30 C
Willemstad
• woensdag 6 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

‘Schoolboeken blijven probleem’

Bezorgde ouders trekken aan de bel

schoolboekenWillemstad – De afwezigheid van schoolboeken is nog steeds een probleem voor studenten van het voortgezet onderwijs, laat Mirugia Nowels-Wieske, voormalig voorzitter van oudervereniging Rema Uní, en nu in de functie van bezorgde ouder, weten.

- Advertentie -

Advertentie

Nowels-Wieske geeft aan dat er reeds proefwerkweken voorbij zijn gegaan waarbij er door studenten slechte resultaten zijn geboekt vanwege het ontbreken van boeken om te kunnen studeren.

,,De ouders en studenten weten nog steeds niet waar het probleem zit en wie dit moet oplossen voor de komende proefwerkweek. Scholen sturen ons naar SSC en als contact wordt opgenomen met SSC dan zegt deze dat de school alternatieven aan het creëren is. Dit wordt dan door de scholen weer ontkend. Als ouder zit je met je rug tegen de muur. We kunnen hier niet over blijven zwijgen, want het beïnvloedt onze kinderen”

, aldus Nowels-Wieske.
De bezorgde moeder vindt dat de betrokken instanties samen moeten gaan bespreken wat voor oplossingen er voor de situatie kunnen komen.

,,SSC, schoolbesturen en de ouders van Rema Uní moeten samen werken aan een oplossing zodat de ouders in ieder geval weten dat er aan een oplossing wordt gewerkt.”

De groep ouders waar Nowels- Wieske toe behoort heeft op 27 augustus een brief gestuurd naar alle betrokken instanties maar moest dit op 26 oktober wederom doen om aandacht te vragen voor het boekenprobleem.

,,We hopen dat dit de laatste brief is en dat er nu wel oren zijn voor het probleem. We hebben de brief nu ook naar twee parlementariërs gestuurd en naar de minister-president en de minister van Onderwijs.”

Advertentie

To Top

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DH | Ministry of VROMI announces opening of Great Bay Fresh Water Pond Channel

GREAT BAY, Sint Maarten (DCOMM) – The Ministry of Public Housing, Environment, Spatial Planning, and Infrastructure (Ministry of VROMI), will temporary open the Great Bay Fresh Pond...

Democracy now! | Wednesday, July 6, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 6 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NTR | Eén op drie Caribische Nederlanders gediscrimineerd, ‘Weet waar je aan begint als je naar Nederland wil’

John Samson DEN HAAG – Eén op de drie Caribische Nederlanders ervaart discriminatie in Nederland, blijkt uit onderzoek van het CBS. “Weet waar je aan begint als je...

Ingezonden | We doen het maar zelf

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

Extra | Journaal 5 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -
- Advertentie -