29 C
Willemstad
• donderdag 22 februari 2024

SMH | The private chat messages from inside an Australian billionaire’s ‘money machine’

Patrick Begley | Sydney Morning Herald At 28, Edward Craven has built Stake.com into one of the world’s biggest gambling enterprises. But there is another side to its...

Democracy now! | Thursday, February 22, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 22 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Slachtoffer ontvoeringszaak dezelfde avond nog naar huis

Het slachtoffer van de ontvoering aan de Veerisweg woensdagavond is dezelfde avond nog terug naar huis gekeerd. Dat meldt het Korps Politie Curaçao. Informatie over de identiteit...

ParadiseFM | ‘Nederlandse bureaucratie onnodig belastend voor BES-eilanden’

De Caribische eilanden Bonaire, Sint-Eustatius en Saba klagen al lang over de bureaucratie die om de hoek komt kijken als ze geld van Nederland nodig hebben. Het...

ParadiseFM | Hevige brand in populaire snackbar ‘Lik je vingers’

De Curaçaose brandweer moest vanochtend met spoed uitrukken nadat ze een melding hadden gekregen van een brand midden in Saliña. Bij aankomst bleek dat de populaire snackbar...
- Advertisement -spot_img

SAP begint zaak tegen Navarro

HomeMediaSAP begint zaak tegen Navarro

vakbond SAPWillemstad – Politievakbond SAP is gisteren een kort geding begonnen tegen minister Nelson Navarro van Justitie (PAIS). De reden voor dit kort geding is de beëdiging van de SKS-leden tot politieagenten die komende maandag zal plaatsvinden.

Advertentie

Volgens Marco Lacle, de voorzitter van SAP, heeft de minister met de integratie van de SKS in het politiekorps, het convenant geschonden.
Alvin Daal, die in mei 2013 is aangenomen om leiding te geven aan de reorganisatie binnen het politiekorps, heeft tijdens een gesprek met deze krant laten weten dat Lacle sinds december, nadat de minister zijn schaal 16-salaris heeft ingetrokken, dwars zit. Lacle liet gisteren tijdens de uitzending van Telenotisia echter weten dat het hier niet gaat om een ‘powerplay’, maar dat hij gerechtigheid wil.
Daal laat weten dat het contact tussen hem en de politievakbonden, Abvo, SAP en NAPB, in eerste instantie prima ging.

,,Toen ik belast werd met de reorganisatie van het politiekorps, heb ik ervoor gekozen om dit traject in nauw overleg en middels dialoog met de betrokken vakbonden te bewandelen”, zo laat Daal weten.

,,We hebben elke week vergaderd en alle documenten werden behandeld.”

Volgens Daal was Lacle het in eerste instantie, net als de andere vakbonden, eens met de beslissingen en dus ook het plan om de SKS binnen het politiekorps te integreren.

,,Later kwam het issue dat hij een te hoge schaal kreeg, dat vervolgens ook door de minister werd rechtgetrokken en sindsdien doet hij moeilijk en is hij het plotseling niet eens met beslissingen waar hij eerst wel akkoord voor heeft gegeven”, zo laat projectmanager Daal weten.

Om zijn ongenoegen over de integratie van de SKS in het politiekorps te benadrukken, heeft SAP gisteren een vergadering onder werktijd gehouden.
Hiermee en ook door het kort geding dat gisteren werd aangespannen, wil SAP de beëdiging die maandag moet plaatsvinden, tegenhouden, maar, zo laat Daal weten, deze gaat gewoon door.
Ronaldo Abrahams, de voorzitter van politievakbond NAPB, heeft gisteren bij Telenotisia laten weten geen bezwaar te hebben tegen de beëdiging.

,,De NAPB heeft hier geen problemen mee. De beëdiging van de SKS-leden stoort toch niemand?”

Bron: Antilliaans Dagblad

Advertentie

back home

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties