30 C
Willemstad
• donderdag 21 september 2023

CC | Silvania proud of World Poker Tour to celebrate new gambling legislation

WILLEMSTAD - The WTP Curacao Invitational Poker Tournament in Curacao is scheduled for September 25th. Minister Javier Silvania of Finance announced a few weeks ago that he...

DH | Accomplice of drug lord ‘Nuto’ Wawoe voluntarily extradited

AMSTERDAM/SANTO DOMINGO--The Dominican authorities have now extradited Dutch citizen Terence Ángelo Richard De Vries to the Netherlands. Local media previously reported that he had given up his...

Ingezonden | Kaping werk eilandsraad Bonaire

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

ParadiseFM | Terence de Vries uitgeleverd aan Nederland

De Nederlandse drugsverdachte Terence de Vries is vorige week uitgeleverd aan Nederland. De Vries werd op dezelfde dag als Nuto Wawoe gearresteerd in Sto. Domingo. In tegenstelling tot...

Democracy now! | Wednesday, September 20, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 20 september 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

Schotte: ‘Ik word politiek vervolgd’

HomeMediaSchotte: ‘Ik word politiek vervolgd’
Gerrit Schotte: ‘Ik word politiek vervolgd’
Gerrit Schotte: ‘Ik word politiek vervolgd’

WILLEMSTAD — Statenlid en voormalig premier Gerrit Schotte (MFK) stelt dat hij politiek wordt gevolgd door Justitie en is ervan overtuigd dat het Openbaar Ministerie zijn politieke strijd wil tegenhouden.

Schotte haalde vanochtend tijdens het programma Enfoke van radiozender MAS, een beschikking van rechter-commissaris (RC) Kroeze aan, waarin zou zijn uitgelegd dat de feiten waarvan hij beschuldigd wordt ‘de integriteit van de politiek aantasten’.

“Dit betekent dat RC Kroeze weldegelijk het dossier heeft gelezen, terwijl hij afgelopen vrijdag aangaf middels mijn advocaat meer tijd nodig te hebben om dit te doen, alvorens hij een beslissing kon nemen op mijn vrijlating.”

De Statenlid is er verder van overtuigd dat het OM zijn politieke strijd wil tegenhouden. Hij zal de strijd echter niet opgeven, benadrukte hij, en eiste tevens zo snel mogelijk verkiezingen. Schotte wil niet dat tot 2016 gewacht wordt.

De MFK-leider zat een week vast in het cellencomplex bij Barber op verdenking van valsheid in geschrifte en het witwassen van geld en werd gisteren bij zijn vrijlating door een groep aanhangers, waaronder zijn familie, verwelkomd.

Na de vrijlating hadden veel MFK-aanhangers zich verzameld bij het partijgebouw, waar zij op de komst van hun leider wachtten. Vanmiddag om drie uur zou tevens een persconferentie gehouden worden. Schotte gaf verder na zijn vrijlating gisteravond aan zeer tevreden te zijn met zijn advocaat Eldon ‘Peppie’ Sulvaran, die naar zijn mening een ‘sublieme advocaat’ is.

Hij benadrukte tevens dat de laatste ontwikkelingen en handelingen van de autoriteiten een herbevestiging is van het feit dat het land zonder de hervorming van het politieke systeem – waarvoor hij strijdt – gedoemd is te falen.

Zijn opsluiting was volgens Schotte een duidelijk geval van onrechtvaardigheid.

“Ik ben niet door een fout vrijgelaten, maar werd door een fout opgesloten.”

Verder haalde hij uit naar diverse leden van het OM en het gerecht, waaronder RC’s Kroeze en Kort, en de officieren van justitie Guillano Schoop en Philomijn van Loghten. Volgens Schotte kent Kroeze noch Schoop de wet.

De verdachte gaf verder aan dat Van Loghten gisteren – tijdens de behandeling van de door zijn advocaat ingediende verzoeken voor onmiddellijke invrijheidsstelling – meerdere malen de waarheid over de ‘belofte’ die aan zijn partner Cicely van der Dijs tijdens verhoren met haar was gemaakt, trachtte te verdoezelen. Schotte doelde hiermee op de belofte dat Van der Dijs maar één dag opgesloten zou blijven.

Schotte verduidelijkte verder vandaag in het radioprogramma Enfoke gepresenteerd door Dwight Rudolphina, dat de belofte ‘niet door de rechercheur Brug is gedaan, maar door de RST’er Hendrikus ‘Henk’ Bonekamp’.

Daarnaast was hij niet te spreken over de Landsrechercheur Esther Gustina. Volgens Schotte werd zijn partner Cicely van der Dijs emotioneel en fysiek mishandeld door Gustina, tijdens haar aanhouding vorige week bij hun woning in Saliña.

