26 C
Willemstad
• woensdag 21 april 2021 01:32

PBC | Avondklok blijft, wel versoepeling

Persbureau Curacao Een besluit over de avondklok en plachi di dia wordt pas 30 april genomen, maar vanaf morgen mag er wel weer iets meer. Dat zegt demissionair...

PBC | Ongedocumenteerden kunnen ook bij SDK of WTC vaccineren

Persbureau Curacao Ook inwoners van Curaçao zonder geldige verblijfspapieren kunnen zich laten vaccineren. Dat hoeft niet persé bij de kliniek Salu pa Tur, waar ze al langer welkom...

PBC | Girobank-gedupeerden beschikken weer over hun geld

Persbureau Curacao Ruim 2000 Girobank-gedupeerden hebben vanaf vandaag weer beschikking over hun tegoed. GI-RO Settlement Holding is de partij die daarvoor zorg draagt in samenwerking met Girobank. Begin...

Democracy now! | Tuesday, April 20, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 20 april 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

ParadiseFM | Lichte versoepelingen voor restaurants en winkels

De lockdown, plachi di dia en avondklok om 19u blijven tot zeker 30 april van kracht. Vanaf morgen versoepelen de coronabeperkingen licht voor restaurants en winkels. restaurants mogen...
- Advertisement -spot_img
HomeLandenCuraçaoSchotte heeft parlement voorgelogen

Schotte heeft parlement voorgelogen

 

Bron: Versgeperst
Door: Aruna Jhagru

Versgeperst VDC PAR Omayra Leeflang NIEUWS gerrit schotte emily de jongh elhage Curaçao Complot  PAR" style="float:left;margin right:10pxCURAÇAO – De PAR heeft vanmiddag tijdens een conferentie gemeld dat premier Gerrit Schotte leugens verspreid. Daarmee doelt de partij op de activiteiten rondom de Veiligheidsdienst Curaçao (VDC). “Schotte kan geen bewijs leveren dat de VDC samen met de vorige regering een complot zou beramen.

Vorige week stelde de premier dat onderzoek heeft uitgewezen dat een aantal werknemers binnen de VDC documenten hebben vernietigd en dat zij nauw samen zouden werken met de vorige regering. “Schotte kan hiervoor geen enkel bewijs leveren,” laat partijlid Omayra Leeflang weten.

Voorgelogen

Tijdens de Senior Conference heeft Schotte het parlement voorgelogen over de situatie bij de VDC. Daarnaast is het toch ook vreemd dat hij de werknemers, die volgens hem in het complot zitten, op vakantie stuurt. Hij zou ze op zijn minst moeten ontslaan als hij zo zeker is van zijn zaak. Maar daarentegen worden ze naar huis gestuurd maar moet wel op oproepbasis beschikbaar blijven.” Volgens Leeflang is dit tegenstrijdig.

Politieke interventie

Voordat Schotte aantrad als premier werd hij op 16 september 2010 gezien met een functionaris van de VDC en minister George Jamaloodin”, gaat Leeflang verder. Hierop heeft het hoofd van de dienst Edsel Gumbs de functionaris aangesproken. “Vervolgens heeft Schotte Gumbs op non-actief gezet en is de politieke interventie begonnen. Volgens de premier heeft Gumbs de autoriteiten niet om een screening te doen.”

Geen vertrouwensfunctie

Daarnaast heeft Schotte gezegd dat de functie van de minister-president geen vertrouwensfunctie is. Dus met andere woorden een screening heeft geen zin, zo een argument is toch niet rechthoudend?”

Volgens Leeflang is het logisch dat er juist een onderzoek moet worden uitgevoerd na alle nieuws en documenten die op straat liggen. “Schotte kaart steeds de screening als probleem aan. Daarmee heeft hij de VDC tot een onbetrouwbare organisatie gemaakt.”

Leeflang is van mening dat de premier dit heeft gedaan om zichzelf te redden.

Vervolgens heeft hij ervoor gezorgd dat een ‘shutdown’ van de VDC is afgedwongen door Nederland.”

Geen informatie

De PAR gaat zich nu beroepen op het recht van het parlement om vragen te stellen, laat Leeflang weten.

Wij gaan een lijst met vragen opstellen die Schotte zal moeten beantwoorden ter verantwoording.”

Op de vraag wat Leeflang ervan vindt dat Schotte hen beticht van samenwerking in een complot antwoord Leeflang: ‘Dat is gewoon iets verzinnen. In een normale wereld onderbouw je iets zodat het aannemelijk wordt’. Leeflang kan zich voorstellen dat andere landen geen informatie met Curaçao willen delen nu de VDC als onbetrouwbaar is neergezet.

Lichtpuntje

Volgens partijleider Emily de Jongh-Elhage is er één lichtpuntje en dat is dat Curaçao nog deel uitmaakt van het Nederlandse Koninkrijk.

We hebben gelukkig nog een vangnet en de AIVD van Nederland is betrouwbaar en dat is een troost”, aldus de partijleider.

Als we onafhankelijk zouden zijn zou het veel erger zijn omdat we dan geen vangnet zouden hebben”, zegt Leeflang tot slot.

Versgeperst VDC PAR Omayra Leeflang NIEUWS gerrit schotte emily de jongh elhage Curaçao Complot  IMG 11681 233x313" style="float:left;margin right:10px

Hieronder is het document te lezen dat de PAR heeft opgesteld (Papiamentstalig)
Konferensha Di Prensa Def Minister Presidente Schotte a Gana to

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties