30 C
Willemstad
• donderdag 7 december 2023

Democracy now! | Wednesday, December 6, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 6 december 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Groot gebied met regen in aantocht Groot gebied met regen in aantocht

Sanne van den Boomen Een grote depressie met regen is onderweg vanuit het westen richting het Caribisch gebied. Dat is op satellietbeelden te zien. Ook de Meteorologische Dienst...

Nu.cw | Vrouwen tijdens hike verdwaald, door Kustwacht gered

Twee vrouwen zijn dinsdag in de omgeving van Dos Pos op Bonaire tijdens het hiken verdwaald geraakt. Uiteindelijk werden ze teruggevonden doordat ze zelf lichtsignalen gaven. Dat...

Nu.cw | Bevolkingsregister en rijbewijzenbureau maandagmiddag gesloten

Door: Britt van Garderen Het Bevolkingsregister (Kranshi) en het Rijbewijzenbureau zullen maandag 11 december vanaf 12.00 uur ‘s middags gesloten zijn voor het publiek. Deze sluiting is in...

PBC | Curaçao en andere eilanden hebben urgent gezondheidsonderzoek nodig

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een recent uitgebracht verkenningsrapport genaamd ‘Programmeren gezondheidsonderzoek in het Caribische deel van het Koninkrijk der Nederlanden’ werpt een belangrijk licht op de gezondheidsuitdagingen waarmee...
- Advertisement -spot_img

Schorsing debat over schoolmelk

HomeMediaSchorsing debat over schoolmelk

Willemstad – De openbare Statenvergadering over de levering van schoolmelk is gisteren door voorzitter Mike Franco geschorst in afwachting van de documenten waar de leden om hebben gevraagd.

Advertentie

Geen documenten ontvangen van minister Dick van Onderwijs
Geen documenten ontvangen van minister Dick van Onderwijs

Parlementariër Humphrey Davelaar had om de schorsing gevraagd omdat hij het ‘ongelooflijk en onacceptabel’ vond dat de Staten de documenten niet hadden ontvangen.
Eerder had onafhankelijk Statenlid Omayra Leeflang ook om de documenten gevraagd.
Een meerderheid van de leden ging akkoord met de schorsing.
De vergadering wordt nu volgende week hervat.
Voorzitter Franco verklaarde geen documenten ontvangen te hebben nadat hij minister Irene Dick van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport daarom had gevraagd.
Na de opening van de vergadering nam parlementariër Monique Koeyers-Felida van oppositiepartij de MFK, een van de aanvragers van de vergadering, het woord.
Volgens het Statenlid was het door middel van een redactiesom makkelijk aan te tonen dat de levering van schoolmelk door Lovers goedkoper uitviel dan de offerte van Firgos. Koeyers-Felida koos ervoor om de bedrijven niet bij de naam te noemen.
In het huidige schooljaar is er nog geen schoolmelk aan de bijzondere en openbare scholen geleverd omdat er onenigheid bestaat tussen leverancier Lovers en de regering over de voorwaarden ervan.
Premier Asjes kondigde enige tijd geleden aan dat er een nieuwe aanbesteding voor de levering van schoolmelk gehouden wordt omdat er vorig jaar fouten zijn gemaakt bij een eerdere aanbesteding waarvoor de bedrijven Lovers en Firgos zich aanmeldden.
Uit documenten die in de pers verschenen werd de levering van schoolmelk de ene keer wel en de andere keer niet aan Lovers toegekend.
De regering besloot om voor het huidige schooljaar Lovers de schoolmelk te laten leveren. Het bedrijf moet bij een nieuwe aanbesteding zich opnieuw inschrijven.
Lovers is van mening dat het bedrijf op grond van bestaande correspondentie met de regering een overeenkomst heeft.
Het bedrijf heeft ervoor gekozen om de schoolmelk niet te leveren zolang er geen duidelijkheid is over de overeenkomst.
De fabrikant van onder andere melkproducten, vruchtensappen en ijsblokjes stapt binnenkort naar de rechter omdat de regering zich niet aan de overeenkomst zou houden.

Advertentie

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties