27 C
Willemstad
• woensdag 8 december 2021 21:35

Laatste reacties

- Advertentie -

RTL | Premier Curaçao: ‘Toeristen zijn absoluut welkom hier’

Het reisadvies voor het eiland wordt nog niet aangepast

Het aantal coronabesmettingen op Curaçao neemt flink toe. Inmiddels is het aantal gestegen naar ruim vierhonderd gevallen. Toch blijft het vakantieland nog steeds ‘geel’ gemerkt op de coronakaart. We kunnen er dus nog heen voor een vakantie. Maar is dat wel verstandig?

Het reisadvies voor Curaçao is nog steeds: reizen kan maar wees waakzaam, er zijn risico’s. Reizen wordt dus niet afgeraden. Ondanks het stijgend aantal besmettingen wordt de kleurcode van het eiland niet aangepast: het blijft geel.

EditieNL sprak de premier van Curaçao, Eugene Rhuggenaath. Hij benadrukt dat toeristen nog steeds welkom zijn. “Absoluut. We hebben genoeg maatregelen dus ik heet ze zeker welkom hier op Curaçao.”

“Waar de grootste besmettingen op dit moment plaatsvinden is in de familiesfeer”, gaat hij verder. “We hebben genoeg mensen die helpen monitoren dat iedereen van een veilige vakantie kan genieten.”

- Advertentie -

Rhuggenaath legt uit dat toeristen verplicht een PCA-test moeten doen voor ze naar het eiland komen en dat de lokale GGD iedereen elke vier dagen belt om te vragen of er symptomen zijn. Ook familiebezoek aan het eiland kan gewoon doorgaan.

Ook Nederland verandert het reisadvies voor het eiland nog niet. “We houden het scherp in de gaten, maar we gaan nog niet adviseren om de kleur aan te passen naar oranje”, laat een woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid weten. “De lokale regels moeten wel heel nauw worden nageleefd. Gebruik je gezond verstand, dat is van harte ons advies. ”

Lokale uitbraak

Dat is ook wat Frank Oostdam, voorzitter van reisbrancheorganisatie ANVR benadrukt. Volgens hem kunnen Nederlanders nog gewoon op vakantie naar het Caribische eiland mits ze zich aan de regels houden. “Wat ik begrepen heb is dat het vooral om lokale besmettingen gaat. Die hebben niet zozeer te maken met toeristen”, zegt Oostdam tegen EditieNL.

“Er worden door reisorganisaties allerlei protocollen gehanteerd, die door iedereen gesteund worden.” Zo is er een verplichte PCR-test voor iedereen die naar het eiland wil en moet er in de hotels anderhalve meter afstand worden gehouden.

- Advertisement -

“Binnen de georganiseerde reisbranche wordt alles zo goed in de gaten gehouden dat het echt niet mis kan gaan. Het gaat er niet om waar je zit maar hoe je je gedraagt.”

Bron: RTL Nieuws

- Advertisement -

Artikel delen

7 reacties

 1. Als mijn informatie juist is treedt Rhuggenaath terug ivm ziekte en behandeling
  Girigorie wordt interim mp, ma Suzy neemt de taak van Girigorie over.

 2. Het zou deze regering overigens sieren als zij een kaart maken zodat de burger kan zien waar de besmettingen het meeste voorkomen. Uiteindelijk wordt dit ook in NL en andere landen gedaan.
  Vanwaar deze absurde
  geheimzinnigheid!
  Zomaar klakkeloos te melden dat het thuissituaties is komt kort door de bocht over.

 3. Exact Gerrit.
  Rhugg blaat en blaat maar. Wat een afgang zo’n ‘premier’!!
  Onverantwoord vind ik het om als toerist zelfs maar te overwegen hierheen te konen.
  Je zult maar acuut een operatie nodig hebben dan ben je de klos in het meest moderne ziekenhuis van het Caribisch gebied.

 4. Ons mannetje van de extreme salarisverhoging in crisistijd in de bocht.
  Natuurlijk is het voor ons belangrijk dat we vakantiegangers ontvangen maar als ik in Nederland zou zijn zou ik me nog wel eens bedenken voor ik überhaupt op vakantie zou gaan en zeker naar een eiland waar een goed geoutilleerd ziekenhuis met 8 corona patiënten een operatie stop inlast en er personele hulp van Nederland nodig is om draaiende te blijven.
  Lekker vooruitzicht als je onverhoopt besmet raakt en de corona echt doorbreekt op het eiland.

 5. En dan iedereen die positief test in een nieuwe containerbajes op schiphol. Uiteraard opeigen kosten, want zo’n verlengde vakantie moeten ze toch zelf betalen. Eigen schuld, dikke bult.

 6. Fase 2:
  Op Schiphol worden op dit moment een aantal ruimtes klaargemaakt voor toeristen die nu nog naar Curaçao moeten gaan. Met behulp van virtual reality brillen, zand op de grond, grote ventilatoren, een vijftal schreeuwende junks (voor de veiligheid wel aan de kettting) en een geurkanon met geurtjes naar keuze, wordt een ongeëvenaarde sensatie en ervaring beloofd in alle veiligheid van het eigen land.

  Wel moeten de toeristen van te voren een contract tekenen zodat er 200 euro per persoon per dag van de bankrekening kan worden afgeschreven.
  Zoals gebruikelijk met geldstromen naar Curaçao is een audittrail hiervan niet gewenst.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

NTR | Toneel tegen huiselijk geweld: ‘Het kwam hard binnen’

Marit Severijnse KRALENDIJK – Met de theatervoorstelling ‘Stop the beating’ trapt advies- en meldpunt Guiami een grote campagne tegen huiselijk geweld en kindermishandeling af. “Het komt hard binnen....

DH | Child abuser opposes his extradition from Scotland

PHILIPSBURG--Almost three years after he was sentenced by the Court of First Instance in St. Maarten to seven years in prison for a large number of...

Ingezonden | Allemaal ‘Nette Mensen’

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

AntilliaansDagblad | Coalitie boycot raadsvergadering Bonaire

Kralendijk - Wie gisteravond rekende op vuurwerk in de Eilandsraad kwam bedrogen uit. Vijf minuten nadat waarnemend gezaghebber Reynolds Oleana de vergadering had geopend konden de aanwezigen...

AntilliaansDagblad | Slechts enkele organisaties hebben echt 12,5% gekort

Willemstad - Ongeveer de helft van rechtspersonen die door de overheid gefinancierd worden, zoals stichtingen, verenigingen en overheids-nv’s voldoet ‘min of meer’ aan de eis van 12,5...

AntilliaansDagblad | Klimaatrisico’s financiële sector

CBCS voorzitter regionale werkgroep gecoördineerde aanpak Willemstad/Philipsburg - ,,De juiste mix vinden om klimaatrisico’s en groene financiering in onze regio aan te pakken en te bevorderen, zal een...
- Advertentie -