30 C
Willemstad
• woensdag 21 april 2021 15:34

PBC | Curaçao is het snelst vaccinerende land ter wereld

Persbureau Curacao Curaçao is op dit moment het land waar de meeste vaccins worden gezet. Met 13,44 prikken per 100 bewoners is Curaçao volgens De Volkskrant het snelst...

PBC | Advocaten en Notarissen hebben weer ontheffing

Persbureau Curacao Weer is de lijst met ontheffingen aangepast. Vanaf vandaag staan onder andere advocaten en notarissen weer op de lijst van vitale functies en processen maar ook...

Democracy now! | Wednesday April 20, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 21 april 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Zon vanmiddag recht boven Curaçao

Vanmiddag om precies 12.34 uur zal de zon recht boven Curaçao staan, het zogenaamde zenit. Dit verschijnsel komt slechts twee keer per jaar voor. Dat meldt de Meteorologische...

Nu.cw | Mc William stelt vragen over sluiting ABN Amro-rekeningen

MAN-Statenlid Giselle MC William heeft schriftelijk vragen gesteld aan demissionair premier Eugene Rhuggenaath (PAR) over sluiting van ABN Amro-rekeningen. Ook de Tweede Kamer en commissie Koninkrijksrelaties ontvangen...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaRvM keurt Masterplan Maritime Centre goed

RvM keurt Masterplan Maritime Centre goed

WILLEMSTAD — Het Masterplan van het ‘Maritime Centre Curaçao’ is op initiatief van minister van Economische Ontwikkeling Steven Martina (Pais) door de Raad van Ministers (RvM) definitief goedgekeurd, zo laat de minister desgevraagd weten.

 

“Het belang van het optimaal benutten van het potentieel van de Curaçaose Droogdokmaatschaij (CDM) en daarmee de ontwikkeling van de lokale scheepvaartindustrie, wordt al jarenlang door verschillende overheden erkend. Nu is het letterlijk geconcretiseerd en bekrachtigd door de RvM-goedkeuring”

, aldus de minister.

Hij licht toe dat hij zich aan de hand van zijn werkverleden thuis voelt in de ontwikkeling en opmaak van masterplannen en het financieringsgedeelte van een daadwerkelijke uitvoering daarvan.
Hij heeft zich binnen deze vlakken ingezet voor de afronding van het masterplan dat hij gisteren tijdens het coalitieberaad presenteerde.

“Het plan, waar een investering van 50 tot 75 miljoen dollar mee gemoeid zal zijn, behelst een duurzame ontwikkeling van de sector waarbij scheepsconstructie, reparatie, sloop, het leveren van daaraan gerelateerde diensten, opleidingen en trainingen centraal zullen staan.
Dit is een sector die exportgericht is en langdurige arbeid verschaft.
Zolang er schepen zijn zal hier vraag naar blijven.
Aangezien het zeer specialistisch en vaktechnisch werk betreft, zal er een opleidingscentrum komen dat voor een grotere instroom van lokale jongeren moet zorgen.”

Martina zegt verder dat hiervoor grote investeringen vereist zijn in een verbetering van de bestaande faciliteiten om op deze wijze kleinere schepen te kunnen bouwen.
Men zal zicht richten op de bouw van schepen zoals sleepboten en vaartuigen bestemd voor bijvoorbeeld de kustwacht.
De minister bevestigt dat er reeds een intentieverklaring is getekend voor de bouw van twee sleepboten voor de Kompania di Tou Korsou (KTK).

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties