Rozier: Geen bewijzen omkoping

Dean Rozier

Tot op heden produceerden de aanklagers geen bewijzen tegen vermeende omkopingspogingen van ex MFK-er Dean Rozier

De bewijzen van MFK-leden Gilmer ‘Pik’ Pisas, Monique Koeyers-Felida en Rudney Garmes voor poging tot omkoping in 2012 door hun ex-fractieleider Dean Rozier liggen nog steeds niet op tafel. Gisteren kregen ze de kans om met bewijzen of getuigen te komen.

Dat had de rechter vorige maand in een tussenvonnis bepaald in de zaak die Rozier tegen hen heeft aangespannen. Rozier wilde volgens hen met de omko- ping de toenmalige regering Schotte ten val brengen. Hij zou hen 500.000 gulden hebben geboden ‘om hun zetel te kopen’.

In plaats van met bewijzen te komen hebben Pisas, Koeyers en Garmes nu zichzelf aangemeld als getuigen. ,,Ze hebben geen bewijzen”, zegt Rozier tegen deze krant over deze stap. Dat ze gisteren allemaal samen aanwezig waren bij de zitting vindt hij vreemd:

,,Ze stemmen hun verklaringen af, zodat ze op de zitting van 28 augustus het- zelfde zeggen. Hun verklaringen veranderen ook. Eerst zouden we twee gesprekken hebben gehad tussen 5 en 23 juli (2012, red.). Nu gaat het ineens om vier gesprekken.”

Het verbaast Rozier ook dat Pisas pas een maand later, en de twee anderen nog later, met hun omkopingsverhaal kwamen en niet meteen na het vermeende aanbod.

,,Kennelijk was het een goede deal”, zegt hij spottend.

Advocaat Chester Peterson zei na de zitting tegen TeleCuraçao dat er na Pisas nog ‘genoeg’ getuigen komen. Maar toen gevraagd werd hoeveel kon hij geen getal noemen:

,,In ieder geval mijn drie cliënten. We bekijken na elke getuigenis of er nog meer moeten komen.”

Rozier gaat er nog steeds vanuit dat de omkopingszaak niet van de grond komt en dat ze hun beschuldigingen moeten intrekken: ,,Ik heb veel vertrouwen in het Nederlandse rechts- systeem.” Op 28 augustus worden de getuigen in de zaak verder verhoord.

Lees meer…
Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *