29 C
Willemstad
• woensdag 21 februari 2024

LB | Aruba vanaf nu belastingparadijs af

Door Alexander Bakker | De Limburger Aruba is gisteren door de Europese Unie van de 'grijze lijst' met belastingparadijzen gehaald. Curaçao staat er nog wel op. Dat land...

Democracy now! | Tuesday, February 21, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 20 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | Brussel haalt Aruba van ’grijze lijst’ belastingparadijzen, huiswerk Curaçao

Brussel - Aruba is dinsdag door de Europese Unie van de ’grijze lijst’ met belastingparadijzen gehaald. Curaçao staat er nog wel op. Twee keer per jaar maakt de...

FTM | Nederlandse boekhouder is kroongetuige in smeergeldaffaire bij grootste oliehandelaar ter wereld

Follow The Money.nl | Lukas Kotkamp Een Nederlandse boekhouder speelt als getuige een belangrijke rol in een smeergeldproces rond een van ’s werelds grootste handelaren in olie en...

FD | Rechter Haags gerechtshof geschorst na valse ondertekening in 43 vonnissen

Bas Mos | Financieel Dagblad Een leidinggevende rechter aan het gerechtshof in Den Haag is op non-actief gesteld omdat hij de afgelopen twee jaar valse informatie in tientallen...
- Advertisement -spot_img

Schotte betwist werkgelegenheid

HomeMediaSchotte betwist werkgelegenheid

Boze Gerrit SchotteWillemstad – ,,Na 18 maanden regeren onder drie verschillende concepten, een interim-regering, een taken-kabinet en een politiek kabinet, heeft deze regering 3.000 mensen naar huis gestuurd.”

 

 

 

Advertentie

,,Maar dezelfde regering zegt elke dag tegen iedereen om zich in te schrijven bij de vacaturebank. Voor welke banen, weten we echt niet”, aldus politiek leider van de oppositiepartij MFK.

Hij somt de sluiting van het Kura Hulanda Hotel, de teloorgang van vliegmaatschappij DAE, de sluiting van supermarkt Save-A-Lot, ontslagen bij een (niet bij naam genoemde, red.) lokale bank en de dreigende sluiting van een ander niet bij naam genoemd hotel op als een direct resultaat van de negatieve economische tendensen die volgens Schotte zijn veroorzaakt door incorrecte maatregelen die zijn genomen.

,,De negatieve economische tendensen gaan met hetzelfde ritme door in 2014. Toerismecijfers voor januari en februari zijn slecht voor alle bestemmingen in de regio, met negatief effect voor onze hotels, en daarmee gepaard gevaar voor werkgelegenheid”

, zegt Schotte en:

,,Tezamen met werkeloosheid, zoals in alle landen waar ongebalanceerde maatregelen worden genomen zonder rekening te houden met de werkklasse, steekt een golf van criminaliteit automatisch de kop op.”

Volgens Schotte kan de vraag gesteld worden wat het resultaat is van 4 jaar aan implementatie van de consensus-justitiewetten.

,,Met al deze wetten is het Koninkrijk niet bij machte om de problemen in justitie op te lossen.
In plaats van mensen uit te nodigen zich in te schrijven bij de vacaturebank, kan men beter antwoord geven op de vraag hoeveel werkgelegenheid er is gecreëerd.
Wie werkeloos is, is ingeschreven bij uitzendbureaus en kantoren van Ban Bario Bèk. Hiermee is des te duidelijker geworden dat de bevolking valse hoop wordt gegeven”, aldus Schotte.

Bron: Antilliaans Dagblad

Advertentie

back home

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties