27 C
Willemstad
• zaterdag 4 december 2021 02:53

Laatste reacties

- Advertentie -

Rozier: Cft geeft verwaarlozing toe

Willemstad – Het College financieel toezicht (Cft) heeft in de analyse naar de regering en de financiële commissie van de Staten aangegeven dat de begrotingstekorten niet de huidige regering alleen toe te schrijven zijn, maar dat deze debet zijn aan structurele problemen die door voorgaande regeringen verwaarloosd zijn.

Dat stelt MFK-fractievoorzitter in de Staten Dean Rozier die ook in de financiële commissie zit. De grote boosdoeners zijn volgens hem het fonds voor de Algemene Ouderdomsvoorziening (AOV), de kosten in de gezondheidszorg en de resultaten van de overheids-nv’s.

,,Een verwaarlozing van 10 tot 15 jaar kan niet in een dag en ook niet in twee jaar opgelost worden”, zo stelt Rozier die met de beschuldigende vinger wijst naar de PAR.

,,Maar ik kijk niet achteruit, ik kijk vooruit”, zo vervolgt het Statenlid. En dat dat geen gemakkelijke weg is illustreert Rozier met te stellen:

- Advertentie -

,,Behalve de dagelijkse problemen waar we in ons land mee te kampen hebben zoals de prijs van water, elektriciteit en benzine, criminaliteit, onderwijs, de wegen, wijken en dreigingen in het orkaanseizoen, moeten we nu ook werken aan de AOV, gezondheidszorg en overheidsnv’s. We kunnen geen wonderen verrichten, maar wel beloven om deze pijnpunten die eerder onmogelijk op te lossen leken, te verbeteren.”

Een moeilijke opgave, zo laat Rozier zien met het voorbeeld van de herstructurering van de gezondheidszorg:

,.Er zijn vele groepen bij betrokken die ook allemaal hun visie en mening erover hebben, die daarnaast ook niet allemaal op een lijn zitten”.

De stakeholders in de gezondheidszorg zijn onder andere huisartsen, specialisten, botika- ’s, importeurs, medicijnagentschappen en -importeurs, fysiotherapeuten en andere zorggroepen, het ziekenhuis en andere klinieken, de Sociale Verzekeringsbank (SVB), de Vereniging Bedrijfsleven Curaçao (VBC), de Kamer van Koophandel (KvK) en daar bovenop moeten er nog adviezen komen van de Raad van Advies (RvA) en de Sociaal Economische Raad (SER). Tot slot moet het parlement er dan nog haar goedkeuring aan geven.

- Advertisement -

,,U kunt zich voorstellen dat het Cft nog liever gisteren dan vandaag verbetering zag. Dat er financiële problemen zijn, daar hadden we het Cft niet voor nodig om dit te constateren”, aldus Rozier. Hij pleit dan ook voor het instellen van een eigen begrotingskamer, zodat Curaçao het Cft niet meer nodig heeft.

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in
  1. verwaarlozing van 10 a 15 jaar is dus niet alleen PAR, maar houd meerdere regeringen in. Bovendien zaten veel van deze heren destijds ook in andere, regeringspartijen, dus zijn ze zelf schuld aan de shit alleen onder een andere kleur. hypocrieten!

  2. En weer een ander de schuld geven tjonge jonge je bent en blijft een stumper eerste klas,nooit eens gehoord van je hand in eigen boezem steken.Word je nou echt niet eens misselijk als je je zelf hoord praten,meer woorden is deze Rozier van papier hier,bier maakt plezier,niet waard.EN DE MENSEN BLEVEN DEZE LOSSERS REGERING STEUNEN,ONDANKS HUN WEERZINWEKKENDE ONZIN IDEEÉN,DAT KWAM ÓÓK OMDAT ZIJ DE ZAKEN AAN HET EIGEN VOLK ANDERS EN MOOIER VOORSTELDEN DAN ZE FEITELIJK ZIJN.

    mET LEUGENACHTIGE REDEVOERINGEN BELAZEREN ZIJ HUN EIGEN VOLK

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

Democracy now! | Friday, December 3, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 3 december 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | DCNA vergoot weerbaarheid van natuurbeschermingsorganisaties

Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA) vergroot de weerbaarheid van natuurbeschermingsorganisaties zodat ze bestand zijn tegen externe schokken. Zo werd bekendgemaakt tijdens de bestuursvergadering. Volgens de organisatie blijft de...

Nu.cw | Saba start begin december met boosterprik

Saba start op woensdag acht december met de campagne voor de boosterprik tegen het coronavirus. Zestigplussers kunnen vanaf die datum hun vaccinatie halen. Dit meldt het Openbaar...

PBC | QR-codecontrole alleen door gecertificeerd personeel

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Bijeenkomsten of feesten voor meer dan 100 mensen vereisen bij de toegang een controle op QR-codes. Om dat proces goed te laten verlopen, biedt...

PBC | Windsurfer Badloe grijpt naast mondiale onderscheiding

Persbureau Curacao Windsurfer Kiran Badloe krijgt geen mondiale onderscheiding van de internationale zeilbond, World Sailing. Bij de mannen heeft nog nooit iemand met de Nederlandse nationaliteit deze onderscheiding...
- Advertentie -