28 C
Willemstad
• maandag 27 september 2021 06:08

Laatste reacties

- Advertentie -

SAP begint zaak tegen Navarro

vakbond SAPWillemstad – Politievakbond SAP is gisteren een kort geding begonnen tegen minister Nelson Navarro van Justitie (PAIS). De reden voor dit kort geding is de beëdiging van de SKS-leden tot politieagenten die komende maandag zal plaatsvinden.

Advertentie

Volgens Marco Lacle, de voorzitter van SAP, heeft de minister met de integratie van de SKS in het politiekorps, het convenant geschonden.
Alvin Daal, die in mei 2013 is aangenomen om leiding te geven aan de reorganisatie binnen het politiekorps, heeft tijdens een gesprek met deze krant laten weten dat Lacle sinds december, nadat de minister zijn schaal 16-salaris heeft ingetrokken, dwars zit. Lacle liet gisteren tijdens de uitzending van Telenotisia echter weten dat het hier niet gaat om een ‘powerplay’, maar dat hij gerechtigheid wil.
Daal laat weten dat het contact tussen hem en de politievakbonden, Abvo, SAP en NAPB, in eerste instantie prima ging.

,,Toen ik belast werd met de reorganisatie van het politiekorps, heb ik ervoor gekozen om dit traject in nauw overleg en middels dialoog met de betrokken vakbonden te bewandelen”, zo laat Daal weten.

,,We hebben elke week vergaderd en alle documenten werden behandeld.”

Volgens Daal was Lacle het in eerste instantie, net als de andere vakbonden, eens met de beslissingen en dus ook het plan om de SKS binnen het politiekorps te integreren.

,,Later kwam het issue dat hij een te hoge schaal kreeg, dat vervolgens ook door de minister werd rechtgetrokken en sindsdien doet hij moeilijk en is hij het plotseling niet eens met beslissingen waar hij eerst wel akkoord voor heeft gegeven”, zo laat projectmanager Daal weten.

- Advertentie -

Om zijn ongenoegen over de integratie van de SKS in het politiekorps te benadrukken, heeft SAP gisteren een vergadering onder werktijd gehouden.
Hiermee en ook door het kort geding dat gisteren werd aangespannen, wil SAP de beëdiging die maandag moet plaatsvinden, tegenhouden, maar, zo laat Daal weten, deze gaat gewoon door.
Ronaldo Abrahams, de voorzitter van politievakbond NAPB, heeft gisteren bij Telenotisia laten weten geen bezwaar te hebben tegen de beëdiging.

,,De NAPB heeft hier geen problemen mee. De beëdiging van de SKS-leden stoort toch niemand?”

Bron: Antilliaans Dagblad

Advertentie

- Advertisement -

back home

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | Morgen worden meer dan 200 werknemers van de raffinaderij naar huis gestuurd

Persbureau Curacao Maandag vallen er opnieuw harde klappen bij de raffinaderij. Meer dan tweehonderd werknemers krijgen dan hun ontslag toegezegd. Zij zijn niet geselecteerd om in het vervolgtraject met...

PBC | Minder covid-patiënten dan vorige week, maar meer op de IC op Curaçao

Persbureau Curacao Zondag zijn er 34 mensen positief getest op Corona. Daaronder dit keer geen geïmporteerde cases, maar mensen die lokaal besmet zijn geraakt. 53 Covid-patiënten mochten vandaag uit...

LuchtvaartNieuws | Prijsvechter Wingo hervat vluchten tussen Colombia en Curaçao

WILLEMSTAD - Prijsvechter Wingo hervat de vluchtuitvoering tussen de Colombiaanse hoofdstad Bogotá en Curaçao. De dochtermaatschappij van het Panamese Copa Airlines vliegt per 6 oktober weer naar...

PBC | Pippi’s Opvang op Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Zo nu en dan is het nodig om een Stichting en/of persoon onder de aandacht te brengen. Gewoon, omdat ze fantastisch werk doen en...

PBC | Bonairiaanse journalist Zamir Ayubi overleden aan Covid

Persbureau Curacao KRALENDIJK – Vanochtend vroeg is de bekende Bonairiaanse journalist Zamir Ayubi overleden aan de gevolgen van COVID-19. Dat maakte zijn broer, de eveneens bekende journalist Aimed...

PBC | Coronacijfers Curaçao 25 september

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Er is vandaag opnieuw een coronaslachtoffer gevallen. Het slachtoffer overleed in het ziekenhuis. In totaal zijn er nu 160 personen overleden op Curaçao aan...
- Advertentie -