27 C
Willemstad
• vrijdag 12 augustus 2022

Laatste reacties

RTL | Trumps inreisverbod geldt nu ook voor Noord-Korea en Venezuela

Trump breidt nieuw inreisverbod uit met Noord-Korea en Venezuela

De VS heeft Noord-Korea, Venezuela en Tsjaad toegevoegd aan de lijst van landen waarvoor het inreisverbod geldt. Door de toevoeging van de eerste twee landen zijn het niet enkel meer islamitische landen, waarvoor de beperking geldt.

Het toevoegen van Noord-Korea aan de lijst lijkt overigens meer een symbolische daad. Vanuit dat land was het altijd al onmogelijk om naar de VS te reizen, omdat Noord-Koreanen hun land sowieso niet mogen verlaten. President Trump is momenteel verwikkeld in een hoog oplopende woordenstrijd met het regime daar.

Zie ook: Nieuwe oorlogstaal Trump: ‘Kim zit er niet lang meer’

Ook met Venezuela ligt hij in de clinch, nadat hij zich meermalen uitsprak tegen president Maduro, die hard bezig zou zijn om van Venezuela een dictatuur te maken.  Het inreisverbod voor dat land geldt alleen voor mensen die hoge posities bekleden bij de overheid.

Wat de reden is voor de toevoeging van Tsjaad aan de lijst is niet direct duidelijk. Direct na het bekendmaken van de nieuwe lijst gaf Trump via Twitter wel een algemene toelichting. “Wie we niet kunnen checken, laten we ons land niet in”, zei hij.

Moslimlanden

Het eerste inreisverbod zorgde begin dit jaar voor enorme chaos op vliegvelden en leidde tot ophef in het land. Van de ene de op de andere dag werd een rigide inreisverbod afgekondigd voor alle burgers uit zeven moslimlanden. Zelfs wie op dat moment al met een geldig visum in een vlucht naar de VS zat, kwam niet voorbij de douane op het vliegveld.

Het verbod werd met succes aangevochten, maar uiteindelijk vervangen door een variant die juridisch wel standhield, onder meer omdat nu wel rekening werd gehouden met eerder gegeven toestemmingen.

Bron: RTL

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

1 reactie

  1. De Maduro-regime is gesommeerd om morgen in Sto. Domingo voor besprekingen met de Venezolaanse oppositie aanwezig te zijn. Deze besprekingen worden door Spanje en het Vaticaan georganiseerd. Verdere uitstel (tijd rekken) wordt niet langer getolereerd.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...