27.2 C
Willemstad
• donderdag 9 december 2021 02:58

Laatste reacties

- Advertentie -

Schoonmaakactie voor Nation Building

schoonmaak
Schoonmaakactie voor Nation Building

Willemstad – In het kader van de viering van het 30-jarig bestaan van de Curaçaose vlag, heeft de regering een taskforce geïnstalleerd die belast is met het traject van Nation Building. Dit traject bestaat uit verschillende projecten en activiteiten gericht op het vergroten van het eenheidsgevoel van de Curaçaose gemeenschap.

Eén van deze projecten richt zich op de vervuiling van het milieu en de wijken.
In dit kader is Selikor door het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur benaderd om een schoonmaakactie te coördineren.
Het project behelst een schoonmaakactie bij een aantal pleinen die door de taskforce zijn aangegeven en ook andere gebieden in verschillende wijken op Curaçao.

,,Interessant om te melden is dat de schoonmaakwerkzaamheden zelf door jongeren uit de wijken die momenteel werkloos zijn, zullen worden verricht. Op deze manier worden er niet alleen nieuwe banen gecreëerd voor deze jongeren, maar wordt bij hen ook het gevoel van liefde voor je wijk gestimuleerd”, aldus Selikor in een persbericht.

,,Het uiteindelijke doel van de actie is dat buurtbewoners zich geroepen voelen om een steentje bij te dragen aan het schoonhouden van hun wijk.”

De schoonmaakwerkzaamheden zijn deze week begonnen in verschillende wijken die door de taskforce zijn aangegeven en zullen op 2 juli worden afgerond.
Op deze dag viert Curaçao ook de Dag van de Vlag en het Volkslied.

,,De gedachte hierachter is dat iedere wijk op deze dag een gebied of een plein schoon zal hebben waar op die dag onze vlag kan worden gehesen. De wijk kan op die dag ook een sociale activiteit organiseren voor de buurtbewoners”, aldus Selikor.

Naast de schoonmaakactie zal Selikor nv samen met Fundashon Kòrsou Limpi i Bunita informatiesessies organiseren in de verschillende wijken.

,,De bedoeling is dat onze bewoners het belang en de noodzaak voor het schoonhouden van de wijk realiseren. Dit zal tijdens de informatiesessie ook worden benadrukt”, schrijft Selikor concluderend.

- Advertentie -

Bron: Antiliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

NTR | Toneel tegen huiselijk geweld: ‘Het kwam hard binnen’

Marit Severijnse KRALENDIJK – Met de theatervoorstelling ‘Stop the beating’ trapt advies- en meldpunt Guiami een grote campagne tegen huiselijk geweld en kindermishandeling af. “Het komt hard binnen....

DH | Child abuser opposes his extradition from Scotland

PHILIPSBURG--Almost three years after he was sentenced by the Court of First Instance in St. Maarten to seven years in prison for a large number of...

Ingezonden | Allemaal ‘Nette Mensen’

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

AntilliaansDagblad | Coalitie boycot raadsvergadering Bonaire

Kralendijk - Wie gisteravond rekende op vuurwerk in de Eilandsraad kwam bedrogen uit. Vijf minuten nadat waarnemend gezaghebber Reynolds Oleana de vergadering had geopend konden de aanwezigen...

AntilliaansDagblad | Slechts enkele organisaties hebben echt 12,5% gekort

Willemstad - Ongeveer de helft van rechtspersonen die door de overheid gefinancierd worden, zoals stichtingen, verenigingen en overheids-nv’s voldoet ‘min of meer’ aan de eis van 12,5...

AntilliaansDagblad | Klimaatrisico’s financiële sector

CBCS voorzitter regionale werkgroep gecoördineerde aanpak Willemstad/Philipsburg - ,,De juiste mix vinden om klimaatrisico’s en groene financiering in onze regio aan te pakken en te bevorderen, zal een...
- Advertentie -