33 C
Willemstad
• donderdag 21 september 2023

CC | Silvania proud of World Poker Tour to celebrate new gambling legislation

WILLEMSTAD - The WTP Curacao Invitational Poker Tournament in Curacao is scheduled for September 25th. Minister Javier Silvania of Finance announced a few weeks ago that he...

DH | Accomplice of drug lord ‘Nuto’ Wawoe voluntarily extradited

AMSTERDAM/SANTO DOMINGO--The Dominican authorities have now extradited Dutch citizen Terence Ángelo Richard De Vries to the Netherlands. Local media previously reported that he had given up his...

Ingezonden | Kaping werk eilandsraad Bonaire

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

ParadiseFM | Terence de Vries uitgeleverd aan Nederland

De Nederlandse drugsverdachte Terence de Vries is vorige week uitgeleverd aan Nederland. De Vries werd op dezelfde dag als Nuto Wawoe gearresteerd in Sto. Domingo. In tegenstelling tot...

Democracy now! | Wednesday, September 20, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 20 september 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

RTL | Hotel mag loslippige receptioniste niet ontslaan

HomeMediaRTL | Hotel mag loslippige receptioniste niet ontslaan

Mathijs Smit

Schoonmoeder viel hotelgast lastig nadat receptioniste diens verblijf deelde  | ANP

Het Holiday Beach Resort in Curaçao mag een receptioniste, die informatie over het verblijf van een gast doorgaf aan diens echtgenote, niet ontslaan. De rechter erkent dat privacy van hotelgasten van groot belang is, maar zegt dat werknemers ook fouten moeten kunnen maken.

In februari werd de receptioniste gebeld door een vrouw, die doorverbonden wilde worden met een mannelijke gast van het hotel. Toen dat mislukte, gaf de hotelmedewerkster de vrouw diens kamernummer.
Lastiggevallen door schoonmoeder

Achteraf bleek de vrouw de echtgenote te zijn van de gast, die overigens met een andere vrouw in het hotel verbleef. Nadat zijn verblijf in het hotel bekend was geworden, werd de gast op de parkeerplaats voor het hotel lastiggevallen door zijn schoonmoeder.

Nadat de man een klacht had ingediend, zette het Holiday Beach Resort de receptioniste op non-actief. Vervolgens stapte het hotel naar de rechter om de receptioniste, die al zeventien jaar voor het hotel had gewerkt, te kunnen ontslaan. Volgens het hotel was het delen van informatie over gasten ‘totally unacceptable’.

Privacybescherming gasten

De rechter vindt dat het Holiday Beach Resort terecht zwaar tilt aan de fout van de receptioniste. Een hotel als het Holiday Beach Resort ‘mag immers, mede gelet op haar reputatie, groot belang hechten aan de bescherming van privacy van haar gasten’.

Maar de rechter vindt eveneens dat werknemers fouten moeten kunnen maken. Zeker omdat de medewerkster, die eerder zestien jaar in het casino van het hotel had gewerkt, op verzoek van het bedrijf receptioniste was geworden en nog nauwelijks was ingewerkt.

Zo was zij niet geïnstrueerd hoe zij moest omgaan met personen die aan de balie druk uitoefenen om iets gedaan te krijgen. Ook wegens haar lange, vlekkeloze dienstverband en het feit dat zij haar fout zelf inzag en meldde, mag het Holiday Beach Resort de medewerkster niet ontslaan.

Bron: RTL

3 reacties

  1. Een hotel als het Holiday Beach Resort ‘mag immers, mede gelet op haar reputatie, groot belang hechten aan de bescherming van privacy van haar gasten’.

    Reputatie als hotel waar men met bysides heen gaat?

  2. Vlogende stap–netjes de gegevens van verblijven van de rechter doorgeven–dat heet koekje van eigen deeg.
    De recepsioniste wist echt wel waar het over ging.

  3. Isn’t it ironic… kan ze terug, is het hotel failliet.

    Uitspraak lijkt een Irma Lipsje, maar ontslag na zo’n fout na tientallen jaren dienstverband is ook wel erg zwaar.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties