30 C
Willemstad
• woensdag 6 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Schotte belooft kiezer niet te zullen voorliegen

Start campagne MFK

WILLEMSTAD — Regeringspartij MFK heeft afgelopen zaterdag haar campagne voor de komende verkiezingen gelanceerd. Centraal tijdens de avond stond de toespraak van politiek leider en demissionair premier Gerrit Schotte. Hij de aanwezigen en het volk van Curaçao de belofte dat hij hun niet zal voorliegen.

- Advertentie -

De MFK organiseerde een groot feest in hartje Saliña. Een grote menigte kwam af op de campagnestart van de regeringspartij die werd opgevrolijkt door optredens van de bands GIO en Dreams.
Het feest, rondom het partijgebouw van de MFK, werd vooral door jongeren bijgewoond.
In zijn toespraak deed Schotte een belofte aan het Curaçaose volk.
Zo kondigde hij niet te zullen liegen.

Ik ga jullie niet voorliegen. Ik zal niet gebruikmaken van trucjes en valse dingen aanhalen, zoals politici in het verleden altijd hebben gedaan. Politici die liegen en die manipuleren zijn de belangrijkste reden waarom men geen vertrouwen meer heeft in de politiek.”

Schotte haalde de verkiezingsleuze aan van zijn partij bij de laatste verkiezingen van 2010, Mas serka di bo (Dichter bij jou).

Zijn tweede belofte aan de bevolking was dat hij nog dichter bij het volk zou staan.

Ik zal dichter bij het volk staan om jullie behoeftes te horen. Ik heb de eer om de eerste premier van dit land te zijn en ik weet waar ik het over heb. Bestuurders moeten geen afstand nemen en zich laten isoleren van het volk, door wie zij zijn gekozen. Want als we samen zijn kan een bestuurder op een nederige wijze horen wat de mensen in onze gemeenschap te zeggen hebben om zo kennis te nemen van hun bezorgdheid en hun gevoelens.”

Premier blijven
De laatste belofte van Schotte aan zijn toehoorders was dat hij als premier hard en met volharding zal blijven werken om de best mogelijke resultaten te bereiken voor Curaçao.
De MFK-leider benadrukte tijdens zijn toespraak dat hij graag premier wil blijven.

Want ik heb een doel en een reden. Het is iets dat mij motiveert en mij stimuleert. Ik wil de wereld laten zien dat Curaçao het beste land is om te wonen. Mijn doel, mijn reden is om samen met jou, jou en jou te bewerkstelligen dat wij allen beter kunnen leven.”

Volgens Schotte is het mogelijk om Curaçao een voorbeeld voor de wereld te laten worden, namelijk door niet te liegen, te manipuleren en zonder persoonlijke beledigingen en door iedereen erbij te betrekken.

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DH | Ministry of VROMI announces opening of Great Bay Fresh Water Pond Channel

GREAT BAY, Sint Maarten (DCOMM) – The Ministry of Public Housing, Environment, Spatial Planning, and Infrastructure (Ministry of VROMI), will temporary open the Great Bay Fresh Pond...

Democracy now! | Wednesday, July 6, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 6 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NTR | Eén op drie Caribische Nederlanders gediscrimineerd, ‘Weet waar je aan begint als je naar Nederland wil’

John Samson DEN HAAG – Eén op de drie Caribische Nederlanders ervaart discriminatie in Nederland, blijkt uit onderzoek van het CBS. “Weet waar je aan begint als je...

Ingezonden | We doen het maar zelf

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

Extra | Journaal 5 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -
- Advertentie -