RTL | Wrak neergestortte helikopter Aruba gevonden

De ballonnen die het toestel drijvende moesten houden knapten De ballonnen die het toestel drijvende moesten houden, knapten. gecrashte legerhelikopter in twee delen teruggevonden

Defensie heeft gisteren de gezonken gevechtshelikopter gevonden die vorige maand neerstortte bij Aruba. Bij de crash kwamen twee bemanningsleden om het leven.

De vondst werd vandaag bekendgemaakt. Het toestel ligt in twee delen op de bodem van de zee. Een deel van het voertuig ligt ter hoogte van de plek waar het toestel in het water belandde, op ongeveer 12 kilometer uit de kust van Aruba. Een ander deel is zo’n 100 kilometer verderop gevonden.

Locaties

De locaties van de wrakstukken zijn in kaart gebracht door de Maritime Capacity Alliance, een publiek-privaat samenwerkingsverband. Defensie zoekt nu uit of het mogelijk is om de resten te bergen.

De gevechtshelikopter stortte op 19 juli neer in het Caribisch gebied. Direct na het ongeval werd alles in het werk gesteld om de helikopter te bergen, maar dat bleek onmogelijk door de harde wind en ruwe zee. Toen de ballons die het wrak drijvende hielden het begaven, zonk de helikopter naar de zeebodem.

Onderzoek

Het is belangrijk om het toestel boven water te krijgen vanwege het onderzoek naar de oorzaak van de crash. De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) en de Inspectie Veiligheid Defensie (IVD) meldden vrijdag al dat de crash waarschijnlijk niet het gevolg is van een technische of mechanische storing.

Bron: RTL Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *