30 C
Willemstad
• donderdag 29 februari 2024

Democracy now! | Tuesday, February 27, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Fire breaks out at Geminga boatyard in Sandy Ground

MARIGOT--St. Martin firefighters (pompiers) intervened Saturday night to extinguish a fire that broke out in a 200-square-metre shed in the Geminga boatyard in Sandy Ground. According to...

CN | Gokkers starten rechtszaak tegen Stake

Jeffrey Noeken | Casinonieuws.nl Een vijftal gokkers is op Curaçao een rechtszaak gestart tegen het gokbedrijf Stake. De gokkers willen het geld terugkrijgen wat zij vergokten omdat het...

Democracy now! | Monday, February 26, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 26 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

Rust lijkt terug bij Tayer Soshal

HomeMediaRust lijkt terug bij Tayer Soshal

Operational manager als vertrouwenspersoon van deelnemers

Tayer SoshalWillemstad – Sinds afgelopen vrijdag is er bij Fundashon Tayer Soshal Sta. Martha een operational manager, in de persoon van de heer Santiroma, aangesteld.

Advertentie

Vorige maand werd een bemiddelaar aangesteld die de taak kreeg om ervoor te zorgen dat de rust terug zou keren bij de sociale werkplaats te Sta. Martha.
Sinds een groep deelnemers vorig jaar bij minister Jeanne-Marie Francisca van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (Pueblo Soberano) klachten heeft ingediend van mishandeling, misbruik, diefstal en uitbuiting, is de rust ver te zoeken bij Fundashon Tayer Soshal Sta. Martha.
Het bestuur werd op non-actief gesteld, maar mocht na uitspraak van de rechter weer aan het werk.
Sindsdien is er onrust op de sociale werkplaats en weigeren een groep deelnemers weer aan het werk te gaan.
Sinds de bemiddelaar vorige maand aan het werk is gegaan, hebben de deelnemers als eis gesteld om het werk te hervatten, dat er een vertrouwenspersoon voor hen in het managementteam, onder de directeur wordt aangesteld.
Santiroma was geen onbekende bij de deelnemers van Tayer Soshal.
Ten tijde dat het bestuur en de directie geschorst waren, werd hij als nieuw bestuurslid benoemd en nu is hij als vertrouwenspersoon van de deelnemers aangesteld.
Sinds de benoeming van de operational manager hebben alle deelnemers van Tayer Soshal afgelopen vrijdag het werk hervat en lijkt de rust te zijn teruggekeerd.
De benoeming van Santiroma is voor de periode van drie maanden.
Na die periode wordt de situatie bij Tayer Soshal Sta. Martha weer geëvalueerd.

bron: Antiliaans Dagblad

Advertentie

back home

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties