28 C
Willemstad
• donderdag 13 juni 2024

Telegraaf | Dit zijn alle ministers in het nieuwe kabinet-Schoof

Den Haag - De invulling van het nieuwe kabinet-Schoof wordt steeds duidelijker. Oud-Kamerlid Reinette Klever wordt door de PVV naar voren geschoven als minister voor Buitenlandse handel...

CC | Dutch Caribbean islands must prepare for a PVV State Secretary

THE HAGUE - In the new Schoof cabinet, the PVV (Party for Freedom) will have four state secretaries, including one for the Ministry of the Interior and...

DH | Police halt destruction of coastline by Flamingo Beach Hilton Vacation Club

PELICAN KEY--Police halted unauthorised construction activities along the Pelican Key, Simpson Bay, shoreline on the morning of Saturday, June 8, following reports from St. Maarten Pride Foundation....

AntilliaansDagblad | Cecilia zet vraagtekens bij beveiliging Cyrill Vrolijk

‘Het is kinderspel in vergelijking met vroeger’ Kralendijk - Oud-griffier Willem A. Cecilia zegt met verbazing kennis te hebben genomen van een artikel in het lokale dagblad Boneriano...

AntilliaansDagblad | Subsidieproblemen Stichting voor Verstandelijk Gehandicapten Aruba

Oranjestad - De Stichting voor Verstandelijk Gehandicapten Aruba (SVGA) heeft dit jaar 150.000 florin aan extra subsidie nodig. In 2025 loopt dit bedrag op tot zeker 600.000...

AntilliaansDagblad | Stalen constructie moet lager

VVRP-minister moet handhaven bij bouwsel Stadsrust Willemstad - Omwonenden van het landgoed Stadsrust, waar een landhuis bij hoort en dat gelegen is tussen de Kaya Panacea en de...
- Advertisement -spot_img

Scaltech daagt PdVSA voor 2,1 miljoen dollar voor de rechter

HomeMediaScaltech daagt PdVSA voor 2,1 miljoen dollar voor de rechter

Voor niet betalen geleverde diensten en schadevergoeding

logo-scaltechWILLEMSTAD — Scaltech, het bedrijf dat voor de verwerking van ruwe vervuilde olie/slop door PdVSA werd ingehuurd, heeft de Venezolaanse staatsoliemaatschappij in New York voor het gerecht gedaagd.
Het olieverwerkingsbedrijf eist 2,1 miljoen dollar voor ‘het niet betalen van geleverde diensten en schadevergoeding’.
Dit laat een van de Scaltech-directeuren, Klaus Genssler, middels een persbericht weten.

Scaltech International LLC heeft in 1997 de Solid Waste Management-installatie voor de Isla-raffinaderij gebouwd en deze gedurende de eerste vijf jaren beheerd.
Hoofddoel van de aanleg van de installatie was het voorkomen van een oliedoorstroom naar het Schottegat-gebied.
Tussen 2003 en 2011 heeft het bedrijf Waste Oil Management (WOM) het beheer van de installatie in handen gehad.

‘Olielek door WOM’


“WOM is in bezit van familieleden van Gensley Capella, de voormalige Curoil-directeur.
Door gebrekkig beheer (operationele bedrijfsvoering) heeft zich in mei 2010 een incident voorgedaan.
Hierdoor is olie het Schottegat-gebied en de haven ingestroomd, waarop de olie afkomstig van de raffinaderij via de zee ook de stranden van Marriott en andere toeristische etablissementen heeft vervuild.
Hierbij raakte tevens de hul van een cruiseschip besmeurd, waarop de Isla een beduidend bedrag aan de cruisemaatschappij heeft moeten betalen voor de schoonmaak”

, aldus Scaltech, dat toevoegt dat door het incident honderden vakantie-annuleringen van toeristen zijn binnengekomen.
Ook zouden hierdoor vele toeristen voortijdig het eiland hebben verlaten.

“In dit licht, door het onjuist handelen zijdens WOM, heeft de Isla WOM vervangen door Scaltech voor een revisie van de Solid Waste Managementinstallatie.
De Isla heeft hierbij, zonder basis, verzuimd om een beduidend bedrag aan geleverde diensten te betalen, waardoor Scaltech aanzienlijke verliezen heeft geleden.
We hebben gedurende zeven maanden geprobeerd om de openstaande bedragen te innen met de hoop tot een amicale oplossing te kunnen komen.
De Isla heeft het kleine, private bedrijf Scaltech willen ‘bullyen’ (door vrees tot iets dwingen, red.) waarbij geen oplossing werd gevonden”

, aldus Genssler.

 Veroorzaker nog onbekend

De Amigoe heeft in 2010 uitvoerig bericht over het voornoemde olielek-incident. Opmerkelijk is dat nog steeds onduidelijk is wie de veroorzaker van dit incident was.
De oil spill-coördinator Rudsel Henriquez van de Haven Veiligheidinspectie (HVI) heeft toen monsters afgenomen en gesteld dat deze naar een onafhankelijk laboratorium moesten worden opgestuurd, ‘voordat men daadwerkelijk de veroorzaker aan zou kunnen wijzen’.
Het onderzoek werd in samenwerking met de Milieudienst en het Openbaar Ministerie (OM) uitgevoerd, waarbij het vermoeden werd uitgesproken dat ‘vanwege de dikke samenstelling van de aangespoelde olie, die waarschijnlijk afkomstig zou zijn geweest van een schip en dat een zodanige samenstelling niet overeen zou komen met de olie die door de oil-catchers bij Valentijn wordt opgevangen’.
Bij dit olielek stroomde een dikke modderige oliemassa, sludge genoemd, de St. Annabaai in (waarbij ook een cruiseschip besmeurd raakte) en spoelde tevens aan bij de volgende stranden:

  • Koredor,
  • het strand bij Marriott en het openbare strand daarnaast,
  • Holiday Beach,
  • Hilton
  • en Blauwbaai.

 

 

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties