RTL | ‘Mitch Henriquez overleden door acute stress na worsteling bij arrestatie’

Mitch Henriquez

Mitch Henriquez is overleden door acute stress, waarschijnlijk als gevolg van de worsteling die hij leverde met agenten die hem wilden arresteren. Dat is de algemene conclusie van vier van de vijf deskundigen – pathologen en forensisch artsen – die de dood van de Arubaan onderzochten.

De deskundigen zijn het niet op alle punten met elkaar eens, maar ze melden allen dat het overlijden komt door een acuut stress-syndroom.

Het is de tweede dag van de strafzaak tegen de twee agenten die bij deze arrestatie betrokken waren.

Video: Acuut Stress Syndroom: dit gebeurt er in je lichaam:

Aanvankelijk werd geconcludeerd dat Henriquez overleed als gevolg van de omstreden nekklem die een van de agenten op hem had toegepast. Dat het zuurstofgebrek – veroorzaakt door die nekklem – heeft bijgedragen aan het overlijden, wordt niet uitgesloten.

Muziekfestival

Mitch Henriquez overleed de dag nadat hij was aangehouden op een muziekfestival in Den Haag, juni 2015.

Twee van de vijf agenten die betrokken waren bij die arrestatie, staan terecht voor de gewelddadige arrestatie. De rechtszaak begon gisteren en duurt twee weken. Vandaag bespreken de deskundigen de doodsoorzaak.

Verslaggever Jeroen Wetzels volgt de rechtszaak:

Bron: RTL

3 Reacties op “RTL | ‘Mitch Henriquez overleden door acute stress na worsteling bij arrestatie’

 1. 2 dagen eerder warden er toeristen van hun strandbedjes geknald door ISIS in Tunesie dus de politie was al paraat.
  En dan toch bijdehand zijn tegen de politie. Blijft opmerkelijk want in veel landen doe je geen grapjes met de politie en luister je naar ze.

 2. Trots op Curacao

  Het is natuurlijk niet goed te praten wat er door die politie agenten is gedaan. Er is iemand overleden en dat is waarschijnlijk nooit de bedoeling geweest.

  Er is een verharding in de samenleving te zien. Steeds meer burgers vinden dat zij zich kunnen afzetten tegen de ‘sterke arm’. De ‘sterke arm’ gaat vervolgens steeds vaker een sterkere repressieve vorm toepassen. Macht spiraal van de huidige tijd. Helaas.

  Een les die ik in ieder geval trek uit de arrestatie van Mitch: Zorg dat je de politie te vriend houdt. Mocht het zo zijn dat ze je arresteren en je vind dat oneerlijk werk dan mee en niet tegen. Het is beter een paar blauwe plekken dan het leven te laten. Ze zijn met teveel. Je kan ze later altijd nog ‘pakken’.

 3. Stress-syndroom? Symptomen van ‘fight or flight’ reflex, bedoelt om te ‘overleven’, wordt als oorzaak voor overlijden gebruikt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *