26 C
Willemstad
• woensdag 21 februari 2024

PBC | Zoektocht naar vermiste Amerkaanse toerist gestaakt

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De zoektocht naar de 73-jarige Amerikaanse toerist bij Porto Mari is gestaakt. Donderdag raakte hij vermist nadat zijn groep in zee had gesnorkeld. Gisteren...

PBC | Chauffeurs op de vuist na ongeluk: arrestatie om poging tot moord

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een verkeersongeval in Saliña liep gisteren uit de hand toen twee betrokken bestuurders eerst met elkaar op de vuist gingen en vervolgens één van...

PBC | Lichaam vermiste jongen na bootongeluk gevonden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Het lichaam van de jongen die gisterenmiddag in het water viel in het Spaanse Water is gevonden. Dit heeft een politiewoordvoerder bevestigd. De 16-jarige jongen...

PBC | Daling aantal Caribische Geneeskundestudenten

Persbureau Curacao Sinds de invoering van de decentrale selectie bij geneeskunde- en vervolgopleidingen is er een duidelijke daling te zien in het aantal toegelaten Caribische studenten. Deze trend...

Column Youp | Eigenmoord

Terwijl we afgelopen week in ons land vooral bezig waren met de zo herkenbare troela van de BBB die haar truitje andersom en binnenstebuiten droeg. En natuurlijk...

NTR | Uitzending gemist: Nacht van Caribisch Netwerk met Ruth Groenewoud

In de Nacht van Caribisch Netwerk op NPO Radio 1 ontvangt presentator Guilliano Payne gasten die een link hebben met de eilanden. Vanavond is dat Ruth Groenewoud....
- Advertisement -spot_img

Amigoe | Schotte (MFK) wil onderzoek naar handelen Jardim

HomeMediaAmigoe | Schotte (MFK) wil onderzoek naar handelen Jardim

Boze Gerrit SchotteWILLEMSTAD — De MFK-fractie in de Staten wil dat het Openbaar Ministerie (OM) een onderzoek gaat verrichten naar het handelen van minister José Jardim (Financiën, namens onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran) bij de verstrekking van subsidie aan het Fondo pa Deporte i Responsabilidat Sosial (Fonds voor sport en sociale verantwoordelijkheid, FDRS).

De fractie- en politiek leider van de MFK, Gerrit Schotte, is van mening dat Jardim in deze zaak een ambtsmisdrijf heeft gepleegd. Schotte en de MFK zijn niet te spreken over het handelen van Jardim in de zaak van FDRS.

Zij constateren dat dezelfde minister, die zich heeft uitgesproken voor een civiele enquête naar het schenden van wettelijke regelingen door een oud-minister, nu zelf alle wettelijke regelingen schendt alsof het de normaalste zaak van de wereld is.

De MFK-leider wijst in dit verband op het feit dat een minister tot een gevangenisstraf van ten hoogste drie jaar kan worden veroordeeld als hij een landsbesluit of ministeriële beschikking mede-ondertekent in de wetenschap dat hierdoor de wet wordt overtreden.

De MFK is van mening dat de subsidieverordening in het geval van verstrekking van subsidie aan FDRS is overtreden. Het verzoek werd te laat ingediend, terwijl relevante documenten ontbraken.

In een openbare vergadering van vorige week gaf Jardim aan dat het verzoek conform het door de overheid gehanteerde subsidiebeleid is gehonoreerd.
De MFK was niet onder de indruk van de verklaring van de minister en stelde dat het Openbaar Ministerie een onderzoek zou moeten verrichten naar de rol van de minister van Financiën in deze zaak.

Als mocht blijken dat de verdenkingen tegen deze minister hard gemaakt kunnen worden, dan zal hij vervolgd moeten worden. Dit geldt voor ook ambtenaren die zich schuldig maken aan strafbare feiten, aldus Schotte.

Bron: Amigoe

Dit artikel is geplaatst in
  1. Schotte..ga maar door met het afleiden van de aandacht. Het lijstje van rare dingen in jouw “regering” is te lang, maar je hoopt dat we het vergeten? Nee dus..

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties