26 C
Willemstad
• donderdag 22 april 2021 06:11

ParadiseFM | Luigi Faneyte verlaat Kumun

Luigi Faneyte heeft vandaag laten weten dat hij is opgestapt als voorman van de partij Kumun. Hij bedankt alle 1595 mensen die op 19 maart op Kumun hebben...

ParadiseFM | ‘Vaxications’ nieuwe trend

Niet alleen Curaçao, maar ook veel andere eilanden zijn aan het nadenken over een manier om het toerisme weer op gang te krijgen zodra het vaccinatiedoel bereikt...

DH | Court rules against Alegria, denies long-lease and water rights

PHILIPSBURG--The Administrative Court on Monday came to a different conclusion than the Court of First Instance in September 2020, ruling in favour of Country St. Maarten in...

Ingezonden | Hartverscheurend!

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

AntilliaansDagblad | Verlenging avondklok op Bonaire

Den Haag - De naleving van de avondklok is op Bonaire goed. Bovendien blijkt de maatregel een effectief middel tegen verspreiding van het coronavirus. Daarom krijgt gezaghebber...

AntilliaansDagblad | Ziekenhuis Aruba bereikt grens capaciteit

Oranjestad - Het Hospital Horacio Oduber begint aan de grenzen van zijn capaciteit te komen. ,,De druk is bij ons erg hoog”, vertelde directeur Jacco Vroegop aan...
- Advertisement -spot_img
HomeLandenCuraçaoRozier: Cft geeft verwaarlozing toe

Rozier: Cft geeft verwaarlozing toe

Willemstad – Het College financieel toezicht (Cft) heeft in de analyse naar de regering en de financiële commissie van de Staten aangegeven dat de begrotingstekorten niet de huidige regering alleen toe te schrijven zijn, maar dat deze debet zijn aan structurele problemen die door voorgaande regeringen verwaarloosd zijn.

Dat stelt MFK-fractievoorzitter in de Staten Dean Rozier die ook in de financiële commissie zit. De grote boosdoeners zijn volgens hem het fonds voor de Algemene Ouderdomsvoorziening (AOV), de kosten in de gezondheidszorg en de resultaten van de overheids-nv’s.

,,Een verwaarlozing van 10 tot 15 jaar kan niet in een dag en ook niet in twee jaar opgelost worden”, zo stelt Rozier die met de beschuldigende vinger wijst naar de PAR.

,,Maar ik kijk niet achteruit, ik kijk vooruit”, zo vervolgt het Statenlid. En dat dat geen gemakkelijke weg is illustreert Rozier met te stellen:

,,Behalve de dagelijkse problemen waar we in ons land mee te kampen hebben zoals de prijs van water, elektriciteit en benzine, criminaliteit, onderwijs, de wegen, wijken en dreigingen in het orkaanseizoen, moeten we nu ook werken aan de AOV, gezondheidszorg en overheidsnv’s. We kunnen geen wonderen verrichten, maar wel beloven om deze pijnpunten die eerder onmogelijk op te lossen leken, te verbeteren.”

Een moeilijke opgave, zo laat Rozier zien met het voorbeeld van de herstructurering van de gezondheidszorg:

,.Er zijn vele groepen bij betrokken die ook allemaal hun visie en mening erover hebben, die daarnaast ook niet allemaal op een lijn zitten”.

De stakeholders in de gezondheidszorg zijn onder andere huisartsen, specialisten, botika- ’s, importeurs, medicijnagentschappen en -importeurs, fysiotherapeuten en andere zorggroepen, het ziekenhuis en andere klinieken, de Sociale Verzekeringsbank (SVB), de Vereniging Bedrijfsleven Curaçao (VBC), de Kamer van Koophandel (KvK) en daar bovenop moeten er nog adviezen komen van de Raad van Advies (RvA) en de Sociaal Economische Raad (SER). Tot slot moet het parlement er dan nog haar goedkeuring aan geven.

,,U kunt zich voorstellen dat het Cft nog liever gisteren dan vandaag verbetering zag. Dat er financiële problemen zijn, daar hadden we het Cft niet voor nodig om dit te constateren”, aldus Rozier. Hij pleit dan ook voor het instellen van een eigen begrotingskamer, zodat Curaçao het Cft niet meer nodig heeft.

Dit artikel is geplaatst in
  1. verwaarlozing van 10 a 15 jaar is dus niet alleen PAR, maar houd meerdere regeringen in. Bovendien zaten veel van deze heren destijds ook in andere, regeringspartijen, dus zijn ze zelf schuld aan de shit alleen onder een andere kleur. hypocrieten!

  2. En weer een ander de schuld geven tjonge jonge je bent en blijft een stumper eerste klas,nooit eens gehoord van je hand in eigen boezem steken.Word je nou echt niet eens misselijk als je je zelf hoord praten,meer woorden is deze Rozier van papier hier,bier maakt plezier,niet waard.EN DE MENSEN BLEVEN DEZE LOSSERS REGERING STEUNEN,ONDANKS HUN WEERZINWEKKENDE ONZIN IDEEÉN,DAT KWAM ÓÓK OMDAT ZIJ DE ZAKEN AAN HET EIGEN VOLK ANDERS EN MOOIER VOORSTELDEN DAN ZE FEITELIJK ZIJN.

    mET LEUGENACHTIGE REDEVOERINGEN BELAZEREN ZIJ HUN EIGEN VOLK

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties