27 C
Willemstad
• dinsdag 9 augustus 2022

Laatste reacties

RTL | Chinese frisdrankgigant doneert geld voor Sint-Maarten


Heb je ook nog nooit van de frisdranken van het Chinese HaoTian gehoord? Dat kan kloppen. Toch doneert het bedrijf 12.500 euro aan de slachtoffers van orkaan Irma op Sint-Maarten.

Hier kennen we het bedrijf nog niet. Maar daar komt snel verandering in, als het aan HaoTian ligt. In China is HaoTian al wel heel bekend. Het bedrijf produceert luxe, biologische sportdranken. En nu doneert het 12.500 euro voor Sint-Maarten. Waarom?

Beursgang

Het antwoord is simpel: het moederbedrijf achter de sportdrankenfabrikant, TianChen International Holdings Limited, wil de sportdrank ook in Europa op de markt brengen. En daarvoor heeft het sinds afgelopen woensdag een notering aan de Dutch Caribbean Securities Exchange op Curaçao (DCSX).

De notering aan deze beurs, waar elf bedrijven genoteerd staan, is volgens een woordvoerster van het bedrijf een opmaat naar een notering aan de Amsterdamse beurs. “We zijn in China heel bekend. Maar in de rest van de wereld niet. We wilden klein beginnen. En dat kan heel goed via de DCSX”, zegt de woordvoerster.

‘Verbondenheid benadrukken’

Een delegatie van het moederbedrijf TianChen was afgelopen week voor kennismakingsgesprekken in Nederland. En om de verbondenheid van het bedrijf met Nederland en de Antillen te benadrukken, doneert het bedrijf die 12.500 euro.

Robotmaaiers

TianChen is een onderneming die in veel meer handelt. Het bedrijf telt zeventig bedrijven en meer dan drieduizend werknemers. Ze maken onder meer robotmaaiers, doen in groene energie, hydro-power en dus de productie van duurzame dranken.

TianChen kiest voor de verspreiding van zijn HaoTian-frisdranken Nederland als uitvalsbasis vanwege de goede geografische ligging.

Bron: RTL

Artikel delen

1 reactie

  1. Die Chinezen zullen waarschijnlijk denken, als ze de orkaan overleven zullen ze ook de gevolgen van diabetes of andere hart en nier ziektes overleven. Burgemeester Rudi Giuliani heeft ooit een donatie van 10 miljoen dollar van Saudi Arabië geweigerd. Het zou de bevolking van St. Maarten sieren als ze ook deze donatie zouden weigeren onder de motto van wij willen onze bevolking niet met die troep vergiftigen. Ik weet zeker dat frisdrank één van de grootste oorzaken is van ziektes als diabetes en andere enge ziektes aan deze kant van het Koninkrijk.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...