Zo mocht de oppas van de baby niet afgewacht worden en werd Van der Dijs hierdoor gedwongen baby Sophia mee te nemen. Tevens werd ze belemmerd om te douchen of zich om te kleden.

“Toen Cicely een shirt wilde pakken, werd ze door Gustina bij de hand gepakt en op het bed, waar ook de baby lag te slapen, geduwd.”

Hierdoor zou Van der Dijs verwondingen hebben opgelopen bij haar arm, aldus Schotte. Of zij stappen zal ondernemen hiertegen, is nog onduidelijk.

De verdachte klaagde verder over de cellen bij Barber. Hij zal later een brief hierover sturen naar Justitie-minister Nelson Navarro (Pais).


Verhoren

Schotte legde verder uit wat er onder andere tijdens de verhoren met hem zou zijn gevraagd. Volgens de politicus werd hij vrijdag door de Landsrecherche verhoord over zijn diplomatieke paspoort, wat volgens hem niet eens een van de redenen was voor zijn aanhouding.

Verder wilden de rechercheurs meer weten over bepaalde apparatuur die hij illegaal in zijn woning zou hebben, namelijk ‘jammers’ zoals Schotte ze noemt die het ‘illegaal aftappen van gesprekken’ belemmeren.

“Daarnaast beweren zij dat ik facturen had vervalst. Ik heb met het geld campagnematerialen, zoals shirts en vlaggen, gekocht. Het waren spullen voor het volk. Er was geen sprake van vervalste facturen.”

Bron Amigoe

Dit artikel is geplaatst in

5 reacties

 1. Ach wat een dramatiek dan maar weer, koren op de molen van Gerrit die dan met een verongelijkt gezicht “het volk” weer kan belazeren.

 2. Gerrit de Raaf heeft zijn preekstoel weer terug gekregen zo te merken, alles wat tegen hem word gebruikt deugt niet, alleen wat hij zegt deugt en al die onzin die hij er weer bij haalt zo als mishandeling wegens zijn minnares, en dat hij het geld voor het volk heeft uitgegeven klinkt ook mooi, hoeveel vlagen en T shirts kan je wel niet kopen voor 800.000,00 gulden?. Ik zou zeggen Gerrit, ga lekker door met het OM. Justitie, RST, Rechercheurs, Media en Journalisten afkraken, dat help je goed, en ga vooral door met tweedeling zaaien en haat zaaien onder je MFK( pyromanen )volgers.Nieuwe verkiezingen aan vragen om dat zoals je zelf zegt dit door een stelletje ratdraaiers en BAJES klanten in Barbertje “hangt” je is aan geraden, laat mij niet lachen man, je bent nog gekker als ik dacht, eerdaags staat die preekstoel in de jens en is er weinig meer kwaad te preken, alleen nog uit de Bijbel, en dan over het verhaal, de barmhartige Samaritaan, die je schijnbaar zelf denkt te zijn.

 3. Hij is zo onschuldig, dat je er tranen van in je ogen krijgt.
  hij wordt vervolgt??
  het land curacao is kaal geplukt door hem en zijn maffia vriendjes.
  En dat willen ze weer doen met het plan: Reforma.

  onderstaand lijstje is niet compleet, want er zullen veel zaken niet in de openbaarheid gekomen zijn.
  maar deze lijst is wel duidelijk genoeg.
  het feit alleen al dat hij een jaar voor hij MP werd bijna failliet was en nu multi miljonair is zegt genoeg.

  onderstaand heb ik even gekopieerd van een reactie van Abraham Mossel, ik hoop dat hij het me niet kwalijk neemt:

  Als je bekent staat als:
  1: Tentamenfraudeur
  2: Financiële scharelaar
  3: Veroordeeld bent voor oplichting en het niet betalen
  van schulden
  4: Het maken van een dodelijk ongeval
  5: Veroordeeld bent voor verzekering fraude
  6: Het verkopen van een auto van een ander
  7: Het vervalsen van diverse checks
  8: Ongebruikelijke financiële transacties “lees MOT
  meldingen”
  9: Die graag in een vliegtuig de hele wereld rond-
  reist op kosten van de arme sloeber die niet te
  vreten heeft
  10:Die ministers (vriendjes) aanstelt die”en nog” miljoenen
  schuld hebben aan de belastingdienst het SVB en
  Aqualectra
  OP enkele feiten is Gerrit de Raaf nog niet veroordeeld en zal dat waarschijnlijk ook niet worden. Hiep Hiep hoera leven de democratie op Curacrim.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties