27 C
Willemstad
• zaterdag 4 december 2021 02:51

Laatste reacties

- Advertentie -

RvM keurt Masterplan Maritime Centre goed

WILLEMSTAD — Het Masterplan van het ‘Maritime Centre Curaçao’ is op initiatief van minister van Economische Ontwikkeling Steven Martina (Pais) door de Raad van Ministers (RvM) definitief goedgekeurd, zo laat de minister desgevraagd weten.

 

“Het belang van het optimaal benutten van het potentieel van de Curaçaose Droogdokmaatschaij (CDM) en daarmee de ontwikkeling van de lokale scheepvaartindustrie, wordt al jarenlang door verschillende overheden erkend. Nu is het letterlijk geconcretiseerd en bekrachtigd door de RvM-goedkeuring”

, aldus de minister.

Hij licht toe dat hij zich aan de hand van zijn werkverleden thuis voelt in de ontwikkeling en opmaak van masterplannen en het financieringsgedeelte van een daadwerkelijke uitvoering daarvan.
Hij heeft zich binnen deze vlakken ingezet voor de afronding van het masterplan dat hij gisteren tijdens het coalitieberaad presenteerde.

“Het plan, waar een investering van 50 tot 75 miljoen dollar mee gemoeid zal zijn, behelst een duurzame ontwikkeling van de sector waarbij scheepsconstructie, reparatie, sloop, het leveren van daaraan gerelateerde diensten, opleidingen en trainingen centraal zullen staan.
Dit is een sector die exportgericht is en langdurige arbeid verschaft.
Zolang er schepen zijn zal hier vraag naar blijven.
Aangezien het zeer specialistisch en vaktechnisch werk betreft, zal er een opleidingscentrum komen dat voor een grotere instroom van lokale jongeren moet zorgen.”

- Advertentie -

Martina zegt verder dat hiervoor grote investeringen vereist zijn in een verbetering van de bestaande faciliteiten om op deze wijze kleinere schepen te kunnen bouwen.
Men zal zicht richten op de bouw van schepen zoals sleepboten en vaartuigen bestemd voor bijvoorbeeld de kustwacht.
De minister bevestigt dat er reeds een intentieverklaring is getekend voor de bouw van twee sleepboten voor de Kompania di Tou Korsou (KTK).

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

Democracy now! | Friday, December 3, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 3 december 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | DCNA vergoot weerbaarheid van natuurbeschermingsorganisaties

Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA) vergroot de weerbaarheid van natuurbeschermingsorganisaties zodat ze bestand zijn tegen externe schokken. Zo werd bekendgemaakt tijdens de bestuursvergadering. Volgens de organisatie blijft de...

Nu.cw | Saba start begin december met boosterprik

Saba start op woensdag acht december met de campagne voor de boosterprik tegen het coronavirus. Zestigplussers kunnen vanaf die datum hun vaccinatie halen. Dit meldt het Openbaar...

PBC | QR-codecontrole alleen door gecertificeerd personeel

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Bijeenkomsten of feesten voor meer dan 100 mensen vereisen bij de toegang een controle op QR-codes. Om dat proces goed te laten verlopen, biedt...

PBC | Windsurfer Badloe grijpt naast mondiale onderscheiding

Persbureau Curacao Windsurfer Kiran Badloe krijgt geen mondiale onderscheiding van de internationale zeilbond, World Sailing. Bij de mannen heeft nog nooit iemand met de Nederlandse nationaliteit deze onderscheiding...
- Advertentie -