28 C
Willemstad
• donderdag 23 september 2021 01:39

Laatste reacties

- Advertentie -

Rudolph Garmes weg bij RdK

WILLEMSTAD — Het contract van interim-directeur van Refineria di Kòrsou (RdK), Rudolph Garmes, is niet verlengd. Dat meldt Sidney ‘Bicho’ Justiana, lid van de Raad van Commissarissen (RvC) en tevens opvolger van Garmes. Samen met mede-commissaris Henk Deira is hij gedelegeerd raadslid, tot eind september belast met de bedrijfsvoering.

Garmes leidde de overheidsnv van januari 2011 tot 27 juli jongstleden.
Bij zijn aantreden kreeg hij een jaarcontract. Dit werd met een half jaar verlengd doordat de wervings- en selectieprocedure voor een nieuwe directeur niet op tijd was opgestart. Doordat de aandeelhouder (AvA) het contract niet tot in het oneindige kan verlengen, is er gekozen voor deze oplossing.

Justiana staat aan het hoofd van ‘General Affairs’ en personeelszaken.
Collega Deira is belast met het toezicht op het technische gedeelte.
Justiana benadrukt dat het tweetal niet tot interimdirecteurs zijn benoemd.

We werken volgens een schema en zitten niet van maandag tot en met vrijdag van acht tot vijf op kantoor. De arbeiders van RdK kunnen redelijk autonoom hun werkzaamheden uitvoeren. Er is geen behoefte om daar continu te zitten.”
In september moet de zoektocht naar een nieuwe directeur zijn afgerond, zegt Justiana.

- Advertentie -

RdK krijgt twee directeuren. Zo komt er een General Services Director en een Industrial Operations Director. De directie wordt uitgebreid omdat er grote bedragen in RdK omgaan. Ook zijn de belangen groot.
Aanvankelijk moest het proces in mei zijn afgerond. Dit is nu verlengd tot eind september. Garmes staat de twee gedelegeerde commissarissen wel bij met raad. Justiana wil op korte termijn de informatievoorziening verbeteren.
Vanaf aanstaande maandag gaat er wekelijks een nieuwsbrief de deur uit. Hierin wordt de gemeenschap geïnformeerd over de stroomlevering van de BOO-energiecentrale aan nutsbedrijf Aqualectra. Ook zal er maandelijks met de vakbonden worden overlegd. De ruggespraak is bedoeld om samen tot oplossingen te komen.

Justiana was jarenlang voorzitter van onderwijsvakbond Sitek. Ook doceert hij aan de Universiteit van de Nederlandse Antillen. Hij is gespecialiseerd in personeelszaken.

Deira is eigenaar/ directeur van QQs Inc, een bedrijf dat gespecialiseerd is in transport informatiesystemen. In het verleden werkte hij bij de raffinaderij en de BOO-energiecentrale.

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Wednesday, September 22, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 22 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Kustwacht schiet illegale man op zee neer

De Kustwacht Caribisch gebied heeft gisteravond schoten gelost bij de aanhouding van een illegale boot in de wateren van Curaçao. Daarbij is een man gewond geraakt. De Kustwacht...

Nu.cw | Nederlandse regering reserveert 314 miljoen gulden voor Coho

In Den Haag werd gisteren de Rijksbegroting gepresenteerd. De gevolgen van het coronavirus zijn goed zichtbaar, ook op de Caribische landen in het Koninkrijk. De Nederlandse regering...

Nu.cw | Curacao Pride: ‘Hijs alsjeblieft de regenboogvlag tijdens de Pride-week’

De organisatie van de Curaçao Pride roept ondernemers, stichtingen en particulieren op om tijdens de Pride-week de regenboogvlag te hijsen of via social media hun steun voor...

Nu.cw | Nieuwe zittingsdatum voor de zaak-Girasol

Er zijn vier verdachten in de zaak-Girasol, waarbij het gaat om verdenking van het vervalsen van documenten, misbruik van subsidiegelden en witwassen bij de stichting Wit Gele...
- Advertentie -