hun baan. Dit stelt MFK-leider en Statenlid Gerrit Schotte. Volgens het MFK-Statenlid heeft de regering begin dit jaar het volk voorgelogen dat de financiële situatie van het land slecht was, maar nu blijkt dat de regering tal van uitgaven heeft gedaan, geeft hij aan in een persbericht.

Advertentie

Schotte plaatst zijn vraagtekens bij het feit dat de regering, ondanks haar stelling dat het land er financieel niet goed voorstaat, toch voldoende geld heeft om diverse uitgaven te doen.
In zijn persbericht verwijst de MFK-leider onder meer naar het feit dat de regering geld heeft voor vier gebouwen aan de Pater Euwensweg om zo de bouw van een nieuw ziekenhuis mogelijk te maken.
Met de aanschaf van deze gebouwen is een bedrag van tussen de 4 en 6 miljoen gulden gemoeid, aldus Schotte.
Ook vraagt hij zich af of er voldoende geld is om de belastingschulden van het St. Elisabeth Hospitaal (Sehos) te saneren en of er geld is om de terreinen over te nemen die nodig zijn voor de bouw van het nieuwe ziekenhuis.
Hiervoor zou de overheid tussen de 3 en 4 miljoen gulden moeten neerleggen.
Dan zijn er nog de overige opties, waaronder het Colon Shopping Center (18 tot 20 miljoen gulden), parkeerplaats Hamelberg (3 tot 4 miljoen gulden) en het pompstation van Curoil bij Colon (1 à 2 miljoen gulden).
Verder beredeneert het Statenlid dat daar bovenop de kosten komen om het terrein bouwklaar te maken.
Die zullen volgens hem op tussen de 30.000 en 35.000 gulden uitkomen.
Ook rekent hij op een schadevergoeding voor de ondernemers die nu in het winkelcentrum zitten en door de bouwplannen naar een ander onderkomen moeten zoeken.
Die schadevergoeding komt volgens Schotte uit op maximaal 3 miljoen gulden.
Het Statenlid trekt dan ook de uitlatingen dat Curaçao in een slechte financiële situatie verkeert en alle lastenverzwarende maatregelen die genomen zijn om de staatskas te spekken, in twijfel. Volgens Schotte zit de economie muurvast en zullen de eindejaarsopbrengsten lager uitkomen dan mensen zich realiseren.
Het voorstel van premier Ivar Asjes om een onafhankelijk bureau in te schakelen dat de huidige economische situatie rooskleuriger moet schetsen, is volgens Schotte dan ook bedoeld als een mediacampagne om met belastingcenten zand in de ogen van de bevolking te strooien.

Hebben we voor hen gestemd? Reforma!”, aldus Schotte.

Advertentie

To Top

0 Reacties op “Schotte: ‘Regering liegt volk voor’

 1. Abraham Mossel

  Waar haald hij”Gerrit de Raaf” toch elke keer weer de g.rre moed vandaan om deze onzin op papier van het parlement allemaal te verkondigen.Eerst zelf op een afschuwelijke manier 2/5 jaar het land en de bevolking leeg geroofd met zijn Raafen klauwen,en nu de profesor uit hangen,sinds wanneer kan deze pathologische leugenaar iets uit rekenen,of is zijn stoeipoes Stella van Rijn weer voor hem aan het rekenen geslagen,nou dan weten we zeker dat er geen moer van klopt,doei Raaf.

 2. De Schurk!!!!!!!!
  Zelfs bij mij persoonlijk heeft hij nog een schuld met zn balletjes spel met zn toenmalige playbunny Salas

 3. Hebben we hier geen reservaat waar we “groot wild” zoals schotte kunnen afschieten? Maar dan niet in zijn oude paintball game: deze met op zn minst .45 metal jacket, en hollow point…

 4. Gerrit de Raaf

  @ Gerrit de Vries

  Je hebt gelijk ik ga binnenkort boetedoen. En ja ik heb het land bestolen met mijn 40 rovers en ja ik blijf maar onzin uitkramen en de mensen vrachtwagens zand in de ogen te strooien.
  Mea culpa, mea culpa.

 5. Gerrit de Vries

  Toen jij aan de macht was Gerrit de Raaf hadden we toen een Reforma, Vooral on jou en je 40 rovers weg te stemmen. NEE. Hoe zou het toch komen dat Curacao er zo beroersd bijstaat??? Weet je het niet meer? Last van geheugen verlies van 10-10-10 tot einde kabinet Schotte. Door jou gerrit de Raaf staan we er nu zo voor, je hebt gelogen en gestolen Liegen tegen het volk en het leeg plunderen van de staats kas. Waar is nu al dat geld gebleven???? We missen etterlijke MILJOENEN.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *