29 C
Willemstad
• woensdag 26 januari 2022 13:50

Laatste reacties

- Advertentie -

Schotte betwist werkgelegenheid

- Advertentie -

Boze Gerrit SchotteWillemstad – ,,Na 18 maanden regeren onder drie verschillende concepten, een interim-regering, een taken-kabinet en een politiek kabinet, heeft deze regering 3.000 mensen naar huis gestuurd.”

 

 

 

- Advertentie -

Advertentie

,,Maar dezelfde regering zegt elke dag tegen iedereen om zich in te schrijven bij de vacaturebank. Voor welke banen, weten we echt niet”, aldus politiek leider van de oppositiepartij MFK.

Hij somt de sluiting van het Kura Hulanda Hotel, de teloorgang van vliegmaatschappij DAE, de sluiting van supermarkt Save-A-Lot, ontslagen bij een (niet bij naam genoemde, red.) lokale bank en de dreigende sluiting van een ander niet bij naam genoemd hotel op als een direct resultaat van de negatieve economische tendensen die volgens Schotte zijn veroorzaakt door incorrecte maatregelen die zijn genomen.

,,De negatieve economische tendensen gaan met hetzelfde ritme door in 2014. Toerismecijfers voor januari en februari zijn slecht voor alle bestemmingen in de regio, met negatief effect voor onze hotels, en daarmee gepaard gevaar voor werkgelegenheid”

, zegt Schotte en:

,,Tezamen met werkeloosheid, zoals in alle landen waar ongebalanceerde maatregelen worden genomen zonder rekening te houden met de werkklasse, steekt een golf van criminaliteit automatisch de kop op.”

Volgens Schotte kan de vraag gesteld worden wat het resultaat is van 4 jaar aan implementatie van de consensus-justitiewetten.

,,Met al deze wetten is het Koninkrijk niet bij machte om de problemen in justitie op te lossen.
In plaats van mensen uit te nodigen zich in te schrijven bij de vacaturebank, kan men beter antwoord geven op de vraag hoeveel werkgelegenheid er is gecreëerd.
Wie werkeloos is, is ingeschreven bij uitzendbureaus en kantoren van Ban Bario Bèk. Hiermee is des te duidelijker geworden dat de bevolking valse hoop wordt gegeven”, aldus Schotte.

Bron: Antilliaans Dagblad

Advertentie

back home

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

ParadiseFM | Pisas vergadert met Standard & Poor’s

Premier Pisas heeft vergaderd met vertegenwoordigers van Standard & Poor’s. De internationale kredietbeoordelaar bekijkt de economische toestand van Curaçao vanuit verschillende ooghoeken. Volgens Pisas werd gesproken over de...

Democracy now! | Tuesday, January 25, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 25 januari 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

ParadiseFM | Premier bezoekt Aruba voor exitstrategie corona

Premier Gilmar Pisas en Minister Ruthmilda Larmonie-Cecilia hebben een bezoek gebracht aan Aruba om te leren over de exitstrategie wat betreft het coronavirus. De Arubaanse minister van...

DolfijnFM | Corendon begint met tweede fase

Corendon begint met de tweede fase en uitbreiding van de bouw van het hotel aan de Pater Eeuwensweg. Dat meldt de Èxtra. Er worden drie- tot vierhonderd...

DolfijnFM | Afspraak autokeuring nu ook digitaal

Wie op Curaçao zijn auto moet keuren, kan sneller terecht aan het digitale loket. Sinds gisteren is het afsprakensysteem van het keuringslokaal op- internet geopend. Op www.gobiernu.cw...
- Advertentie -
- Advertentie -