25.9 C
Willemstad
• zondag 26 maart 2023

ParadiseFM | Aangifte Calmes tegen Leeflang en De Andrade

Politicus Rennox Calmes is de beschuldigingen aan zijn adres zat. Hij wil aangifte doen van laster tegen Omayra Leeflang en Elvis de Andrade. Beiden zouden zijn naam...

CN | SER keurt nieuwe gokwet Curaçao goed, maar blijft kritisch

Jimmy Driessen | CasinoNieuws.nl De Sociaal-Economische Raad (SER) van Curaçao heeft de nieuwe gokwet goedgekeurd. De raad geeft in haar advies aan dat het moderniseringstraject van de (online)...

Democracy now! | Friday, March 24, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertentie -

Extra | Journaal 24 maart 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Portugese oorlogsschepen gespot voor Piscadera

Voor de kust van Piscadera zijn Portugese oorlogsschepen gespot. Vissers hebben in totaal vijf kwallen gevangen. Het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN) is op de...

Nu.cw | SER adviseert over belastingverordeningen

De Sociaal-Economische Raad (SER) heeft donderdag advies uitgebracht over wijzigingen in verschillende belastingverordeningen. De verordeningen waarin wijzigingen zijn aangebracht zijn onder andere de Algemene Landsverordening Landsbelastingen en...

RO | Ministerraad besluit dat Caribische studenten voor aankomst in Nederland een BSN krijgen

De Ministerraad stemde in met het wijzigen van het Besluit basisregistratie personen, zodat Caribische studenten bij aanvraag van studiefinanciering via DUO direct een BSN kunnen krijgen. Dit...
- Advertentie -

SAP begint zaak tegen Navarro

vakbond SAPWillemstad – Politievakbond SAP is gisteren een kort geding begonnen tegen minister Nelson Navarro van Justitie (PAIS). De reden voor dit kort geding is de beëdiging van de SKS-leden tot politieagenten die komende maandag zal plaatsvinden.

Advertentie

Volgens Marco Lacle, de voorzitter van SAP, heeft de minister met de integratie van de SKS in het politiekorps, het convenant geschonden.
Alvin Daal, die in mei 2013 is aangenomen om leiding te geven aan de reorganisatie binnen het politiekorps, heeft tijdens een gesprek met deze krant laten weten dat Lacle sinds december, nadat de minister zijn schaal 16-salaris heeft ingetrokken, dwars zit. Lacle liet gisteren tijdens de uitzending van Telenotisia echter weten dat het hier niet gaat om een ‘powerplay’, maar dat hij gerechtigheid wil.
Daal laat weten dat het contact tussen hem en de politievakbonden, Abvo, SAP en NAPB, in eerste instantie prima ging.

,,Toen ik belast werd met de reorganisatie van het politiekorps, heb ik ervoor gekozen om dit traject in nauw overleg en middels dialoog met de betrokken vakbonden te bewandelen”, zo laat Daal weten.

,,We hebben elke week vergaderd en alle documenten werden behandeld.”

Volgens Daal was Lacle het in eerste instantie, net als de andere vakbonden, eens met de beslissingen en dus ook het plan om de SKS binnen het politiekorps te integreren.

,,Later kwam het issue dat hij een te hoge schaal kreeg, dat vervolgens ook door de minister werd rechtgetrokken en sindsdien doet hij moeilijk en is hij het plotseling niet eens met beslissingen waar hij eerst wel akkoord voor heeft gegeven”, zo laat projectmanager Daal weten.

Om zijn ongenoegen over de integratie van de SKS in het politiekorps te benadrukken, heeft SAP gisteren een vergadering onder werktijd gehouden.
Hiermee en ook door het kort geding dat gisteren werd aangespannen, wil SAP de beëdiging die maandag moet plaatsvinden, tegenhouden, maar, zo laat Daal weten, deze gaat gewoon door.
Ronaldo Abrahams, de voorzitter van politievakbond NAPB, heeft gisteren bij Telenotisia laten weten geen bezwaar te hebben tegen de beëdiging.

,,De NAPB heeft hier geen problemen mee. De beëdiging van de SKS-leden stoort toch niemand?”

Bron: Antilliaans Dagblad

Advertentie

back home

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -