28 C
Willemstad
• maandag 5 juni 2023

PBC | Oplossing voor wachtlijst bij CMC

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Inspectie voor de Volksgezondheid heeft ingegrepen in de problematiek van de wachttijden voor operatiepatiënten. Met ingang van maandag 5 juni een wordt een...

PBC | ‘Psychiaters in dienst bij Klinika Capriles zitten ver onder de inkomensnorm van de LNT’

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Psychiaters in dienst bij Klinika Capriles/GGz Curacao verdienen niet een veelvoud van het maximum, dat is vastgesteld in de nieruwe Wet Normering Topinkomens, LNT....

PBC | Eerste kwartaal 2023 ziet honderden onbeantwoorde brieven aan ministers

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Tijdens het eerste kwartaal van 2023 zijn er maar liefst 181 brieven, afkomstig van Statenleden en gericht aan ministers, onbeantwoord gebleven. Minister van Algemene...

PBC | Regering Curaçao zoekt 650 miljoen om pensioenen ENNIA te redden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Er is zeker 650 miljoen nodig om de pensioenen van ENNIA te redden. De regering van Curaçao heeft besloten op zoek te gaan naar...

PBC | Uitspraak in hoger beroep tegen Ansary uitgesteld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD.- Halverwege deze maand kondigt het Gemeenschappelijk Hof de datum van de uitspraak aan in de zaak die de Centrale Bank/ENNIA tegen Ansary & Co hebben...

PBC | Rojer wil in Parijs revanche op Spelen

Persbureau Curacao PARIJS – Jean-Julien Rojer wil zich volgend jaar op de Olympische Spelen revancheren. Twee jaar geleden liepen de Spelen van Tokio op een grote teleurstelling uit,...
- Advertisement -spot_img

RTL | Iedereen welkom op Curaçao: ‘Hier hangt geen coronavibe’

HomeLandenArubaRTL | Iedereen welkom op Curaçao: 'Hier hangt geen coronavibe'
EditieNL-verslaggever Tjalina is ter plaatse om locals en vakantiegangers te interviewen

Ga tot half januari niet op vakantie. Dat dringende advies gaf premier Rutte afgelopen dinsdag tijdens de persconferentie over de nieuwe coronamaatregelen. Maar er geldt een uitzondering op de regel: het Caribische gedeelte van het Koninkrijk valt erbuiten. “We kunnen de drukte aan.”

Het dringende advies niet op vakantie te gaan geldt niet voor de Caraïben, omdat dat niet beschouwd wordt als buitenland. Maar, zo zei Rutte, als een eiland op oranje staat geldt er alsnog een negatief reisadvies. Dat geldt op dit moment voor Aruba, Sint Maarten, Saba en Sint Eustatius. Curaçao en Bonaire zijn geel.

Opgelucht

Sonairie Kleinmoedig is blij dat er nog toeristen naar Curaçao mogen komen

Sonairie Kleinmoedig, woordvoerder van het Curaçao Toeristen Bureau, is opgelucht dat toeristen nog naar het eiland kunnen komen. “Daar zijn we heel blij om”, vertelt ze aan EditieNL. “We hopen dat het binnenkort voor alle eilanden hier geldt.”

De eilanden zijn stuk voor stuk heel afhankelijk van het toerisme. “Dat is heel belangrijk voor onze economie. Toeristen geven geld uit. Ze verblijven in hotels, huren auto’s en bezoeken attracties. Het is heel belangrijk dat ze hier naartoe komen. Covid heeft ons heel hard geraakt. Maar we blijven positief.”

Maatregelen

Voordat toeristen Curaçao op mogen, moeten reizigers een negatieve PCR-test uploaden. En ook op het eiland gelden uiteraard regels. “Er moet twee meter afstand gehouden worden. En een mondkapje op als die afstand niet gegarandeerd kan worden. Ook zijn er hygiënemaatregelen. Die regels gelden ook voor de lokale bevolking.”

Kleinmoedig is er dan ook van overtuigd dat het veilig is. “Als iedereen zich aan de regels houdt, weten we zeker dat het goed komt.”

Ze merkt sinds de persconferentie dat meer mensen zoeken op een vakantie naar Curaçao. “Dat is positief. De Nederlanders die ik hier spreek zijn ook opgelucht dat ze nog konden komen.”

Genoeg plek

Kleinmoedig verwacht niet dat het te vol wordt op het eiland. “We kunnen de drukte zeker aan, want er zijn veel hotels en kleinere accommodaties. Er is nog heel veel plek. Gewoon komen allemaal!”

Rianne Rikken sluit zich daarbij aan. Ze woont al twaalf jaar op Curaçao en heeft daar haar eigen massagesalon: Dushi Retreat. “Iedereen is meer dan welkom. Het is hartstikke fijn hier. Er is geen stress en er hangt geen coronavibe. Dankzij alle regels hebben we het virus goed onder controle.”

Krap bij kas

Ze is dan ook erg blij dat Nederlanders nog steeds naar het eiland mogen komen. “Dat Curaçao openblijft voor de Nederlanders is fantastisch nieuws. Wij hunkeren naar toeristen. Het eiland is al maanden veel te rustig. We hebben weer toeristen nodig om onze rekeningen te betalen. We staan er alleen voor, want we krijgen nauwelijks tot geen steun van de overheid. Dus we leven van onze spaarrekening.”

Bron: RTL Nieuws

2 reacties

  1. Ik heb een reis geboekt naar Curacao met mijn familie.(begin januari 2022).

    Gisteren is ons gemeld dat het voor de Belgische toeristen niet meer mogelijk was!! en onze reis geannuleerd !! .
    De premier van Curacao verwelkomt iedereen.

    TRIESTIG

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties