26 C
Willemstad
• dinsdag 27 februari 2024

Telegraaf | ’Joran van der Sloot heeft seks met drie vrouwen in Peruaanse gevangenis’

Lima - Joran van der Sloot heeft in de gevangenis seks met minstens drie verschillende vrouwen. Ondanks dat hij in Peru nog tot 2045 een straf uitzit voor...

Column Youp | Telkens weer

Waarom vind ik het bericht dat Gordon het liedje Telkens weer vals gezongen heeft nou zo grappig? Dat komt door de woorden vals, Gordon en de titel...

Column Kadushi | Sil the Fixer

Column Kadushi | Dossier Koninkrijksrelaties.nl Het zal je maar gebeuren: Denk je gezegend te zijn met een onweerstaanbare aantrekkingskracht en dan keert je partner je ijskoud de rug...

ParadiseFM | Pisas: Geen relatie meer met CPR

Minister-president Pisas heeft gisteren tijdens een vergadering het parlement aangegeven dat er geen enkele relatie meer is met Caribbean Petroleum Refinery. Het bedrijf was eerst ‘preferred bidder’...

ParadiseFM | Drie mogelijke gasvelden ontdekt onder Arubaanse zeebodem

Het Amerikaanse bedrijf Armstrong Oil and Gas Inc. heeft de regering van Aruba laten weten dat ze ten noordoosten van Aruba in de zeebodem drie mogelijke gasvelden...

ParadiseFM | Courtyard by Marriott wil in april 2024 openen

Na een lange bouwperiode en veel vertraging heeft Courtyard by Marriott in Rif een hindervergunning aangevraagd om als hotel te kunnen opereren. Dat betekent dat het op...
- Advertisement -spot_img

Rozier: Cft geeft verwaarlozing toe

HomeNieuwsRozier: Cft geeft verwaarlozing toe

Willemstad – Het College financieel toezicht (Cft) heeft in de analyse naar de regering en de financiële commissie van de Staten aangegeven dat de begrotingstekorten niet de huidige regering alleen toe te schrijven zijn, maar dat deze debet zijn aan structurele problemen die door voorgaande regeringen verwaarloosd zijn.

Dat stelt MFK-fractievoorzitter in de Staten Dean Rozier die ook in de financiële commissie zit. De grote boosdoeners zijn volgens hem het fonds voor de Algemene Ouderdomsvoorziening (AOV), de kosten in de gezondheidszorg en de resultaten van de overheids-nv’s.

,,Een verwaarlozing van 10 tot 15 jaar kan niet in een dag en ook niet in twee jaar opgelost worden”, zo stelt Rozier die met de beschuldigende vinger wijst naar de PAR.

,,Maar ik kijk niet achteruit, ik kijk vooruit”, zo vervolgt het Statenlid. En dat dat geen gemakkelijke weg is illustreert Rozier met te stellen:

,,Behalve de dagelijkse problemen waar we in ons land mee te kampen hebben zoals de prijs van water, elektriciteit en benzine, criminaliteit, onderwijs, de wegen, wijken en dreigingen in het orkaanseizoen, moeten we nu ook werken aan de AOV, gezondheidszorg en overheidsnv’s. We kunnen geen wonderen verrichten, maar wel beloven om deze pijnpunten die eerder onmogelijk op te lossen leken, te verbeteren.”

Een moeilijke opgave, zo laat Rozier zien met het voorbeeld van de herstructurering van de gezondheidszorg:

,.Er zijn vele groepen bij betrokken die ook allemaal hun visie en mening erover hebben, die daarnaast ook niet allemaal op een lijn zitten”.

De stakeholders in de gezondheidszorg zijn onder andere huisartsen, specialisten, botika- ’s, importeurs, medicijnagentschappen en -importeurs, fysiotherapeuten en andere zorggroepen, het ziekenhuis en andere klinieken, de Sociale Verzekeringsbank (SVB), de Vereniging Bedrijfsleven Curaçao (VBC), de Kamer van Koophandel (KvK) en daar bovenop moeten er nog adviezen komen van de Raad van Advies (RvA) en de Sociaal Economische Raad (SER). Tot slot moet het parlement er dan nog haar goedkeuring aan geven.

,,U kunt zich voorstellen dat het Cft nog liever gisteren dan vandaag verbetering zag. Dat er financiële problemen zijn, daar hadden we het Cft niet voor nodig om dit te constateren”, aldus Rozier. Hij pleit dan ook voor het instellen van een eigen begrotingskamer, zodat Curaçao het Cft niet meer nodig heeft.

Dit artikel is geplaatst in
  1. verwaarlozing van 10 a 15 jaar is dus niet alleen PAR, maar houd meerdere regeringen in. Bovendien zaten veel van deze heren destijds ook in andere, regeringspartijen, dus zijn ze zelf schuld aan de shit alleen onder een andere kleur. hypocrieten!

  2. En weer een ander de schuld geven tjonge jonge je bent en blijft een stumper eerste klas,nooit eens gehoord van je hand in eigen boezem steken.Word je nou echt niet eens misselijk als je je zelf hoord praten,meer woorden is deze Rozier van papier hier,bier maakt plezier,niet waard.EN DE MENSEN BLEVEN DEZE LOSSERS REGERING STEUNEN,ONDANKS HUN WEERZINWEKKENDE ONZIN IDEEÉN,DAT KWAM ÓÓK OMDAT ZIJ DE ZAKEN AAN HET EIGEN VOLK ANDERS EN MOOIER VOORSTELDEN DAN ZE FEITELIJK ZIJN.

    mET LEUGENACHTIGE REDEVOERINGEN BELAZEREN ZIJ HUN EIGEN VOLK

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties