30 C
Willemstad
• donderdag 22 april 2021 12:41

PBC | Meer vitale beroepen op de weg

Persbureau Curacao Een groot aantal beroepsgroepen is gisteren door de regering toegevoegd aan de lijst van vitale beroepen en functies. Daardoor kunnen zij een ontheffing aanvragen om overdag...

PBC | Auteur Loekie Morales te zien in Curaçao Storybook

Persbureau Curacao De bibliotheek van Curaçao heeft een verhaal van kinderauteur Loekie Morales geselecteerd voor haar opname in haar 2021 verhalenboek. Morales woont in Sint Maarten. Het thema van...

ParadiseFM | “Cellencomplex Barber leeg vanwege coronauitbraak”

Het cellencomplex op Barber zou momenteel leeg staan vanwege een coronauitbraak een paar maanden geleden. Dat schrijft de extra op basis van bronnen. Een aantal gevangenen zou...

ParadiseFM | Kritiek op uitzondering versoepeling VSBO-eindexamen

Het is onterecht dat het VSBO niet is meegenomen in de versoepeling rondom het eindexamen dit jaar. Dat zegt oud-onderwijsinspecteur Hein van Maarschalkerwaart op Paradise FM. Eerder...

ParadiseFM | Zeven covidpatienten minder in CMC

Een coronapatient is gisteren overleden aan de gevolgen van de ziekte. slachtoffer nummer 95. Mede daardoor daalde het totaal aantal covid-patienten in het CMC van 89 naar...

DolfijnFM | Forensys denkt dat bij 1 procent van de verkeersongelukken sprake is van alcohol

Forensys denkt dat bij 1 procent van de verkeersongelukken op Curaçao sprake is van alcohol. Zij komt tot dat oordeel op basis van eigen waarneming. De politie is...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaRTL | Paus neemt het in kerstrede op voor vluchtelingen en migranten

RTL | Paus neemt het in kerstrede op voor vluchtelingen en migranten

De paus groet belangstellenden op het Sint-Pietersplein in Rome | AFP

Paus Franciscus heeft het in zijn traditionele zegen Urbi et Orbi (‘Voor de stad en de wereld’) opgenomen voor vluchtelingen en migranten.

Hij wijdde een deel van zijn toespraak aan hun benarde situatie. “Het is onrecht dat hen woestijnen en zeeën laat oversteken die begraafplaatsen worden. Het is onrecht dat hen dwingt om onuitsprekelijke vormen van misbruik, elke vorm van slavernij en marteling in onmenselijke detentiekampen te doorstaan,” zei Franciscus.

Oproep tot vrede

De 83-jarige Franciscus deed een oproep tot vrede in Syrië, Libanon, Jemen, Irak, Venezuela, Oekraïne en verschillende Afrikaanse landen.

Hij drong erop aan het licht van Kerstmis te laten doordringen in de ‘duisternis van het menselijk hart’, die leidt tot religieuze vervolging, sociaal onrecht, gewapende conflicten en angst voor migranten.

Paus schaft geheimhouding af rond zaken kindermisbruik

Duisternis in menselijke harten

De rode draad in zijn toespraak tot tienduizenden mensen op het Sint-Pietersplein in Vaticaanstad en miljoenen kijkers en luisteraars over de hele wereld was dat verandering begint in de harten van individuen. “Er is duisternis in menselijke harten, maar het licht van Christus is nog groter,” zei Franciscus op de zevende Kerstmis van zijn pontificaat.

Franciscus wees op de vervolging van christenen door militante groepen in Burkina Faso, Mali, Niger en Nigeria, en vroeg God om degenen te troosten die voor hun geloof lijden.

Op 1 december werden minstens veertien mensen doodgeschoten bij een aanslag op een kerk in het oosten van Burkina Faso, waar een islamitische opstand etnische en religieuze spanningen aanwakkert.

Non tegen paus over seksueel misbruik: ‘Deze storm gaat niet liggen’

Onrecht corrigeren

Hoewel er veel grote problemen in de wereld zijn, hoeven mensen niet ver te kijken om onrecht te corrigeren, benadrukte de paus.

Ze zouden een verschil kunnen maken in hun eigen gemeenschap als een begin van genezing van alle ‘lijdende leden van onze menselijke familie’.

Paus wil plegers van misbruik binnen de kerk hard straffen

Bron: RTL Nieuws

Dit artikel is geplaatst in

7 reacties

 1. Land: The 110 acres of The Holy See that constitute Vatican City. Also, roughly 177 million more acreage of various lands owned by the Catholic Church throughout the globe, including the hundreds of Vatican embassies that are legally titled to The Holy See as an independent nation.

  Effe van internet gehaald.
  Ik denk dat 177 milioen acres genoeg moeten zijn om een paar kampen neer te zetten LaStiwz…

 2. Nu weet iedereen waar de Katholieken hun hypocrisie vandaan kregen, van de leider van hun kerk. Die zelfde hypocrisie zagen we met deze feestdagen, hypocrieten zingen over kindje Jezus, echt iets om stront ziek van te worden.

 3. Geen 100.000 mensen misschien @LastiwZ, maar zeker meer dan de 1.000 die er nu vertoeven. Een bevolkingsdichtheid van 20K per km2 is vrij gangbaar (Monaco etc). Dus er kunnen nog makkelijk een stuk of 9.000 bij in Vaticaanstad. De vele leeglopende kloosters buiten Vaticaanstad kunnen ook prima ingezet worden.

  Kunnen ze in Nederland ook toepassen, als koningshuislid Laurentien zich weer eens voorzichtig uitlaat bij een praatprogramma. Al die vele leegstaande paleizen en vertrekken die toch al door het volk worden onderhouden kunnen helemaal volgestopt worden met asielzoekers.
  Scheelt weer belastinggeld voor extra AZC’s.

 4. @dombo de Groot: er wonen iets minder dan 1.000 mensen in dat 0,44 km² grote Vaticaanstad. (Dit is ongeveer Vista Royal vanaf Morena resort tot en met Boca Gentil, zonder Livingstone/Papagayo/Chocogo/ en stranden).

  Welke eikel denkt daar 100.000 mensen op kwijt te kunnen? (dat zijn er bijna 4,5 per vierkante meter.)

 5. Misschien een idee dat de Vatican na meer dan 1000 jaar roven, moorden, uiroeien, martelen en meer een paar 100 duizend van deze vluchtelingen opneemt daar. Genoeg geld, goud en kunstschatten… Stelletje hypocrieten

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties