Schotte betwist werkgelegenheid

Boze Gerrit SchotteWillemstad – ,,Na 18 maanden regeren onder drie verschillende concepten, een interim-regering, een taken-kabinet en een politiek kabinet, heeft deze regering 3.000 mensen naar huis gestuurd.”

 

 

 

Advertentie

,,Maar dezelfde regering zegt elke dag tegen iedereen om zich in te schrijven bij de vacaturebank. Voor welke banen, weten we echt niet”, aldus politiek leider van de oppositiepartij MFK.

Hij somt de sluiting van het Kura Hulanda Hotel, de teloorgang van vliegmaatschappij DAE, de sluiting van supermarkt Save-A-Lot, ontslagen bij een (niet bij naam genoemde, red.) lokale bank en de dreigende sluiting van een ander niet bij naam genoemd hotel op als een direct resultaat van de negatieve economische tendensen die volgens Schotte zijn veroorzaakt door incorrecte maatregelen die zijn genomen.

,,De negatieve economische tendensen gaan met hetzelfde ritme door in 2014. Toerismecijfers voor januari en februari zijn slecht voor alle bestemmingen in de regio, met negatief effect voor onze hotels, en daarmee gepaard gevaar voor werkgelegenheid”

, zegt Schotte en:

,,Tezamen met werkeloosheid, zoals in alle landen waar ongebalanceerde maatregelen worden genomen zonder rekening te houden met de werkklasse, steekt een golf van criminaliteit automatisch de kop op.”

Volgens Schotte kan de vraag gesteld worden wat het resultaat is van 4 jaar aan implementatie van de consensus-justitiewetten.

,,Met al deze wetten is het Koninkrijk niet bij machte om de problemen in justitie op te lossen.
In plaats van mensen uit te nodigen zich in te schrijven bij de vacaturebank, kan men beter antwoord geven op de vraag hoeveel werkgelegenheid er is gecreëerd.
Wie werkeloos is, is ingeschreven bij uitzendbureaus en kantoren van Ban Bario Bèk. Hiermee is des te duidelijker geworden dat de bevolking valse hoop wordt gegeven”, aldus Schotte.

Bron: Antilliaans Dagblad

Advertentie

back home

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *