27 C
Willemstad
• woensdag 4 oktober 2023

PBC | Veiligheidsheffing maakt vluchten uit Curaçao weer een stukje duurder

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een nieuwe heffing op vertrekkende passagiers op Curaçao, de Passenger Safety Oversight Charge (PSOC), gaat reizen van of naar Curaçao weer wat duurder maken. Het...

AD commentaar | Analyse: Dag van de waarheid nadert

Je zou het met alle fratsen van de regering-Pisas rond de controversiële aankoop van Campo Alegre en alle (zure) grappen die erover worden gemaakt, gezien de...

PBC | Centrale Bank: Aanzienlijke risico’s bedreigen economische groei Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Ondanks hoopvolle groeicijfers, waarschuwt CBCS-president Richard Doornbosch voor aanzienlijke risico’s die het economisch herstel kunnen bedreigen. Het niet bereiken van een oplossing voor ENNIA...

ParadiseFM | Woensdag inaugurele vlucht Avior airlines

De Venezolaanse luchtvaartmaatschappij Avior gaat weer op Curaçao vliegen. De eerste vlucht vanuit Caracas start op 4 oktober. Dat meldt het Curaçaose toeristenbureau. Avior is de derde...

ParadiseFM | Elizabeth de Cuba nieuw Cft-lid

Elizabeth de Cuba is voorgedragen als lid van het Cft. De Rijksministerraad is vandaag daarmee akkoord gegaan. Zij volgt per 1 oktober Gregory Damoen op als lid...

ParadiseFM | CBV lanceert solidariteitsfonds

Zorgbond CBV lanceert een solidariteitsfonds. Uit dat fonds worden leden die hun werk onderbreken om actie te voeren gecompenseerd. Dat werd gisteren aangekondigd op een persconferentie. Volgens...
- Advertisement -spot_img

RTL | Luxe eiland populairder: meer Nederlanders vliegen naar verre zon

HomeMediaRTL | Luxe eiland populairder: meer Nederlanders vliegen naar verre zon
Curaçao is de populairste bestemming bij de marktleider. (Foto: Getty)

Dag Frankrijk, hallo Curaçao en Mauritius. We vliegen deze zomer vaker dan normaal naar ‘luxe’ eilanden als Mauritius, de Malediven en de Antillen. Marktleider TUI ziet een toename van 30 procent in de boekingen.

Ook reisorganisatie Corendon signaleert een stijgende trend. De vraag naar verre eilanden neemt toe vanwege de relatief lage prijs.

“KLM en Emirates zijn rechtstreeks naar deze bestemmingen gaan vliegen. Dat heeft twee effecten op de prijs: ten eerste is een rechtstreekse vlucht goedkoper. Bovendien is er meer aanbod. Als meer airlines concurreren daalt de prijs van een ticket”, vertelt woordvoerder Petra Kok van TUI aan RTL Z.

Antillen favoriet

De Antillen zijn geliefd. Bij Corendon doen de ABC-eilanden het opvallend goed en ook bij TUI is Curaçao de meest populaire ‘verre bestemming’, voor Florida en de Kaapverdische eilanden.

Wat vakantiegangers doen op die eilanden? “Heel erg chillen”, zegt Kok. “Op de Malediven is duiken het ding. Op Mauritius heb je wat meer excursiemogelijkheden.”

Toch komen de meeste reizigers vooral om de zon te aanbidden, vanaf een ligbed. “Huwelijksreizen zijn ook populair op deze eilanden”, weet Kok.

Ver vliegen is wel belastend voor het milieu. Volgens Milieu Centraal is een weekje naar een luxe eiland voor twee personen goed voor een CO2-uitstoot van 5550 kg (Mauritius), 4950 kg (Antillen) of 4950 kg (Malediven). Ter vergelijking: een gemiddeld huishouden stoot jaarlijks 4160 kg CO2 uit.
Meeste Nederlanders reizen dichterbij huis

Dergelijke verre bestemmingen zijn dus populairder, maar toch vliegen deze zomer nog altijd meer Nederlanders naar een bestemming dichter bij huis. Bij TUI staat Spanje op één, gevolgd door Griekenland, Turkije, Portugal en Kroatië. Bij Corendon doet ook Italië het goed.

Bron: RTL

Dit artikel is geplaatst in

1 reactie

 1. “Fly Curacao and make it Greener” Vlieg naar Curacao en maak t Groener”

  “Ver vliegen is C02 millieu belastend”. Typisch Nederlands en slaat zeker uit Nederlands perspectief helemaal nergens op. Nederland vliegt net zo veel in een jaar als sommige landen in een dag vliegen. C02 is ook geen warming veroorzaker het houd ook geen warmte vast. Waterdamp doet dat veel beter. Een hoger C02 niveau is hardstikke goed voor de planten en het niveau was vroeger tot bijna 3 keer hoger. Allemaal politieke flauwekul.
  Als we nu echt iets willen redden dan moeten we stoppen met tropisch regenwoud kappen maar ja.. We mogen blij zijn dat er meer C02 is omdat anders waren we in een ijstyd gekomen. Dat dat weinig heeft gescheeld daar hoor je ze niet over. Maar misschien was dat wel weer goed voor Curacao. Meer Nederlandse toeristen die de zon zoeken. Klimaat sukkels.

  Laga nos hasi un tiki chansa/ wega ku Hulanda Misschien moeten we een beetje dollen met Nedederland .

  Laten we promoten dat de voor elke zon vlucht een klein beetje tax ook gebruikt wordt om hier tropische bomen te planten. Dus elke vlucht hiernaar toe 10 bomen en onderhoud (werkende drips) erbij. Voelen zij zich niet milleu belast en krijgen wij er meer bomen bij.
  Heeft de minister ook weer iets zinnigs te doen.
  Bordjes met vlucht nummers zetten bij bomen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties