26 C
Willemstad
• maandag 19 april 2021 06:32

PBC | Kans op Curaçao op een verkeersongeluk is een op zes

Persbureau Curacao Op Curaçao zijn 90,443 voertuigen verzekerd bij een van de tien verzekeraars op het eiland. Dat zijn 1592 voertuigen minder dan in 2019. 14,919 van hen...

PBC | Ex-covidpatiënten die nog steeds positief testen mogen Curaçao binnen

Persbureau Curacao Mensen die voorheen covid hebben gehad en om die reden nog steeds positief reageren op een PCR test, kunnen toch naar Curaçao afreizen. Voorwaarde is dat deze...

PBC | Drie patiënten overleden in het CMC

Persbureau Curacao Op Curaçao zijn gisteren drie mensen overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Alle drie de patiënten overleden in het ziekenhuis. Het totaal aantal coronapatiënten dat...

Column Den Cayente | It’s not easy being green

Column Arien Rasmijn Daar sta je dan. Je hebt eindelijk de stap genomen om de politiek in te gaan en iets wezenlijks te doen voor jouw land. Misschien...

Column Youp | Sober uitvaren

Slim van Queen Elizabeth dat ze de familie heeft opgedragen dat de koninklijke verkleedkisten vandaag dicht blijven en iedereen in zijn gewone doordeweekse kloffie naar het afscheid...

DH | Letter clarifying UN petition approved with stiff opposition from several MPs

PHILIPSBURG--A draft letter from Chairperson of Parliament Rolando Brison, clarifying the legislature’s petition to the United Nations (UN) was approved by a majority in Parliament on Thursday...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaRTL | Paus neemt het in kerstrede op voor vluchtelingen en migranten

RTL | Paus neemt het in kerstrede op voor vluchtelingen en migranten

De paus groet belangstellenden op het Sint-Pietersplein in Rome | AFP

Paus Franciscus heeft het in zijn traditionele zegen Urbi et Orbi (‘Voor de stad en de wereld’) opgenomen voor vluchtelingen en migranten.

Hij wijdde een deel van zijn toespraak aan hun benarde situatie. “Het is onrecht dat hen woestijnen en zeeën laat oversteken die begraafplaatsen worden. Het is onrecht dat hen dwingt om onuitsprekelijke vormen van misbruik, elke vorm van slavernij en marteling in onmenselijke detentiekampen te doorstaan,” zei Franciscus.

Oproep tot vrede

De 83-jarige Franciscus deed een oproep tot vrede in Syrië, Libanon, Jemen, Irak, Venezuela, Oekraïne en verschillende Afrikaanse landen.

Hij drong erop aan het licht van Kerstmis te laten doordringen in de ‘duisternis van het menselijk hart’, die leidt tot religieuze vervolging, sociaal onrecht, gewapende conflicten en angst voor migranten.

Paus schaft geheimhouding af rond zaken kindermisbruik

Duisternis in menselijke harten

De rode draad in zijn toespraak tot tienduizenden mensen op het Sint-Pietersplein in Vaticaanstad en miljoenen kijkers en luisteraars over de hele wereld was dat verandering begint in de harten van individuen. “Er is duisternis in menselijke harten, maar het licht van Christus is nog groter,” zei Franciscus op de zevende Kerstmis van zijn pontificaat.

Franciscus wees op de vervolging van christenen door militante groepen in Burkina Faso, Mali, Niger en Nigeria, en vroeg God om degenen te troosten die voor hun geloof lijden.

Op 1 december werden minstens veertien mensen doodgeschoten bij een aanslag op een kerk in het oosten van Burkina Faso, waar een islamitische opstand etnische en religieuze spanningen aanwakkert.

Non tegen paus over seksueel misbruik: ‘Deze storm gaat niet liggen’

Onrecht corrigeren

Hoewel er veel grote problemen in de wereld zijn, hoeven mensen niet ver te kijken om onrecht te corrigeren, benadrukte de paus.

Ze zouden een verschil kunnen maken in hun eigen gemeenschap als een begin van genezing van alle ‘lijdende leden van onze menselijke familie’.

Paus wil plegers van misbruik binnen de kerk hard straffen

Bron: RTL Nieuws

Dit artikel is geplaatst in

7 reacties

 1. Land: The 110 acres of The Holy See that constitute Vatican City. Also, roughly 177 million more acreage of various lands owned by the Catholic Church throughout the globe, including the hundreds of Vatican embassies that are legally titled to The Holy See as an independent nation.

  Effe van internet gehaald.
  Ik denk dat 177 milioen acres genoeg moeten zijn om een paar kampen neer te zetten LaStiwz…

 2. Nu weet iedereen waar de Katholieken hun hypocrisie vandaan kregen, van de leider van hun kerk. Die zelfde hypocrisie zagen we met deze feestdagen, hypocrieten zingen over kindje Jezus, echt iets om stront ziek van te worden.

 3. Geen 100.000 mensen misschien @LastiwZ, maar zeker meer dan de 1.000 die er nu vertoeven. Een bevolkingsdichtheid van 20K per km2 is vrij gangbaar (Monaco etc). Dus er kunnen nog makkelijk een stuk of 9.000 bij in Vaticaanstad. De vele leeglopende kloosters buiten Vaticaanstad kunnen ook prima ingezet worden.

  Kunnen ze in Nederland ook toepassen, als koningshuislid Laurentien zich weer eens voorzichtig uitlaat bij een praatprogramma. Al die vele leegstaande paleizen en vertrekken die toch al door het volk worden onderhouden kunnen helemaal volgestopt worden met asielzoekers.
  Scheelt weer belastinggeld voor extra AZC’s.

 4. @dombo de Groot: er wonen iets minder dan 1.000 mensen in dat 0,44 km² grote Vaticaanstad. (Dit is ongeveer Vista Royal vanaf Morena resort tot en met Boca Gentil, zonder Livingstone/Papagayo/Chocogo/ en stranden).

  Welke eikel denkt daar 100.000 mensen op kwijt te kunnen? (dat zijn er bijna 4,5 per vierkante meter.)

 5. Misschien een idee dat de Vatican na meer dan 1000 jaar roven, moorden, uiroeien, martelen en meer een paar 100 duizend van deze vluchtelingen opneemt daar. Genoeg geld, goud en kunstschatten… Stelletje hypocrieten

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties